Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ХПП новая 2013.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
13.04.2015
Размер:
931.84 Кб
Скачать

Завдання для самостійної роботи (7-й семестр)

№ варіа-нту (но-мер сту-дента в журналі групи)

ЗАВДАННЯ

  1. Складіть позовну заяву з моделюванням обставин справи з приводу звернення до господарського суду Донецької області учасника ТОВ до ТОВ за захистом своїх корпоративних прав.

  2. Складіть зразок клопотання до господарського суду про відкладення розгляду справи.

  3. Підготуйте суб'єкту господарювання письмову консультацію з наступного питання: керівництво суб’єкта господарювання не змогло потрапити в будинок правління господарського товариства, що було зайнято невідомими особами, які надали ухвалу суду про забезпечення позову шляхом встановлення тимчасового керівника підприємства. Які дії має запропонувати юридична служба для відновлення нормальної роботи підприємства?

  1. Складіть позовну заяву з моделюванням обставин справи з приводу звернення до господарського суду Донецької області ПП до АТ «Приватбанк» про визнання недійним кредитного договору.

  2. Складіть зразок клопотання до господарського суду про призначення експертизи.

  3. Підготуйте суб'єкту господарювання письмову консультацію з наступного питання: порядок реалізації права сторони на ознайомлення з матеріалами справи у господарському суді.

  1. Складіть позовну заяву з моделюванням обставин справи з приводу звернення до господарського суду Донецької області ТОВ з позовом до територіального відділення АМК України в Донецькій області про визнання недійсним рішення Антимонопольного комітету України у справі про порушення позивачем законодавства про захист від недобросовісної конкуренції.

  2. Складіть зразок клопотання до господарського суду про зупинення провадження по справі.

  3. Підготуйте суб'єкту господарювання письмову консультацію з наступного питання: в процесі розгляду справи відповідач пропонує укласти мирову угоду. Які переваги та ризики має позивач у випадку її укладення.

  1. Складіть позовну заяву з моделюванням обставин справи з приводу звернення до господарського суду Одеської області ПП до ф/о-підприємця з позовом про визнання недійсним договору оренди.

  2. Складіть зразок клопотання до господарського суду про залучення (витребування) письмового доказу, речового доказу, експертного висновку тощо.

  3. Підготуйте письмову консультацію з наступного питання: в процесі розгляду справи в господарському суді Донецької області позивачем подано заяву про забезпечення позову. Проте, впродовж трьох судових засідань суддя не приймає жодного рішення з заявленого клопотання. Які дії може здійснити позивач в цьому випадку для забезпечення розгляду його заяви.

  1. Складіть позовну заяву з моделюванням обставин справи з приводу звернення до господарського суду Донецької області ТОВ до державного підприємства з позовом про стягнення боргу за виконані послуги та інфляційних витрат за договором про юридичне обслуговування та надання консультаційних послуг.

  2. Складіть договір про юридичне представництво в суді та відповідний документ, що підтверджують повноваження представника.

  3. Підготуйте суб'єкту господарювання письмову консультацію з наступного питання: за результатами розгляду справи в судовому засіданні оголошено вступну та резулятивну частину рішення. Які існують способи отримання повного тексту судового рішення?

  1. Складіть позовну заяву з моделюванням обставин справи з приводу звернення до господарського суду Донецької області ТОВ з позовом до Донецької міської ради про визнання права власності.

  2. Складіть зразок клопотання до господарського суду про залучення до участі у справі співвідповідача.

  3. Підготуйте суб'єкту господарювання письмову консультацію з наступного питання: відповідач неодноразово не з'являється в судове засідання, а суддя відмовляє у прийнятті рішення по справі без його явки. Яким чином позивач може сприяти оперативному прийняттю рішення по справі.

  1. Складіть позовну заяву з моделюванням обставин справи з приводу звернення до господарського суду Донецької області ФДМ України до акціонерного товариства про повернення орендованого приміщення у зв'язку із закінченням строку дії договору оренди. 

  2. Складіть зразок клопотання до господарського суду про затвердження мирової угоди.

  3. Підготуйте суб'єкту господарювання письмову консультацію з наступного питання: в процесі розгляду справи позивачем заявлено клопотання про накладення арешту на нежитлове приміщення. Суд відмовив в його задоволені з причини не надання суду документів, які підтверджують, що це приміщення належить відповідачу. Позивач в силу об'єктивних причин позбавлений можливості надати суду такі документи. Які існують шляхи виходу з цієї ситуації?

  1. Складіть позовну заяву з моделюванням обставин справи з приводу звернення до господарського суду Донецької області ТОВ до АТ про стягнення заборгованості за договором поставки.

  2. Складіть зразок заяви до господарського суду про збільшення позовних вимог.

  3. Визначити мету та порядок проведення кваліфікаційної атестації суддів, кваліфікаційні класи та строки перебування у кваліфікаційному класі.

  1. Складіть позовну заяву з моделюванням обставин справи з приводу звернення до господарського суду Донецької області ТОВ з позовом до ТОВ про розірвання договору підряду.

  2. Складіть зразок заяви до господарського суду про відмову від позову.

  3. Складіть схему: «Історія становлення господарсько-судових органів в Україні».

  1. Складіть позовну заяву з моделюванням обставин справи з приводу звернення до господарського суду Донецької області прокурора в інтересах Донецької міської Ради до ТОВ про зобов'язання демонтувати торговельні павільйони, які знаходяться на земельній ділянці

  2. Складіть зразок клопотання про призначення колегіального розгляду справи

  3. За матеріалами судової практики підберіть приклади (не менше двох)участі прокурора у судовому процесі при розгляді господарських спорів, вкажіть реквізити такого судового рішення і письмово підготуйте відповіді на питання:

  1. підстави участі прокурора в судовому процесі;

  2. стадія, на якій прокурор вступив у судовий процес;

  3. права прокурора в судовому процесі;

  4. обов'язки прокурора в судовому процесі.

  1. Складіть позовну заяву з моделюванням обставин справи з приводу звернення до господарського суду Донецької області ТОВ до ТОВ про  виділ в натурі частин будівлі, припинення права спільної часткової власності, визнання права власності

  2. Складіть зразок клопотання про залучення у якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

  3. Підготуйте доповідь на тему: «Судові акти в господарському судочинстві».

  1. Складіть позовну заяву з моделюванням обставин справи з приводу звернення до господарського суду Донецької області ТОВ з позовом до виконавчого комітету Київської районної у м. Донецьку ради про визнання установчих документів недійсними.

  2. Складіть зразок клопотання про продовження строку розгляду справи.

  3. Підготуйте доповідь на тему: «Розмежування господарської та адміністративної юрисдикції».

  1. Складіть позовну заяву з моделюванням обставин справи з приводу звернення до господарського суду Донецької області ТОВ з позовом до ТОВ про стягнення заборгованості з орендної плати.

  2. Складіть зразок довіреності юрисконсульту на ведення справи в господарському суді від імені ТОВ.

  3. На підставі аналізу матеріалів судової практики підготуйте узагальнення щодо використання інституті відводу в господарському судочинстві.

  1. Складіть позовну заяву з моделюванням обставин справи з приводу звернення до господарського суду Донецької області ТОВ до ТОВ з позовом про визнання рішень загальних зборів учасників товариства недійсними

  2. Складіть зразок заяви про заходи до забезпечення позову в корпоративних спорах.

  3. Підготуйте доповідь на тему: «Проблема забезпечення оперативності вирішення господарських спорів».

  1. Складіть позовну заяву з моделюванням обставин справи з приводу звернення до господарського суду Донецької області ТОВ до ТОВ з позовом про відшкодування шкоди.

  2. Складіть зразок заяви про заміну первісного відповідача.

  3. Підготуйте суб'єкту господарювання письмову консультацію з наступного питання: до АТ подано позов про визнання недійсним його рішення про донарахування споживачу вартості недоврахованої спожитої електроенергії. Підставою для прийняття цього рішення стало виявлення контрольором факту безоблікового користування електроенергією. Дати в суді змістовні пояснення щодо цього випадку може контрольор, проте на час розгляду справи він не є працівником підприємства. Які засоби доказування може використати АТ в цьому випадку?

  1. Складіть позовну заяву з моделюванням обставин справи з приводу звернення до господарського суду Донецької області ТОВ до ТОВ з позовом про спонукання до виконання договору.

  2. Складіть зразок заяви про забезпечення позову шляхом зупинення стягнення на підставі виконавчого напису приватного нотаріуса.

  3. За матеріалами судової практики підберіть приклади (не менше двох)застосування заходів забезпечення позову, вкажіть реквізити судових рішень і дайте відповідь на наступні питання:

- підстави застосування;

- спосіб забезпечення позову;

- результат розгляду заяви про забезпечення позову.

  1. Складіть позовну заяву з моделюванням обставин справи з приводу звернення до господарського суду Донецької області ТОВ до ТОВ з позовом про визнання недійсним договору фінансового лізингу та застосування реституції.

  2. Складіть зразок заяви про забезпечення позову шляхом накладення арешту.

  3. Складіть алгоритм дій щодо звернення до суду з позовом про розірвання договору оренди та стягнення заборгованості.

  1. Складіть позовну заяву з моделюванням обставин справи з приводу звернення до господарського суду Донецької області ТОВ до АТ з позовом про визнання недійсним рішення постачальника електричної енергії про донарахування споживачу вартості недоврахованої спожитої електроенергії

  2. Складіть зразок клопотання відповідача про виклик в судове засідання спеціаліста.

  3. За матеріалами судової практики підберіть приклади (не менше двох)використання в судовій практиці доказів, отриманих з мережі Інтернет, вкажіть реквізити судових рішень і дайте відповідь на наступні питання:

- вид доказу;

- категорія спору.

  1. Складіть позовну заяву з моделюванням обставин справи з приводу звернення до господарського суду Донецької області ТОВ до ТОВ з позовом про виселення з нежитлового приміщення.

  2. Складіть зразок заяви про збільшення позовних вимог.

  3. На підставі аналізу матеріалів судової практики підготуйте узагальнення щодо використання такого способу захисту прав, як визнання договору дійсним.

  1. Складіть позовну заяву з моделюванням обставин справи з приводу звернення до господарського суду Донецької області ТОВ до ТОВ з позовом про стягнення несплаченого боргу у зв’язку з невиконанням мирової угоди.

  2. Складіть зразок клопотання про звільнення від сплати судового збору.

  3. Використовуючи матеріали періодичного друку, підберіть і проаналізуйте не менше 3 публікацій за останні три роки, присвячених інституту доказування у господарському судочинстві.

  1. Складіть позовну заяву з моделюванням обставин справи з приводу звернення до господарського суду Донецької області ТОВ до ТОВ з позовом про витребування майна з чужого незаконного володіння.

  2. Складіть зразок заяви про застосування запобіжних заходів.

  3. Підготуйте суб'єкту господарювання письмову консультацію з наступного питання: яким чином можна захистити свої права у випадку ухилення суб'єкта господарювання від виконання мирової угоди, яка затверджена судом.

  1. Складіть позовну заяву з моделюванням обставин справи з приводу звернення до господарського суду Донецької області ТОВ до ТОВ з позовом про стягнення вартості частини майна товариства.

  2. Складіть зразок заяви про скасування ухвали про застосування запобіжних заходів.

  3. Визначте види зловживань процесуальними правами та їх попередження іншою стороною.

  1. Складіть позовну заяву з моделюванням обставин справи з приводу звернення до господарського суду Донецької області ТОВ до ТОВ з позовом про переведення прав та обов'язків покупця за договором купівлі-продажу (відступлення) частки у статутному фонді.

  2. Складіть зразок заяви про застосування запобіжних заходів у вигляді накладення арешту.

  3. За матеріалами судової практики підберіть приклади (не менше двох) застосування запобіжних заходів за заявою особи, яка вважає, що є підстави їх застосування відносно іншої особи, вкажіть реквізити таких судових рішень і дайте відповідь на наступні питання:

- підстави застосування;

- вид запобіжного заходу, який повинен бути застосований судом;

- результат розгляду заяви про застосування запобіжних заходів.

  1. Складіть позовну заяву з моделюванням обставин справи з приводу звернення до господарського суду Донецької області ТОВ до ТОВ з позовом про тлумачення змісту правочину.

  2. Складіть зразок клопотання про відвід судді (експерта, перекладача, якщо їх участь у судовому процесі необхідна).

  3. Проаналізувати порядок накладення арешту на цінні папери. Результати дослідження бажано викласти у вигляді таблиці.

  1. Складіть позовну заяву з моделюванням обставин справи з приводу звернення до господарського суду Донецької області ТОВ до ТОВ з позовом про розірвання договору оренди.

  2. Складіть зразок претензії з приводу виникнення прострочки платежу за два місяці за поставку лісоматеріалів між ВАТ „К” та ПП „Мрія”.

  3. Підготуйте суб'єкту господарювання письмову консультацію з наступного питання: ТОВ подало до суду позов до фізичної особи-підприємця про стягнення боргу за договором поставки. В процесі розгляду судом справи цей підприємець помер. Які ТОВ має шанси повернути суму боргу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]