Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
31
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
399.87 Кб
Скачать

Для студентів денної форми навчання.

Об’єктами контролю є набуті та опановані студентами під час вивчення дисципліни теоретичні знання, практичні навички конкретних розрахунків та обґрунтувань, вміння оцінювати, письмово викладати і публічно представляти (презентувати) певні питання дисципліни.

Поточний контроль здійснюється у формах:

  • усне звітування студента про вивчення відповідних тем дисципліни і розв’язання задач;

  • написання і захист рефератів, підготовка есе за узгодженою з викладачем темою;

  • перевірка виконання індивідуальних практичних та тренінгових завдань за матеріалами конкретних підприємств;

  • написання контрольних робіт (модульний контроль).

Перші дві форми контролю дозволяють оцінити теоретичні знання, решта – рівень набутих практичних навичок.

Кожний вид робіт оцінюється певною кількістю балів (див.карта самостійної роботи).

Шкала оцінювання видів робіт поточного контролю знань студентів

Можлива максимальна оцінка за роботу (завдання), балів

Рівень виконання

Відмінно

Добре

Задовільно

Незадовільно

2

2

1,5

1

0

3

3

2

1

0

4

4

3

2

0

5

5

4

3

0

Під час вивчення дисципліни передбачено два модульних контролі у формі письмових контрольних робіт, які проводяться на четвертому та восьмому практичних заняттях. В контрольну роботу включаються завдання трьох типів: 1) завдання на виявлення знань щодо оцінювання ефективності формування та використання традиційних ресурсів підприємства; 2) завдання на розуміння практичних аспектів використання аналітичних інструментів управління капіталом підприємства; 3) завдання на володіння технікою побудови та аналізу багатофакторних моделей в процесі оцінювання менеджменту ресурсів підприємства.

Необхідно враховувати, що структура модульного контрольного завдання і критерії його оцінювання можуть змінюватися з урахуванням рівню підготовленості студентської аудиторії та інформаційно-методичного наповнення дисципліни. Усі зміни обов’язково затверджуються засіданням кафедри та заздалегідь доводяться до відома студентів. Максимальна кількість балів за результати виконання контрольних робіт (модульного контролю) не може перевищувати 10 балів. Під час вивчення дисципліни «Управління ресурсами підприємства» передбачено можливість виконання інших видів робіт, які обираються студентом самостійно з урахуванням власних здібностей та наукових інтересів. Перелік вибіркових видів робіт та кількість балів, якою вони оцінюються наведено у картах самостійної роботи.

Для студентів заочної форми навчання

Об'єктами поточного оцінювання знань студентів є:

б) виконання завдань для самостійної роботи;

в) виконання контрольних та тестових робіт.

Під час контролю виконання завдань для самостійної роботи оцінюванню підлягають: самостійне опрацювання теми в цілому чи окремих питань; виконання розрахунків; підготовка рефератів, есе; конспектів навчальних чи наукових текстів, переклад іншомовних текстів, підготовка реферативних матеріалів з публікацій тощо, аналіз практичних ситуацій, тощо (за вибором студента, див карта самост. роботи студента). Загальна кількість балів – 10.

Під час виконання контрольних робіт оцінюванню підлягають теоретичні знання та практичні навички, яких набув студент після опанування певного завершеного розділу навчального матеріалу. Контрольні роботи можуть проводитися у формі тестів, відповідей на теоретичні питання або розв’язання практичних завдань, виконання індивідуальних завдань, розв'язання виробничих ситуацій (кейсів) тощо. Загальна кількість балів – 10.

Загальна максимальна кількість балів за поточну роботу становить 20 балів.

Вибіркові завдання для студентів заочної форми навчання видаються під час установчої сесії (начитки лекцій) або після її закінчення протягом одного місяця. Не пізніше ніж за 10 діб до початку сесії студенти здають або пересилають поштою на кафедру виконані домашні роботи, де вони у семиденний термін перевіряються і в разі недопущення до захисту повертаються студентам для доопрацювання. Роботи захищаються за графіком, встановленим кафедрою, не пізніше ніж за 3 дні до дати іспиту з дисципліни.

Аудиторний модульний контроль знань студентів заочної форми навчання проводиться в сесійний період підчас проведення практичних занять. Необхідно враховувати, що структура модульного контрольного завдання і критерії його оцінювання можуть змінюватися з урахуванням рівню підготовленості студентської аудиторії та інформаційно-методичного наповнення дисципліни. Усі зміни обов’язково затверджуються засіданням кафедри та своєчасно заздалегідь доводяться до відома студентів.

Соседние файлы в папке 02 NMM_DiscProgramy