Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Справочник студента

.pdf
Скачиваний:
14
Добавлен:
13.04.2015
Размер:
6.78 Mб
Скачать

Дистанційне навчання позитивно впливає і на студента, підвищуючи його творчий й інтелектуальний потенціал за рахунок самоорганізації, прагнення до знань, уміння взаємодіяти з комп’ютерною технікою й самостійно приймати відповідальні рішення.

Якість дистанційного навчання не поступається денній формі одержання освіти, а поліпшується за рахунок залучення високопрофесійного професорсько-викладацького складу й використання в навчальному процесі учбово-методичних видань і контролюючих тестів за темами дисциплін.

Дистанційне навчання як засіб підвищення кваліфікації та подальшого безперервного процесу освіти заслуговує уваги, тим більше що телекомунікаційна інфраструктура економічного факультету постійно розвивається і вже зараз може успішно служити для цих цілей. Зокрема, створенням системи дистанційного навчання займається міжкафедральна лабораторія технічних засобів навчання (ТЗН), яка проектує базу електронного навчально-методичного центру факультету. Для організації дистанційного навчання 28.10.2006р. на факультеті був створений факультетський центр дистанційного навчання (ФЦДН) як структурний підрозділ економічного факультету, керівником якого призначено Філахтову Г.В.

Для забезпечення самостійної роботи студентів з 2000 року на економічному факультеті функціонує електронний методичний кабінет (ЕМК), на базі якого планується формування інформаційних банків даних методичної літератури, підручників й ін.

Електронний методичний кабінет факультету підключений до системи Internet, що значною мірою розширило можливості інформаційного забезпечення навчального процесу.

В базі даних електронного методичного кабінету зібрана найрізноманітніша література зі 116 дисциплін, які викладаються на факультеті з першого по п’ятий курс відповідно до навчальних планів спеціальностей.

Вся наявна література представлена в трьох каталогах: системному (по назві книг), авторському та по дисциплінах.

Загальний каталог містить до 300 найменувань літературних джерел (методичні рекомендації, робочі програми, навчальні посібники, тексти лекцій, довідкова література, словники та ін.). Створено банк довідкової літератури, ППП і каталог WEB–ресурсів України, перелік посилань на сайти учбової літератури і бібліотеки в Інтернеті, статистичні збірки, необхідні при написанні самостійних, курсових, дипломних, магістерських робіт.

Міжкафедральна лабораторія ТЗН розробляє електронні підручники і електронні репродукції лекцій, які надаються викладачами факультету. Вся література представлена у форматах HTML, pdf, doc. В

71

електронно-методичному кабінеті факультету також створюється база тестів.

На базі даних ЕМК розроблений і щорічно випускається навчально-методичний комплекс «Відкрий світ економіки». В комплекс входять CD-диски для I, II, III, IV курсів, які містять навчальнометодичну і довідкову літературу з економіки (згідно переліку дисциплін підготовки бакалаврів) для економічних спеціальностей денної і заочної форм навчання, а також для прискореної форми навчання на базі вищої освіти і на базі технікуму.

Диск «Відкрий світ економіки» для першого курсу пропонує студенту 60 літературних джерела з дисциплін, які вивчаються на першому курсі; для другого курсу – 66; третього – 50; четвертого – 73; прискореної форми навчання – 81. Також кожний диск містить велику кількість додаткової корисної інформації для навчання і життєдіяльності студента.

CD-диски, що розробляються, змістовні і дуже зручні у використанні при самостійній підготовці студентів до занять в спокійній домашній обстановці. Всі CD-диски, що випускаються лабораторією ТЗН, щорічно оновлюються і доповнюються новою інформацією і користуються широким попитом у студентів, як денної, так і заочної форми навчання, а також в навчальних центрах економічного факультету ДонНУ.

Студенти можуть знайти необхідну інформацію з різних дисциплін, а також одержати навички самостійного інформаційного пошуку в автоматизованих бібліотечних системах, базах даних та мережі Інтернет.

Вся навчально-методична база ЕМК успішно використовується в п’ятому навчальному корпусі на заочному відділенні економічного факультету і у все центрах міст Горлівка, Макіївка, Маріуполь, Костянтинівка, Алушта і Єнакієве, а також студентами інших факультетів університету (історичного, обліково-фінансового та ін.).

Міжкафедральною лабораторією ТЗН сумісно з лабораторією обчислювальної техніки та інформатики розроблена базова навчальна програма «Азбука Веб пошуку економічної інформації в Інтернеті», що включає знайомство з автоматизованими бібліотечними системами, способами представлення інформації в них, можливостями пошуку. Після навчання студенти можуть спокійно знаходити потрібну інформацію найбільш оптимальним способом, більш ефективно використовуючи свій час. Інформаційний пошук в мережі Інтернет складний і різноманітний. Велике значення для ефективності пошуку має вміння правильно скласти інформаційний запит, а саме досвід роботи студентів у бібліотеках і бібліотечних системах допомагає в цьому. Всі

72

питання, що розглядаються на заняттях, мають безпосереднє значення для вироблення практичних навиків пошуку інформації.

СТАНДАРТИ НАШОГО НАВЧАННЯ

Вимоги до змісту підготовки сучасних фахівців реалізуються через навчальні плани, які фактично є стандартами навчання, складеними на підставі галузевого стандарту вищої освіти та основних вимог Болонського процесу. В їх основу покладено принципи, реалізація яких необхідна для забезпечення високого рівня навчального процесу та його постійного вдосконалення. Навчальні плани визначають графік навчального процесу, перелік та обсяг навчальних дисциплін, форми навчальних занять і терміни їх проведення, форми проведення поточного і підсумкового контролю, обсяг часу, відведеного для самостійної роботи студентів.

Особливість навчальних планів спеціальностей економічного факультету ДонНУ полягає в наступному:

трудомісткість навчальної роботи студента упродовж бакалаврської підготовки становить 8640 академічних годин, або 240 кредитів ECTS (у середньому 30 кредитів ECTS на семестр, або 60 кредитів ECTS на рік), що відповідає вимогам документів Болонського формату;

значно розширена вибіркова складова навчальних планів у межах до 40% бюджету навчального часу (диференційовано за циклами навчальних дисциплін);

упорядковані назви навчальних дисциплін циклу гуманітарної, природничо-наукової та загальноекономічної і професійної підготовки, проведено їх укрупнення та скоректований бюджет навчального часу з урахуванням досвіду європейських університетів та вимог Болонської декларації;

передбачене посилення фундаментальної підготовки студентів, зокрема збільшений навчальний час (до 10 кредитів ECTS) для опанування нормативної профілюючої дисципліни по кожній зі спеціальностей;

підвищена частка бюджету навчального часу на самостійну роботу студентів та індивідуально-консультативну роботу студентів з викладачами, що узгоджується з вимогами Болонської декларації;

упорядковані форми підсумкового контролю знань студентів, а саме, передбачені іспити під час сесії як провідна форма підсумкової діагностики знань для нормативних дисциплін та оцінювання за кредитно-модульною системою для вибіркових дисциплін.

На основі нових навчальних планів були сформовані і введені у навчальний процес індивідуальні навчальні плани студентів освітньокваліфікаційного рівня «бакалавр».

73

ЩО ТАКЕ ІНДИВІДУАЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ПЛАН СТУДЕНТА?

Введення в навчальний процес нової форми індивідуального навчального плану студента (далі — ІНПС) освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» було зумовлене, перш за все, необхідністю посилення індивідуалізації навчального процесу та максимального урахування індивідуальних потреб студентів щодо своєї фахової підготовки і вимог ринку праці.

ІНПС відображає структурно-логічну схему підготовки фахівця з певної спеціальності (перелік навчальних дисциплін, що передбачені програмою підготовки, та форми організації навчання), обсяги навчального навантаження студентів з усіх видів навчальної діяльності та містить оцінку поточної, підсумкової успішності і державної атестації випускника.

Трудомісткість усіх видів навчальної роботи в навчальному плані встановлюється в залікових кредитах (1 заліковий кредит = 36 академічних годин). Сумарна трудомісткість навчальної роботи з дисциплін, що включені до ІНПС, у кожному семестрі має становити, як правило, 30 кредитів ECTS (60 кредитів на навчальний рік).

ІНПС включає нормативні і вибіркові дисципліни, передбачені робочим навчальним планом.

Нормативні дисципліни, які є обов’язковими для всіх студентів, формують ядро економічних знань, їх основу. Вибіркові дисципліни, які є також дуже важливими і фундаментальними, доповнюють та поглиблюють цей процес.

Нормативні дисципліни, що входять до робочого навчального плану відповідного семестру, є обов’язковими для включення до ІНПС. Вибіркова (варіативна) складова ІНПС формується за участю куратора (консультанта) з переліку вибіркових дисциплін або пакетів навчального плану з урахуванням особистих уподобань та перспектив щодо майбутнього працевлаштування.

Які ж визначні особливості нової форми ІНПС? Перш за все, ІНПС має повну назву «Індивідуальний навчальний план студента освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» та результати його виконання» і він замінює у навчальному процесі традиційну залікову книжку, тому що, крім переліку нормативних і вибіркових дисциплін, які вивчаються в кожному семестрі, та кількості годин, відведених на їх опанування за усіма видами навчальної роботи, відображаються результати модульного і підсумкового контролю якості знань з кожної дисципліни та результати державної атестації на здобуття кваліфікації бакалавра з певної спеціальності.

74

Наступною особливістю є те, що кожен студент бере особисту участь у формуванні вибіркової складової ІНПС. Для того, щоб правильно зорієнтуватися, варто скористатися порадою куратора (консультанта) кафедри та анотаціями вибіркових дисциплін, які будуть запропоновані кафедрами.

Вибіркова складова ІНПС формується на кожний навчальний рік таким чином: деканат факультету на початку навчального року знайомить студентів з переліком дисциплін вільного вибору (за циклами дисциплін у розрізі навчальних років (семестрів) та анотаціями до цих дисциплін, підготовлених відповідними кафедрами, і дає на роздуми майже півроку для самовизначення. Проте не пізніше кінця березня заява-побажання з переліком дисциплін, які студент хоче включити до свого ІНПС, має бути подана в деканат.

Докладніше про порядок формування та ведення ІНПС можна прочитати в Положенні про «Індивідуальний навчальний план студента та результати його виконання».

Найменування всіх дисциплін і підсумкові результати за їх вивчення фіксуються у додатку до диплому, який одержують після успішного опанування освітньо-професійної програми підготовки бакалавра або магістра.

НАВЧАННЯ НА ДОГОВІРНІЙ ОСНОВІ

Економічний факультет додатково до забезпеченого бюджетним фінансуванням плану прийому щорічно приймає на денне відділення до 200 студентів договірної форми навчання по двох напрямках: «економіка і підприємництво» і «менеджмент». Контракт може укладатися як з фізичною (студент чи його батьки), так і з юридичною (фірма, підприємство, організація) особами, що згодні оплачувати навчання. Він підписується сторонами і діє протягом усіх чотирьох років навчання за програмою бакалаврів.

Для осіб, що проживають у Донецькій області в містах Маріуполь, Горлівка, Єнакієве, Костянтинівка, передбачена можливість одержання платної вищої економічної освіти за місцем проживання, де розташовані навчальні центри Донецького національного університету.

Розмір плати за навчання затверджується вченою радою ДонНУ за поданням факультету; у неї включаються усі витрати на забезпечення навчального процесу.

Оплата навчання за рік повинна бути зроблена до 1 жовтня поточного року. Крім цього, передбачена можливість внесення оплати за навчання по семестрах. При цьому за I семестр плата за навчання робиться до 15 вересня, а за II семестр — не пізніше 15 лютого поточного року. Студент, який не оплатив навчання за поточний семестр у встановлений термін, письмово попереджається, а при несплаті в

75

двотижневий термін із дня одержання повідомлення — відчисляється з числа студентів університету.

Контроль за своєчасністю і правильністю оплати за навчання здійснюється на факультеті відділом з організації договірної роботи

(керівник О.П. Михайлов, к. 230).

Для звірення надходження коштів варто звертатися у к. 411 до Кичигиної С.І., їй же варто представляти ксерокопії з кожного платіжного документа після оплати (оригінали документів необхідно зберігати до кінця терміну навчання).

У випадку розриву договору про навчання з вини студента (відрахування за власним бажанням, відрахування за академічну заборгованість та ін.) повернення сум, що були внесені раніше за навчання, не здійснюється. Студентам договірної форми навчання, що мали відмінну успішність протягом навчального року, рішенням ради факультету плата за навчання може бути знижена від 3 до 10% на наступний навчальний рік.

Усі студенти, що зараховані на факультет, незалежно від форми навчання, мають однакові права. Студенти договірної форми навчання, як і бюджетної, мають право на поселення в студентському гуртожитку, обслуговуються студентською поліклінікою, бібліотекою, користуються всіма можливостями, наданими університетом. Усі вони навчаються в окремих «платних» чи змішаних групах факультету. Однакові в усіх і обов’язки: усі студенти повинні виконувати правила внутрішнього розпорядку університету, за порушення яких студент договірної форми навчання може бути так само відрахований з університету, як і студент, що вчиться на бюджетному місці.

Перехід на наступну освітню ступінь — у магістратуру — не зв’язаний з тим, за якою формою, платною чи безкоштовною, навчався студент по програмі бакалаврів. Тут все буде залежати від знань, що одержав випускник за увесь час його попереднього навчання.

А тепер занотуйте:

перша пара на денній формі навчання починається о 8.00, закінчується о 9.20;

друга пара — починається о 9.45, закінчується об 11.05;

третя пара — починається об 11.15, закінчується о 12.35;

четверта пара — починається о 12.45, закінчується о 14.05. На денній формі навчання заняття можуть бути і в другій

половині дня, а саме:

п’ята пара — починається о 14.15, закінчується о 15.35;

шоста пара — починається о 15.45, закінчується о 17.05;

сьома пара — починається о 17.10, закінчується о 18.30.

76

Тож організовуйте власний день з урахуванням того, що у зазначені години ви обов’язково будете зайняті, оскільки ви — старанний студент, який прагне засвоїти весь обсяг пропонованої інформації.

ПРОЦЕДУРИ ПЕРЕВЕДЕННЯ, ВІДРАХУВАННЯ ТА ПОНОВЛЕННЯ СТУДЕНТІВ ВИЩИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ

Процедури переведення, відрахування та поновлення студентів вищих навчальних закладів здійснюються деканатом:

звертайтесь до завідувача навчального відділу Житкової Лариси

Георгіївни (к. 218 VII навчального корпусу).

ПЕРЕВЕДЕННЯ СТУДЕНТІВ

1.Переведення студентів з одного вищого закладу освіти до іншого незалежно від форми навчання, напряму підготовки фахівців з вищою освітою, спеціальності здійснюється за згодою ректорів вищих закладів освіти.

2.Переведення студентів з одного напряму підготовки фахівців

звищою освітою на інший, з однієї спеціальності, за якою здійснюється підготовка спеціалістів, на іншу, або з однієї форми навчання на іншу в межах вищого закладу освіти здійснює ректор цього закладу освіти.

3.Переведення студентів, а також поновлення до складу студентів осіб, які були відраховані з вищих закладів освіти, здійснюється, як правило, під час літніх або зимових канікул.

4.Особи, які вступили до вищих закладів освіти і навчалися за рахунок коштів державного бюджету, користуються пріоритетним правом при переведенні та поновленні на місця державного замовлення за умови наявності таких вакантних місць. При відсутності вакантних місць, що фінансуються за рахунок коштів державного бюджету, вищезгадані особи за їх згодою можуть бути переведені або поновлені на навчання з оплатою за рахунок коштів місцевого бюджету, галузевих міністерств, відомств, підприємств, організацій, установ та фізичних осіб за умови наявності вакантних місць ліцензованого обсягу.

5.Особи, які навчаються в державному вищому закладі освіти на договірній основі з оплатою за рахунок коштів місцевого бюджету, галузевих міністерств, відомств, підприємств, організацій, установ та фізичних осіб, можуть бути переведені на навчання на таких же умовах до інших державних вищих закладів освіти. Такі переведення можуть бути здійснені за умови наявності вакантних місць ліцензованого обсягу та згоди замовників, що фінансують підготовку.

6.Вищезгадані особи можуть бути переведені і на вакантні місця державного замовлення в даному чи іншому вищому закладі освіти на конкурсній основі і за умови згоди замовників.

77

7.Особи, які навчаються в акредитованому недержавному вищому закладі освіти, можуть бути переведені до державних вищих закладів освіти на умовах, що передбачені для осіб, які навчаються в державному вищому закладі освіти на договірній основі.

8.Студенти, які навчаються в неакредитованих недержавних вищих закладах освіти, не користуються правом переведення до державних вищих закладів освіти.

9.При існуванні двосторонніх угод (студент і підприємство, організація, установа) або тристоронніх (студент, заклад освіти і підприємство, організація, установа) переведення студентів з одного напряму підготовки фахівців з вищою освітою на інший, з однієї спеціальності, форми на іншу або з одного вищого закладу освіти до іншого здійснюється за умови внесення відповідних змін до даних угод з дотриманням вимог чинного законодавства.

10.Переведення студентів на перший курс вищих закладів освіти забороняється. За умови виключних обставин ці питання можуть розглядатися міністерствами або відомствами, які мають у своєму підпорядкуванні вищі заклади освіти.

11.Студент, який бажає перевестися до іншого закладу освіти, подає на ім’я ректора вищого закладу освіти, в якому він навчається, заяву про переведення і, одержавши його письмову згоду, звертається з цією заявою до ректора (директора) того вищого закладу освіти, до якого він бажає перевестися.

12.При позитивному розгляді заяви і за умови ліквідації академічної різниці ректор (директор) вищого закладу освіти видає наказ, згідно з яким студент допускається до занять, а до закладу освіти, в якому він навчався раніше, направляє запит щодо одержання поштою його особової справи.

13.Ректор вищого закладу освіти, в якому студент навчався раніше, отримавши запит, видає наказ про відрахування студента у зв’язку з його переведенням до іншого вищого закладу освіти і в тижневий термін пересилає особову справу студента на адресу вищого закладу освіти, від якого надійшов запит. У вищому закладі освіти, в якому студент навчався раніше, залишаються копії академічної довідки, учбової картки студента, залікова книжка та список пересланих документів. Порядок збереження цих документів, такий самий, як і особових справ студентів.

14.Ректор вищого закладу освіти, до якого переводиться студент, після одержання особової справи вдає наказ про його зарахування.

78

ВІДРАХУВАННЯ СТУДЕНТІВ

Студент може бути відрахований з економічного факультету

ДонНУ:

за власним бажанням; у зв’язку з переведенням до іншого вищого закладу освіти;

за станом здоров’я на підставі висновку ЛКК; за академічну заборгованість (за результатами поточного

контролю);

за академічну заборгованість (за результатами семестрового контролю);

за невиконання умов двосторонніх або тристоронніх угод (для студентів, які навчаються на договірній основі);

за порушення навчальної дисципліни і правил внутрішнього розпорядку.

Академічна неуспішність за результатами поточного або семестрового контролю – це наявність академічної заборгованості, яка виникає, якщо студент не виконав вчасно той чи інший вид навчальної роботи чи отримав незадовільну оцінку (не підготував реферат, не захистив лабораторну, курсову роботу, не виконав контрольну роботу або не здав іспит). Якщо заборгованість виникла під час навчального семестру (навіть через поважну причину, наприклад, хворобу), її слід негайно ліквідувати, узгодивши з викладачем термін. Під час сесії ліквідація заборгованості регламентується певними правилами

(консультуйтесь у деканаті – к. 218). Перескладання іспиту дозволяється лише двічі. Це відбувається після завершення сесії за графіком перескладань.

Серед порушень навчальної дисципліни найбільш поширеною підставою для відрахування є прогулювання навчальних занять. Пам’ятайте, на економічному факультеті ведеться досить суворий облік відвідування студентами лекцій, семінарських, практичних та лабораторних занять. Через відсутність на заняттях без виправдувальних документів ви, по-перше, втрачаєте певні бали при підсумковому контролі, по-друге, отримуєте «прогалини» у змісті дисципліни та, потретє, ризикуєте бути не допущеним до іспитів або відрахованим.

Звичайно поважною причиною пропущених занять є хвороба. Медична довідка встановленого зразка після її одержання має бути у той же день здана старості групи. Якщо ж виникли інші обставини для пропуску занять (хвороба батьків, інші сімейні причини), ви повинні обов’язково повідомити про це деканат і одержати дозвіл не бути на заняттях визначений період. Це саме стосується і поїздок на конференції, олімпіади, короткострокових поїздок додому тощо.

79

Відрахування неповнолітніх студентів здійснюється за погодженням зі службою у справах неповнолітніх місцевих органів виконавчої влади.

ПОНОВЛЕННЯ ДО СКЛАДУ СТУДЕНТІВ

1.Поновлення до складу студентів здійснюється ректором ДонНУ незалежно від тривалості перерви в навчанні, причини виключення, трудового стажу, форми навчання і з урахуванням здатності претендента успішно виконувати графік навчального процесу.

2.Студенти, які навчалися в неакредитованих недержавних вищих закладах освіти, не користуються правом поновлення до державних вищих закладів освіти.

3.Особи, які відраховані з вищих закладів освіти III і IV рівнів акредитації, можуть бути поновлені на навчання до вищих закладів освіти І, II рівнів акредитації.

4.Заява про переведення або поновлення повинна бути розглянута у вищому закладі освіти протягом двох тижнів і заявникові повідомлені умови зарахування на навчання або причина відмови.

5.Порядок ліквідації академічної різниці встановлюється ректором вищого закладу освіти. Ліквідація академічної різниці здійснюється, як правило, до початку навчальних занять.

6.Поновлення студентів на перший курс вищих закладів освіти забороняється. Ректор вищого закладу освіти має право поновити на другий курс студентів, які були виключені з першого курсу, за умови ліквідації ними академічної заборгованості до початку навчальних занять.

ОФОРМЛЕННЯ ДОКУМЕНТІВ

1. Студенту, який відрахований з вищого закладу освіти, видається академічна довідка встановленої форми, яка затверджена постановою Кабінету Міністрів України від 17.12.1993р. № 1058 «Про затвердження переліку і зразків документів про освіту та вчені звання в Україні», та оригінал документа про повну загальну середню (базову загальну середню) освіту. До особової справи студента додаються:

копія академічної довідки, підписаної керівництвом вищого закладу освіти і скріпленої гербовою печаткою;

завірений деканом індивідуальний навчальний план студента;

студентський квиток;

скріплена печаткою за підписом декана учбова картка студента з зазначенням виконання студентом навчального плану.

2. Відомості про вивчені предмети та складені заліки і екзамени вносяться до академічної довідки окремо за кожний семестр.

80