Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ХПП новая 2013.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
13.04.2015
Размер:
931.84 Кб
Скачать

6. Методи контролю знать студентів

Контроль знань є невід’ємною складовою навчального процесу і являє собою організацію зворотного зв’язку як засобу управління навчально-виховним процесом. Перевірка і оцінка знань студентів повинні відображати рівень засвоєння знань та стимулювати студентів до досягнення нових успіхів.

Контроль знань студентів здійснюється на основі результатів вхідного, поточного та модульного, підсумкового контролю знань.

Вхідний контроль проводиться на першому практичному занятті. Він складається з питань з тих навчальних дисциплін, знання з яких є підґрунтям для вивчення господарського процесуального права.

Поточний контроль знань здійснюється на практичних заняттях. Робота на практичних заняттях проводиться у вигляді перевірки повноти засвоєння студентами лекційного матеріалу і правильності виконання практичних завдань, вирішенні тестів.

При оцінці роботи студента в аудиторії враховується:

  • рівень знань, продемонстрований у відповідях на питання для обговорення за темою заняття та вирішення практичних завдань;

  • активність при обговореннях та дискусіях на практичних заняттях (включаючи доповнення до виступів, уточнення та виправлення озвучених відповідей інших студентів).

Якщо на практичному занятті студент був відсутній з поважних причин (відрядження, спортзбори, хвороба тощо), він не зобов’язаний відпрацьовувати цей пропуск, проте має право за власним бажанням відпрацювати заняття, що було пропущене, для отримання оцінки.

Модульний контроль у 7 семестрі проводиться на останньому занятті змістовного модуля 2. Модульний контроль у 8 семестрі включає у себе дві залікові роботи: перша залікова робота провадиться після вивчення студентами змістовного модуля 3, друга - після вивчення студентами змістовного модуля Модульний контроль проводиться у формі написання письмової контрольної роботи. Завдання для контрольної роботи передбачають тестові завдання різних рівнів складності. Тривалість написання контрольної роботи – 45 хвл. (на практичному занятті). Рекомендована кількість варіантів – 10.

Підсумковий контроль у 7 семестрі представляє собою залік , який виставляється за результатами роботи на практичних заняттях, написання модульної контрольної роботи та виконання самостійної роботи студента.

Максимальна кількість балів, які студент може одержати під час вивчення курсу у 7-му семестрі, складає 100.

Для отримання заліку студент повинен набрати не менше 60 % від максимальної кількості балів по кожному модулю курсу і його окремим елементам за умови присутності не менше ніж на 80 % практичних та лекційних заняттях.

При отриманні студентом протягом семестру менше 60 % від максимальної кількості балів по кожному модулю і його окремим елементам, а також пропуску більше 20 % занять без поважної причини, викладач має право дати студенту додаткові завдання, виконання яких є обов'язковою умовою отримання заліку.

Підсумковий контроль у 8 семестрі представляє собою іспит, який проводиться у формі усної відповіді на питання екзаменаційного білету. Усі питання, включені в екзаменаційні білети, охоплюються робочою програмою курсу «Господарське процесуальне право». Перед відповіддю на питання екзаменаційного білету студенту надається час для підготовки (не менше 30 хвилин).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]