Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
vidpovidi_kolobok_3 (1).doc
Скачиваний:
66
Добавлен:
16.05.2015
Размер:
622.08 Кб
Скачать

55. Специфічні форми пошуку контрагентів у зед.

Основним завданням виробника товару або посередника є пошук контрагента для здійснення міжнародної угоди. При цьому існує кілька методів пошуку контрагентів:

1. Направити оферту одному або декільком потенційним покупцям. Оферта - письмова пропозиція на продаж або купівлю будь-якого товару, в якій вказується який товар, в якій кількості, на яких умовах, і за якою ціною пропонується. Оферта буває тверда і вільна. Тверда оферта - пропозиція робиться одному потенційному покупцеві, вказується термін дії цієї оферти. Протягом цього терміну подав оферту не має права змінювати умови або пропонувати її ще кому-небудь. Якщо протягом обумовленого терміну немає відповіді від контрагентів, то він стає вільним від її зобов'язань і може подати її іншому. Вільна оферта - таку пропозицію робиться кільком потенційним контрагентам і потім подав оферту вибирає сам з ким із відповіли далі працювати, причому умови можуть змінюватися. Якщо контрагент згоден з умовами оферти, він посилає акцепт (згоду з умовами угоди) і потім контрагенти укладають контракт. У випадку, якщо контрагент одержав оферту не згоден з будь-якими умовами він подає контр-оферту зі своїми умовами. Якщо експортер згоден з умовами контр-оферти, він посилає акцепт, після чого укладається контракт. Подача контр-оферти повторюється до тих пір, поки хто-небудь з контрагентів не надішле акцепт.

2. Підтвердження отримання замовлення.

3. Запропонувати аналогічний або інший товар у відповідь на отриманий запит.

4. Взяти участь у міжнародному тендері - конкурс на одержання будь-якого замовлення на поставку.

5. Взяти участь у виставці або ярмарку

6. Реклама в засобах масової інформації (газети, журнали, телебачення, інтернет, E-mail, пряма розсилка). При розробці маркетингової стратегії треба враховувати специфіку продукції.

Біржа(нім.Börse, від пізньолат. bursa — гаманець) — організований торгівельний майданчик, на якому відбуваєтьсяоптова торгівлятоварамиабоцінними паперамиу вигляді стандартизованих біржових угод. На біржі укладаються угоди по біржових товарах, в результаті чого утворюється динамікацінитільки під впливом ринкового попиту та пропозиції, що дає змогу орієнтуватися учасникам ринку та прогнозувати хід торгів в майбутньому.

Аукціо́н(ціно́вка;нім.Auktion, відлат.auctio — збільшення ) — 1. Спеціально організований і періодично діючий ринок продажу товарів, майна з публічного торгу покупцеві, який запропонував найвищу ціну

Тендер– це така форма укладання договорів, яка передбачає  вибір партнера на конкурсній основі. Іншими словами, тендер є конкурентною формою розміщення замовлень на виконання робіт, постачання товарів або надання послуг із заздалегідь оголошеними в документації умовами, в обумовлені терміни, на принципах змагальності, справедливості і ефективності. З організацією, яка виграла тендер, укладається контракт. Переможцем тендера вважається учасник, який подав пропозицію, що відповідає вимогам тендерної документації, в якій запропоновані кращі умови.

Ярмарок- це періодичний ринок, де зустрічаються покупець і продавець.

Посилкова торгівля- різновид торговельних опе-рацій, що здійснюються на замовлення 1 виконуються через поштове відправлення (без особистої безпосередньої участі продав-ця) шляхом виконання замовлень покупців, здійснених на підставі вибору товарів, поі-менованих у спеціальних каталогах товарів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]