Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗВІТ (2).docx
Скачиваний:
92
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
1.92 Mб
Скачать

Розділ 7. Характеристика системи управління персоналом підприємства прат «гамалія», м. Київ

За розміром середньооблікової чисельності працівників (150 співробітників) можна зробити висновок, що туристична фірма «Гамалія» є великим за розмірами підприємством, особливо для масштабів туристичних фірм України .

Кадровий потенціал підприємства відіграє провідну роль у вирішенні технічних, організаційних та економічних завдань щодо виконання поставлених цілей та завдань . Достатній рівень забезпечення даного підприємства робочою силою та раціональне її використання доводить його конкурентоспроможність та фінансова стабільність.

У компанії ПрАТ «Гамалія» система оцінки результатів праці у взаємозв'язку з оцінкою особистих якостей працівників дозволяє організувати просування працівників по службі. 

Управління персоналом в ПрАТ «Гамалія» забезпечує сприятливе середовище, у якій реалізуються творчі можливості працівників, розвиваються їх здібності. У підсумку люди одержують задоволення від виконуваної роботи і суспільного визнання своїх досягнень.

Широко розповсюдженим засобом впливу на працівника, на складаються трудові відносини в ТОВ «Пасарт» є мотивація праці, що передбачає: 

• систему винагороди, матеріального і морального  заохочення; 

• збагачення змісту праці, підвищення інтересу до роботи; 

• розвиток персоналу, надання можливості професійно-кваліфікаційного просування, планування кар'єри; 

• поліпшення соціально-психологічного клімату в організації  завдяки зміні стилю керівництва, умов найму і роботи, заохочення індивідуальної та групової ініціативи, 

творчості і саморозвитку; 

  • активне залучення працівників в управління трудовими  процесами, участь в прибутках та акціонерному капіталі фірми .

Мотивація дозволяє вирішити такі завдання, як стабілізація колективу, підвищення результативності праці і зацікавленості в мобільності (насамперед професійної), забезпечення систематичного зростання кваліфікації. 

У створенні сприятливого іміджу туристського підприємства для залучення найбільш якісної робочої сили велика роль соціальної політики підприємства, що виявляється в гнучкій системі послуг і пільг соціального характеру, що надаються підприємством працівникам понад обов'язкових, передбачених законодавством, у порядку соціального захисту.

 Як засіб управління персоналом в «Гамалія» виступає регулювання трудових відносин між адміністрацією та працівниками. Оскільки інтереси адміністрації і працівника не завжди збігаються, важливо забезпечити в колективному договорі досягнення співробітництва з таких питань, як підвищення продуктивності праці, управління і розвиток підприємства і т.д., а також згоди щодо процедури розгляду трудових конфліктів, скарг робітників і службовців. 

Система роботи з кадрами в компанії спланована таким чином, щоб постійно домагатися збільшення в складі робочої сили компанії тих людей, хто має добрі знання, і стежити за тим, щоб таких працівників ставало все більше. У результаті прогнозу попиту і пропозиції на трудові ресурси ТК «Гамалія» з'ясовує кількість людей, в яких вона потребує, рівень їх кваліфікації та розстановку кадрів. 

Аналіз професійного складу кадрів здійснюють шляхом порівняння необхідної та фактичної чисельності робітників за кожним напрямком (табл. 7.1).

Таблиця 7.1