Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
о. п. екзамен.docx
Скачиваний:
98
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
106.51 Кб
Скачать

49.Склад бригади і вимогу до інструменту при проведенні газонебезпечних робіт.

Газонебезпечні роботи повинні виконуватись бригадою в складі не менше двох працівників.Введення в експлуатацію ІГБУ, техобслуговування газового обладнання житлових і громадських будинків (у тому числі і будинкових регуляторів тиску), а також окремих газових приладів і апаратів у житлових будинках можуть виконуватисьодним працівником.

Допускається СПГГ проводити техогляд ГРП, які розміщені в окремих будівлях, вбудованих і прибудованих до будівель з відокремленим входом, одним працюючим за інструкцією, яка містить додаткові заходи безпеки.

Огляд ГРП, розташованих в шафах, на відкритих площадках, а також ГРУ може проводитись одним працівником.

Ремонтні роботи в колодязях, тунелях, траншеях і котлованах глибиною >1м, резервуарах повинні виконуватись бригадою не менше як із трьох працівників.

При ремонтних роботах в загазованому середовищі повинні застосовуватися інструменти з кольорового металу, який би унеможливлював іскроутворення. Інструменти і пристрої з чорного металу повинні бути оміднені або густо змазуватися солідолом.

50.Які дані містить документ на проведення газонебезпечних робит.

В плані робіт вказуються: послідовність проведення робіт; розташування працівників; потреба в механізмах і пристроях; заходи, які б забезпечували безпеку проведення робіт; особи, відповідальні за проведення кожної газонебезпечної роботи, за загальне керівництво і координацію робіт.

До плану робіт і наряду-допуску додається виконавче креслення або викопіювання з нього із зазначенням місця і характеру виконуваної роботи. Перед початком проведення газонебезпечних робіт особа, відповідальна за їх проведення, повинна перевірити відповідність виконавчого креслення або викопіювання фактичному розміщенню об'єкта на місці.

В наряді-допуску вказуються термін його дії, час початку і закінчення роботи. При неможливості закінчити роботу до встановленого строку наряд-допуск на газонебезпечні роботи підлягає продовженню особою, яка його видала.

51.Заходи безпеки при підготовці до проведення газонебезпечної роботи

Газонебезпечними вважаються роботи, які виконуються в загазованому середовищі або при виконанні яких можливий витік газу.

Особі, відповідальній за виконання газонебезпечних робіт, видається наряд-допуск відповідно до плану робіт.

Перед початком газонебезпечної роботи, яка проводиться за нарядом-допуском, відповідальний за її проведення зобов’язаний проінструктувати всіх працівників на робочому місці про заходи безпеки.

Після цього кожен член бригади, який отримав інструктаж, повинен розписатися в наряді-допуску

Перед ремонтними роботами в загазованому середовищі працівники повинні отримати інструменти з кольорового металу, який би унеможливлював іскроутворення; інструменти і пристрої з чорного металу, обміднені або їх робоча частина змащується солідолом; вогнетривкий спецодяг і взутті без сталевих підківок і цвяхів; переносні вибухозахищені світильники напругою не більше