Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
№1.Підручник ТПВР у ВВ МВС У.doc
Скачиваний:
554
Добавлен:
06.06.2015
Размер:
3.97 Mб
Скачать

У п’ятому розділі вказують дані правопорушників:

  • посада;

  • прізвище, ім’я, по батькові;

  • рік та місце народження;

  • національність;

  • освіта;

  • родинний стан;

  • адреса батьків;

  • віросповідання;

  • морально-психологічні якості;

  • коли і яким військовим комісаріатом призваний на службу;

  • для офіцерів, прапорщиків і військовослужбовців за контрактом – який навчальний заклад закінчив, коли присвоєно останнє військове звання і з якого часу на посаді.

Висновок службового розслідування підписують особи, які його проводили, із зазначенням дати написання (закінчення розслідування). Кожен учасник розслідування має право викласти свою окрему думку.

Після підписання висновок разом з долученими матеріалами надають для затвердження і прийняття рішення командиру (начальнику), який призначив розслідування.

Особа, яка проводила службове розслідування, зобов’язана ознайомити з висновком та рішенням всіх зацікавлених осіб, про що у висновку роблять відповідний запис.

Матеріали службового розслідування зшивають з висновком, на окремому аркуші складають опис документів, що містяться в службовому розслідуванні, всі аркуші нумерують із зазначенням їх загальної кількості на останньому аркуші, котрий зазвичай є чистим і використовується для контролю за цілісністю печатки на вузлі зшивання.

На титульному аркуші службового розслідування вказують його назву, короткий зміст та проставляють облікову печатку (штамп) діловодства частини про реєстрацію після розгляду командиром військової частини.

Якщо під час проведення розслідування буде з’ясовано, що правопорушення військовослужбовця чи іншої особи містить ознаки злочину, питання про порушення кримінальної справи вирішують відповідно до вимог КПК України.

За матеріалами службового розслідування командир (начальник), який його призначив, повинен вжити необхідних заходів для усунення причин і умов, що сприяли вчиненню правопорушення, а також попередження подібних явищ у інших військових частинах (підрозділах).

Після розгляду матеріалів службового розслідування командир (начальник) проводить бесіду з військовослужбовцями, які вчинили правопорушення. Якщо вину повністю доведено, командир (начальник) приймає рішення про притягнення до матеріальної відповідальності та накладення дисциплінарного стягнення і у разі необхідності оголошує його в наказі по частині. При цьому враховують характер та обставини вчинення правопорушення, його наслідки, попередню поведінку військовослужбовця, а також тривалість перебування на військовій службі.

Притягнення військовослужбовця за результатами службового розслідування до дисциплінарної відповідальності здійснюють згідно з вимогами Дисциплінарного статуту Збройних Сил України. Стягнення має бути накладене протягом місяця від дня закінчення розслідування.

Після закінчення службового розслідування щодо фактів загибелі військовослужбовців та тяжких травм, командир (начальник) у десятиденний термін надсилає до ГУ ВВ копії матеріалів розслідування, наказів та інших документів.

Особи, які надають необ’єктивну інформацію про обставини скоєння злочинів (подій), травм та інших правопорушень, підлягають суворій дисциплінарній відповідальності.

Військовослужбовець, який вважає, що не вчинив правопорушення, має право протягом місяця з часу накладення дисциплінарного стягнення подати скаргу старшому командиру або звернутися до суду у визначений законом строк.

Таким чином, якісне проведення службового розслідування є важливим напрямком роботи посадових осіб щодо зміцнення військової дисципліни у підрозділах.

Додаток 19.1

ЗАТВЕРДЖУЮ

командир військової частини ХХХХ

підполковник В.К. Демченко

20.01.200__