Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ХПП новая 2013.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
13.04.2015
Размер:
931.84 Кб
Скачать

Практичні завдання

1. Підготуйте мотивовану відповідь на наступні питання:

1) чи у всіх випадках на виконання рішення господарського суду повинен видаватися наказ, враховуючи, що відповідно до статті 116 ГПК наказ видається (надсилається) лише стягувачеві, а рішення суду не завжди передбачає стягнення?

2) яка дата видачі повинна бути зазначена у наказі господарського суду?

3) чи впливає на обчислення строку для пред'явлення до виконання виконавчого листа, виданого судом на підставі прийнятого ним судового акту, постановлення судом ухвали про роз'яснення цього судового акту, про виправлення описок або зміни способу виконання даного судового акту?

4) чи можливо видати декілька виконавчих листів у випадку, коли виконання рішення суду повинно проводитись в декількох місцях?

5) яким чином вноситься виправлення до наказу господарського суду?

6) в якому порядку здійснюється заміна сторони виконавчого провадження?

7) чи можлива у виконавчому провадженні заміна кредитора згідно з договором відступлення права вимоги?

8) чи видаються накази на примусове виконання ухвал та постанов господарського суду?

2. На користь ТОВ «К» господарським судом виданонаказ на солідарне стягнення з двох боржників суми заборгованості за договором на користь ТОВ «К» (зобов'язання згідно з договором є неподільним). Державний виконавець відмовив у відкритті виконавчого провадження посилаючись на норму ч. 2 ст. 18 Закону України "Про виконавче провадження", зазначивши, що в одному виконавчому документів не можуть бути зазначені два боржники.

Які дії має вчинити ТОВ «К» вцієї ситуації щобдомогтися прийняття та примусового виконання судового наказу відділом ДВС?

Чи можлива видача декількох наказів на виконання судового рішення про стягнення заборгованості з декількох відповідачів солідарно без визначення частини боргу, що стягується з кожного з них?

3. Державним виконавцем відділу примусового виконання рішень Державної виконавчої служби м. Києва винесено постанову про відкриття виконавчого провадження з примусового виконання ухвали Господарського суду м. Києва про зобов‘язання ТОВ «А» сплатити ТОВ «Б» грошову суму у розмірі 20 000,00 грн. та зобов‘язано ТОВ «А» добровільно виконати ухвалу № 54 у 7-миденний строк. У строк, визначений державним виконавцем для добровільного виконання ухвали суду, ТОВ «А» вимог державного виконавця не виконало, у зв’язку з чим виконавець почав примусове виконання.

Через 3 місяці з початку примусового виконання ТОВ «А» подало до господарського суду скаргу про скасування постанови  про стягнення з боржника виконавчого збору, оскільки постанова про відкриття виконавчого провадження на адресу підприємства не надходила, будь-яких доказів, що боржник отримав постанову, суду першої інстанції не надано, запис в журналі реєстрації реєстру відправлення кореспонденції не може підтверджувати факт передачі постанови підприємству поштового зв’язку та направлення її боржнику.

Дайте правову оцінку ситуації.

Нормативно-правові акти: 3, 4, 27.

Базова література: 2, 6, 8.

Допоміжна література: 2, 19, 41.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]