Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
groshi_i_kredit_-_kopia.doc
Скачиваний:
69
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
1.64 Mб
Скачать

2. Визначення термінів: 3 поняття з наведених у терміноло­гічних словниках за кожною темою, які входять до відповідного модуля.

 

3. Задача: типова задача в розрізі тем, які входять до відпо­відного модуля.

 

[Вверх] [Вниз]

Типовий варіант модульної контрольної роботи Модульна контрольна робота 1

Завдання 1. Дайте відповідь на поставленні питання

1. Які основні етапи еволюції грошей?

2. Як формується рівновага на грошовому ринку?

 

Завдання 2. Дайте визначення термінів:гроші, грошовий оборот, грошовий ринок.

 

Завдання 3. Задача.

Користуючись наведеними умовними даними, розрахувати загаль­ний обсяг грошової маси та динаміку окремих її складових за прак­тикою оцінки грошової маси в Україні. Відповідь обґрунтувати.

Дані для розрахунку

Сума на початок року, тис. у.о.

Сума на кінець року, тис.у.о.

Кількість готівки на руках у населення

900

1 000

Кількість готівки в касах підприємств та організацій

1 200

1 400

Кількість готівки в касах комерційних банків

3 500

3 400

Залишок коштів на кореспондентських рахунках комерційних банків

4 200

4 550

у т.ч. обов’язкові резерви

2 100

2 220

Залишок коштів на депозитних рахунках до запитання в комерційних банках

2 100

3 370

Залишок коштів на строкових депозитних рахунках

4 480

5 400

Цінні папери власного боргу банків

1 500

1 650

Розділ іv. Індивідуальні завдання для самостійної роботи студентів та методичні рекомендації до їх виконання Методичні рекомендації та вимоги до виконання індивідуальних завдань

 

При вивченні дисципліни «Гроші та кредит» кожен студент вико­нує індивідуальні завдання, які мають вигляд реферату, написаного за кожним змістовим модулем та курсової роботи. Мета даних завдань – поглиблення теоретичних знань та набуття практичних навичок, са­мостійне опрацювання нормативних матеріалів, а також обґрунтоване формулювання висновків, по засвоєнню матеріалу, щодо грошової і банківської системи як центральних ланок інфраструктури грошового ринку.

Написання реферату передбачається за темою на вибір із запропо­нованого переліку у розрізі тем, що входять до відповідного змісто­вого модулю (див. РОЗДІЛ ІІ Кількість і зміст навчальних модулів з дисципліни «Гроші і кредит»). Ви можете заздалегідь ознайомитися, вибрати тему, яка Вас зацікавить, і написати реферат напередодні се­мінарського заняття. Керувати написанням реферату, перевіряти й оці­нювати їх буде керівник семінарських занять. Кращі реферати можуть обговорюватися на семінарських заняттях. Переробляти незадовільні реферати не дозволяється.

Реферат є доповіддю на визначену тему, що включає огляд та ана­ліз відповідних наукових і нормативних джерел. Його підготовка є самостійною творчою роботою, що має науково-дослідницький харак­тер і складається з таких етапів:

  1. 1.  Вибір теми і складання плану.

  2. 2.  Підбір літературних джерел і статистичного матеріалу.

  3. 3.  Написання реферату.

  4. 4.  Оформлення списку використаних літературних джерел.

  5. 5.  Захист реферату.

Тему реферату студент обирає самостійно з указаного переліку або він може запропонувати власну тему, попередньо узгодивши її з вик­ладачем. Неузгоджена тема реферату не зараховується у виконання ін­дивідуального завдання. За структурою реферат включає питання, що дозволяють логічно викласти матеріал за визначеною темою та список використаних літературних джерел. Обсяг реферату залежить від пов­ноти розкриття його проблематики, але не може бути меншим за 10 сторінок друкованого тексту на форматі А4 14 шрифтом через полу­торний інтервал з полями: верхнє, нижнє, ліве – 2 см, праве – 1см.

Робота студента над виконанням індивідуального завдання супро­воджується консультаціями з викладачем. Кінцевий термін подання індивідуальної роботи викладачу – в день написання модульної конт­рольної роботи.

Студенти за напрямом підготовки «Фінанси і кредит» за програ­мою професійного спрямування виконують з дисципліни «Гроші і кре­дит» курсову роботу, яка має бути самостійною науковою роботою студента.

Метою курсової роботи є перевірка і закріплення засвоєних сту­дентами теоретичних знань, необхідних їм як майбутнім фахівцям банківської справи, набуття студентами навичок по систематизації цих знань і по застосуванню при дослідженні конкретної теоретичної теми з використанням матеріалів з практичної діяльності банківських установ.

Рекомендації по написанню курсової роботи з дисципліни «Гроші і кредит» та критерії оцінювання студент може отримати в бібліотеці або на кафедрі грошового обігу і кредиту.

 

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]