Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
NMK_KPU-2013_B-1.doc
Скачиваний:
45
Добавлен:
24.03.2015
Размер:
784.9 Кб
Скачать

4. Автономна Республіка Крим як невід'ємна складова території України.

Автономна Республіка Крим, згідно із Конституцією України (ст. 134), є невід’ємною складовою частиною України і в межах повноважень, що визначені Конституцією, вирішує питання, які віднесені до її відання. Основні засади конституційного статусу Автономної Республіки Крим у складі України визначаються у розділі X Конституції України.

Коло повноважень, що віднесено до відання АРК, визначено у Конституції України (ст. 138). Саме в межах цих повноважень Кримська автономія самостійно вирішує віднесені до її відання питання життя на своїй території.

Конституція України 1996р. досить детально окреслила обсяг повноважень Кримської автономії . До прийняття у 1996р. Конституції, повноваження АРК визначалися лише Законом України "Про Автономну Республіку Крим" (ст. 8) та Конституцією АРК. Конституція ж України 1978 р. з наступними змінами, а також Конституційний Договір 1995р. ці питання не регулювали.

Перелік питань, що віднесені до відання АРК, передбачений у ст. 138 та у інших нормах розділу X Конституції. Проте даний перелік не є вичерпним, оскільки згідно із зазначеною ст. 138 законами України Автономній Республіці Крим можуть бути делеговані також інші повноваження.

Визначення в Конституції України меж повноважень АРК забезпечує стабільність її правового статусу. Водночас це створює можливість для ініціативної самостійної їх реалізації в інтересах автономії та України в цілому.

Лекція 16. Місцеве самоврядування в Україні

1. Поняття і сутність місцевого самоврядування.

В системі світових політико-правових цінностей важливе місце належить принципам і вимогам, що стосуються оптимальної організації державної влади, яка має бути здатною забезпечувати ефективне керівництво всіма питаннями життєдіяльності країни. Відомо, що якою б досконалою не була побудова центральної державної влади, вона не може бути ефективною, якщо не буде оптимально організованою на місцях. Саме тому серед принципів і вимог, щодо організації державної влади, важливе місце посідає, безумовно, принцип децентралізації державної влади. Йдеться передовсім про формування повноцінної системи місцевого самоврядування, без якої неможливо уявити сучасну демократичну, соціальну і правову державу. Реальна участь громадян у формуванні владних і самоврядних органів, в управлінні суспільними і державними справами становить норму устрою і функціонування будь-якої демократичної держави, в якій заснована розвинена система самоврядування.

Що ж являє собою місцеве самоврядування?

Концептуальні засади побудови і функціонування системи місцевого самоврядування визначені і викладені у міжнародних актах, до яких приєдналась і Україна. Це "Всесвітня декларація місцевого само­врядування" та "Європейська хартія про місцеве самоврядування".

Із прийняттям 28 червня 1996р., Конституції суверенної України в основному фактично завершився тривалий процес створення власної концепції місцевого самоврядування. Відповідно до її ст. 140 "місцеве самоврядування є правом територіальної громади жителів села чи добровільного об єднання у сільську громаду жителів кількох сіл, селища та міста самостійно вирішувати питання місцевого значення в межах Конституції і законів України.".

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]