Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Lishilenko_BuhUch.pdf
Скачиваний:
26
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
16.64 Mб
Скачать

Розділ 12.

Фінансова звітність підприємства

Врозділі розглядаються наступні питання:

12.1.Бухгалтерський баланс

12.2.Звіт про фінансові результати

12.3.Звіт про рух грошових коштів

12.4.Звіт про власний капітал

12.1. Бухгалтерський баланс

Нормативним документом, яким визначається зміст і форма Балансу та загальні вимоги до розкриття його статей є Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 2 “Баланс”, затверджений наказом Міністерства фінансів України від 31.03.1999 р. № 87.

Норми цього Положення (стандарту) застосовуються до балансiв пiдприємств, органiзацiй та iнших юридичних осiб (далi — пiдприємства) усiх форм власностi (крiм банкiв i бюджетних установ).

Особливостi складання консолiдованого балансу визначаються окремим положенням (стандартом).

Термiни, що використовуються в цьому Положеннi (стандартi), мають таке значення:

Активи — ресурси, контрольованi пiдприємством в результатi минулих подiй, використання яких, як очiкується, приведе до надходження економiчних вигод у майбутньому.

Власний капiтал — частина в активах пiдприємства, що залишається пiсля вирахування його зобов’язань.

Довгостроковi зобов’язання — всi зобов’язання, якi не є по-

точними зобов’язаннями.

Пов’язанi сторони — пiдприємства, стосунки мiж якими обумовлюють можливiсть однiєї сторони контролювати iншу або здiйснювати суттєвий вплив на прийняття фiнансових i оперативних рiшень iншою стороною.

Зобов’язання — заборгованiсть пiдприємства, яка виникла внаслiдокминулих подiй i погашення якої, якочiкується, призведе до

605

зменшення ресурсiв пiдприємства, що втiлюють в собi економiчнi вигоди.

Еквiваленти грошових коштiв — короткостроковi висо-

колiквiднi фiнансовi iнвестицiї, якi вiльно конвертуються у певнi суми грошових коштiв i якi характеризуються незначним ризиком змiни вартостi.

Фiнансовi iнвестицiї — активи, якi утримуються пiдприємством з метою збiльшення прибутку (вiдсоткiв, дивiдендiв тощо), зростання вартостi капiталу або iнших вигод для iнвестора.

Поточнi зобов’язання — зобов’язання, якi будуть погашенi протягом операцiйного циклу пiдприємства або повиннi бути погашенi протягом дванадцяти мiсяцiв, починаючи з дати балансу.

Необоротнi активи — всi активи, що не є оборотними. Оборотнi активи — грошовi кошти та їх еквiваленти, що не

обмеженi у використаннi, а також iншi активи, призначенi для реалiзацiї чи споживання протягом операцiйного циклу чи протягом дванадцяти мiсяцiв з дати балансу.

Операцiйний цикл — промiжок часу мiж придбанням запасiв для здiйснення дiяльностi та отриманням коштiв (еквівалентів грошових коштів) вiд реалiзацiї виробленої з них продукцiї або товарiв i послуг.

Метою складання балансу є надання користувачам повної, правдивої та неупередженої iнформацiї про фiнансовий стан пiдприємства на звiтну дату.

У балансi вiдображаються активи, зобов’язання та власний капiтал пiдприємства.

Згортання статей активiв та зобов’язань є неприпустимим, крiм випадкiв, передбачених вiдповiдними положеннями (стандартами).

Пiдсумок активiв балансу повинен дорiвнювати сумi зобов’язань та власного капiталу.

Длямалих пiдприємствможе передбачатисяскороченаформа балансу.

Визнання статей балансу

Актив вiдображається в балансi за умови, що оцiнка його може бути достовiрно визначена i очiкується отримання в майбутньому економiчних вигод, пов’язаних з його використанням.

606

Витрати на придбання та створення активу, якi, вiдповiдно до попереднього абзацу, не можуть бути вiдображенi в балансi, включаються до складу витрат звiтного перiоду у звiтi про фiнансовi результати.

Зобов’язання вiдображається у балансi, якщо його оцiнка може бути достовiрно визначена та iснує ймовiрнiсть зменшення економiчних вигод у майбутньому внаслiдок його погашення.

Власний капiтал вiдображаєтьсяв балансi одночасно звiдображенням активiв або зобов’язань, якi призводять до його змiни.

Змiст статей балансу та його форма поміщені у пункті 3.1 розділу 3 “Бухгалтерський баланс” частини 1.

Оцiнка та подальше розкриття окремих статей балансу в примiтках до звiтностi здiйснюютьсязгiдно з вiдповiднимиположеннями (стандартами) бухгалтерського облiку

12.2. Звіт про фінансові результати

НаказомМіністерствафінансівУкраїнивід 31 березня1999 р. № 87 затверджено Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 3 “Звіт про фінансові результати”.

Загальнi положення

1.Цим Положенням (стандартом) визначаютьсязмiст i форма Звiту про фiнансовi результати, а також загальнi вимоги до розкриття його статей.

2.Норми цього Положення (стандарту) стосуються звiтiв про фiнансовi результати пiдприємств, органiзацiй та iнших юридичних осiб (далi — пiдприємства) усiх форм власностi (крiм банкiв i бюджетних установ).

3.Особливостi складання консолiдованого звiту про фiнансовi результати визначаються окремим Положенням (стандартом).

4.Термiни, що використовуються в цьому Положеннi (стандартi), мають таке значення:

Витрати — зменшення економiчних вигод у виглядi вибуття активiв або збiльшення зобов’язань, якi призводять до зменшення власного капiталу (за винятком зменшення капiталу за рахунок його вилучення або розподiлу власниками) за звітний період.

607

Власний капiтал — частина в активах пiдприємства, що залишається пiсля вирахування його зобов’язань.

Доходи — збiльшення економiчних вигод у виглядi надходження активiв або зменшення зобов’язань, якi призводять до зростання власного капiталу (крiм зростання капiталу за рахунок внескiв власникiв) за звітний період.

Збиток — перевищення суми витрат над сумою доходу, для отримання якого були здiйсненi цi витрати.

Звичайна дiяльнiсть — будь-яка основна дiяльнiсть пiдприємства, а також операцiї, що її забезпечують або виникають внаслiдок її проведення.

Метод участi в капiталi — метод облiку iнвестицiй, згiдно з яким балансова вартiсть iнвестицiй вiдповiдно збiльшується або зменшується на суму збiльшення або зменшення частки iнвестора у власному капiталi об’єкта iнвестування.

Надзвичайна подiя — подiя або операцiя, яка вiдрiзняється вiд звичайної дiяльностi пiдприємства, та не очiкується, що вона повторюватиметься перiодично або в кожному наступному звiтному перiодi.

Операцiйна дiяльнiсть — основна дiяльнiсть пiдприємства, а також iншi види дiяльностi, якi не є iнвестицiйною чи фiнансовою дiяльнiстю.

Основна дiяльнiсть — операцiї, пов’язанi з виробництвом або реалiзацiєю продукцiї (товарiв, робiт, послуг), що є головною метою створення пiдприємства i забезпечують основну частку його доходу.

Прибуток — сума, на яку доходи перевищують пов’язанi з ними витрати.

Асоцiйоване пiдприємство — пiдприємство, в якому iнвес-

тору належить блокувальний (бiльше 25 вiдсоткiв) пакет акцiй (голосiв) i яке не є дочiрнiм або спiльним пiдприємством iнвестора.

5.Метою складання звiту про фiнансовi результати є надання користувачам повної, правдивої та неупередженої iнформацiї про доходи, витрати, прибутки i збитки вiд дiяльностi пiдприємства за звiтний перiод.

6.Форма Звiту про фiнансовi результати є додатком до цього Положення (стандарту).

Длямалих пiдприємствможе передбачатисяскороченаформа звiту про фiнансовi результати.

608

Визнання доходiв i витрат

7.За умови, що оцiнка доходу може бути достовiрно визначена, дохід у Звiтi про фiнансовi результати вiдображається в момент надходження активу або погашення зобов’язання, якi призводять до збiльшеннявласного капiталу пiдприємства(крiм зростаннякапiталу за рахунок внескiв учасникiв).

8.За умови, що оцiнка витрат можебути достовiрно визначена, витрати вiдображаються у Звiтi про фiнансовi результати в момент вибуття активу або збiльшення зобов’язання, якi призводять до зменшення власного капiталу пiдприємства (крiм зменшення капiталу за раху-

нок його вилучення або розподiлу власниками).

9. Якщо актив забезпечує економiчнi вигодипротягом кiлькох звiтних перiодiв, то витративiдображаються у Звiтi про фiнансовi результати на основi систематичного тарацiонального їх розподiлу (наприклад, у виглядi амортизацiї) протягом тих звiтних перiодiв, коли надходять вiдповiднi економiчнi вигоди.

10. Витрати треба негайно вiдображати у звiтi про фiнансовi результати, якщо економiчнi вигоди не вiдповiдають або перестають вiдповiдати такому стану, за якого вони визнаються активами пiдприємства.

11. Згортаннядоходiв i витрат недозволяється, крiм випадкiв, передбачених вiдповiдними положеннями (стандартами). Показники про непрямi податки, вирахування з доходу, собiвартiсть, витрати i збитки наводяться у дужках.

Визначення прибутку (збитку) за звiтний перiод

12.Доходиi витрати, якi вiдповiдаютькритерiям, викладенимвище, наводятьу Звiтi профiнансовi результати зметоювизначеннячистого прибутку або збитку звiтного перiоду (крiм випадкiв, коли вiдповiднi положення (стандарти) передбачають винятки з цього правила).

13.У статтi “Дохід (виручка) вiд реалiзацiї продукцiї (то-

варiв, робiт, послуг)” вiдображається загальний дохід (виручка) вiд

реалiзацiї продукцiї, товарiв, робiт або послуг, тобто без вирахування наданих знижок, повернення проданих товарiв та непрямих податкiв (податку на додану вартiсть, акцизного збору тощо). Органiзацiї, основною дiяльнiстю яких є торгiвля цiнними паперами, у цiй статтi вiдображають вартiсть, за якою реалiзовано цiннi папери, та суму винагороди за виконання iнших операцiй, пов’язаних з розмiщенням, купiвлею i продажем цiнних паперiв.

609

14.У статтi “Податок на додану вартiсть” вiдображається сума податку на додану вартiсть, яка включена до складу доходу (виручки) вiд реалiзацiї продукцiї (товарiв, робiт, послуг).

15.У статтi “Акцизний збiр” пiдприємства — платники ак-

цизного збору вiдображають суму, яка врахована у складi доходу (виручки) вiд реалiзацiї продукцiї (товарiв, робiт, послуг).

16. Пiдприємства, якi сплачують iншi збори або податки з обороту, показують їх суму у вiльному рядку звiту про фiнансовi результати (збори до Пенсійного фонду з торгівлі ювелірними виробами із дорогоцінних металів і каміння, надання послуг стільникового рухомого зв'язку), а також належні до сплати суми податку з реклами, збору на розвиток виноградарства, садівництва й хмелярства, рентної плати за нафту, природний газ і газовий конденсат тощо.

17. У статтi “Iншi вирахування здоходу” вiдображаютьсянаданi знижки, повернення товарiв та iншi суми, що пiдлягають вирахуванню з доходу (виручки) вiд реалiзацiї продукцiї (товарiв, робiт, послуг) без непрямих податкiв. Зокрема, у цiй статтi вiдображають одержанi пiдприємством вiд iнших осiб суми доходiв на користь комiтента, принципала, спiввиконавця, субпiдрядника тощо за договорами комiсiї, пiдряду, агентськими та iншими аналогiчними угодами.

18.Чистий дохід (виручка) вiд реалiзацiї продукцiї (товарiв, робiт послуг) визначається шляхом вирахування з доходу (виручки) вiд реалiзацiї продукцiї (товарiв, робiт, послуг) вiдповiдних податкiв, зборiв, знижок тощо.

19.У статтi “Собiвартiсть реалiзованої продукцiї (товарiв,

робiт, послуг)” показується виробнича собiвартiсть реалiзованої продукцiї (робiт, послуг) або собiвартiсть реалiзованих товарiв. Собiвартiсть реалiзованої продукцiї (товарiв, робiт, послуг) визна-

чається згiдно з положеннями (стандартами) бухгалтерського облiку 9 “Запаси”, 16 “Витрати”, 30 “Біологічні активи”. У цiй статтi органiзацiї, основною дiяльнiстю яких є торгiвля цiнними паперами, вiдображають балансову вартiсть реалiзованих цiнних паперiв. Підприємства, які відповідно до законодавства є страховиками, у цій статті наводять виплати страхових сум та страхових відшкодувань. Підприємства, які здійснюють діяльність з випуску та проведення лотерей, у цій статті наводять відрахування на створення (формування) за звітний період призового фонду, а також резерву, що покриває величину джек-поту, не забезпечену сплатою участі у лотереї.

20. Валовий прибуток(збиток) розраховується як рiзниця мiж чистим доходом вiд реалiзацiї продукцiї (товарiв, робiт, послуг) i собiвартiстю реалiзованої продукцiї (товарiв, робiт, послуг).

610

21. У статтi “Iншi операцiйнi доходи” вiдображаються суми iнших доходiв вiд операцiйної дiяльностi пiдприємства, крiм доходу (виручки) вiд реалiзацiї продукцiї (товарiв, робiт, послуг): дохід вiд операцiйної оренди активiв; дохід вiд операцiйних курсових рiзниць; вiдшкодування ранiше списаних активiв; дохід вiд реалiзацiї оборотних активiв (крiм фiнансових iнвестицiй) тощо.

До цієї статті також уключаються дохід від первісного визнання біологічних активів і сільськогосподарської продукції та дохід від зміни вартості біологічних активів з виділенням у вписуваному рядку 061 доходу від первісного визнання біологічних активів і сільськогосподарської продукції, одержаних унаслідок сільськогосподарської діяльності.

22.У статтi “Адмiнiстративнi витрати” вiдображаються загальногосподарськi витрати, пов’язанi з управлiнням та обслуговуванням пiдприємства.

23.У статтi “Витрати на збут” вiдображаються витрати

пiдприємства, пов’язанi з реалiзацiєю продукцiї (товарiв) — витрати на утримання пiдроздiлiв, що займаються збутом продукцiї (товарiв), рекламу, доставку продукцiї споживачам тощо.

24. У статтi “Iншi операцiйнi витрати” вiдображаються собiвартiсть реалiзованих виробничих запасiв; сумнiвнi (безнадiйнi) борги та втрати вiд знецiнення запасiв; втрати вiд операцiйних курсових рiзниць; визнанi економiчнi санкцiї; вiдрахування для забезпечення наступних операцiйних витрат, а також усi iншi витрати, що виникають в процесi операцiйної дiяльностi пiдприємства (крiм витрат, що включаються до собiвартостi продукцiї, товарiв, робiт, послуг).

У цій статті наводяться також витрати від первісного визнання біологічних активів і сільськогосподарської продукції, від зміни вартості біологічних активів з виділенням у рядку 091 витрат від первісного визнання біологічних активів і сільськогосподарської продукції, одержаних унаслідок сільськогосподарської діяльності

25.Прибуток (збиток) вiд операцiйної дiяльностi визначається як алгебраїчна сума валового прибутку (збитку), iншого операцiйного доходу, адмiнiстративних витрат, витрат на збут та iнших операцiйних витрат.

26.У статтi “Дохідвiдучастi в капiталi” вiдображаєтьсядо-

хід, отриманий вiд iнвестицiй в асоцiйованi, дочiрнi або спiльнi пiдприємства, облiк яких ведеться методом участi в капiталi.

27. У статтi “Iншi фiнансовi доходи” показуються дивiденди, вiдсотки та iншi доходи, отриманi вiд фiнансових iнвестицiй (крiм доходiв, якi облiковуються за методом участi в капiталi).

611

28. У статтi “Iншi доходи” показується дохід вiд реалiзацiї фiнансових iнвестицiй, необоротних активiв i майнових комплексiв; дохід вiд неоперацiйних курсових рiзниць та iншi доходи, якi виникають у процесi звичайної дiяльностi, але не пов’язанi зоперацiйною дiяльнiстю пiдприємства.

29. У статтi “Фiнансовi витрати” показуються витрати на проценти та iншi витрати пiдприємства, пов’язанi iз запозиченнями (крім фінансових витрат, які включаються до собівартості кваліфікаційних активів відповідно до Положення (стандарту) бухгалтерського обліку 31 “Фінансові витрати”.

30.У статтi “Втрати вiд участi в капiталi” вiдображається збиток, спричинений iнвестицiями в асоцiйованi, дочiрнi або спiльнi пiдприємства, облiк яких провадиться методом участi в капiталi.

31.У статтi “Iншi витрати” вiдображаються собiвартiсть реалiзацiї фiнансових iнвестицiй, необоротних активiв, майнових комплексiв; втрати вiд неоперацiйних курсових рiзниць; втрати вiд уцiнки фiнансових iнвестицiй та необоротних активiв; iншi витрати, якi виникають у процесi звичайної дiяльностi (крiм фiнансових витрат), але не пов’язанi з операцiйною дiяльнiстю пiдприємства.

32.Прибуток (збиток) вiд звичайної дiяльностi до оподаткування визначається як алгебраїчна сума прибутку (збитку) вiд операцiйної дiяльностi, фiнансових та iнших доходiв (прибуткiв), фiнансових та iнших витрат (збиткiв).

Увписуваному рядку 176 або 177 відображаються (у тому числі) відповідно прибуток або збиток від припиненої діяльності після оподаткування та/або прибуток або збиток від переоцінки необоротних активів та груп вибуття, що утворюють припинену діяльність і оцінюються за чистою вартістю реалізації та визначаються відповідно до Положення (стандарту) бухгалтерського обліку 27 “Необоротні активи, утримувані для продажу, та припинена діяльність”.

33.Устаттi “Податкина прибуток” показуєтьсясумаподаткiв на прибуток вiд звичайної дiяльностi, визначена згiдно з Положенням (стандартом) бухгалтерського облiку 17 “Податок на прибуток”.

34.Прибуток вiд звичайної дiяльностi визначається як рiзниця мiж прибутком вiд звичайної дiяльностi до оподаткування та сумою податкiв з прибутку. Збиток вiд звичайної дiяльностi дорiвнює збитку вiд звичайної дiяльностi до оподаткування та сумi податкiв на прибуток.

612

35.У статтях “Надзвичайнi доходи” i “Надзвичайнi вит-

рати” вiдображаються вiдповiдно: невiдшкодованi втрати вiд надзвичайних подiй (стихiйного лиха, пожеж, техногенних аварiй тощо), включаючи затрати на запобiгання виникненню втрат вiд стихiйного лиха та техногенних аварiй, якi визначенi за вирахуванням суми страхового вiдшкодування та покриття втрат вiд надзвичайних ситуацiй за рахунок iнших джерел; доходи i втрати вiд iнших подiй та операцiй, якi вiдповiдають визначенню надзвичайних подiй, наведеному у цьому Положеннi (стандартi). Втрати вiд надзвичайних подiй вiдображаються за вирахуванням суми, на яку зменшується податок на прибуток вiд звичайної дiяльностi внаслiдок цих втрат. Змiст i вартiсну оцiнку доходiв або витрат вiд кожної надзвичайної подiї треба окремо розкривати в примiтках до фiнансових звiтiв.

36.У статтi “Податки з надзвичайного прибутку” вiдоб-

ражається сума податкiв, що пiдлягає сплатi з прибутку вiд надзвичайних подiй.

37.Чистий прибуток (збиток) розраховується як алгебраїчна сума прибутку (збитку) вiд звичайної дiяльностi та надзвичайного прибутку, надзвичайного збитку та податкiв з надзвичайного прибутку.

Елементи операцiйних витрат

38. У роздiлi II Звiту про фiнансовi результати наводяться вiдповiднi елементи операцiйних витрат (на виробництво i збут, управлiння та iншi операцiйнi витрати), яких зазнало пiдприємство в процесi своєї дiяльностi протягом звiтного перiоду за вирахуванням внутрiшнього обороту, тобто за вирахуванням тих витрат, якi становлять собiвартiсть продукцiї (робiт, послуг), що вироблена i спожита самим пiдприємством. Собівартість реалізованих товарів, запасів, іноземної валюти в цьому розділі не наводиться.

Розрахунок показникiв прибутковостi акцiй

39. Роздiл III Звiту про фiнансовi результати заповнюють акцiонернi товариства, простi акцiї або потенцiйнi простi акцiї яких вiдкритопродаютьсятакупуютьсянафондовихбiржах, включаючитовариства, якi перебувають у процесi випуску таких акцiй.

613

40.У статтi “Середньорiчна кiлькiсть простих акцiй” на-

водиться середньозважена кiлькiсть простих акцiй, якi перебували в обiгу протягом звiтного перiоду.

41.У статтi “Скоригована середньорiчна кiлькiсть простих

акцiй” показуєтьсясередньорiчнакiлькiсть простих акцiйв обiгу, скоригована на кiлькiсть простих акцiй, що можуть бути випущенi в обiг згiдно з укладеними угодами (опцiон, ф’ючерсний контракт тощо).

42. У статтi “Чистий прибуток, що припадає на одну про-

сту акцiю” наводитьсяпоказник, який розраховуєтьсяшляхом дiлення суми чистого прибутку або збитку, який належить власникам простих акцiй, на середньорiчну кiлькiсть простих акцiй.

 

 

 

 

 

 

Таблиця 12.1.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Дата (рік, місяць, число)

 

 

 

KОДИ

 

 

 

 

 

 

 

 

Підприємство

ВО “Росток

за ЄДРПОУ

 

 

 

01

 

00547038

 

Територія

 

 

за KОАТУУ

 

 

 

 

Орган державного управління

 

за СПОДУ

 

 

 

 

Галузь

 

 

 

за ЗKГНГ

 

 

 

 

Вид економічної

 

 

за KВЕД

 

 

 

 

діяльності

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Одиниця виміру: тис.грн

Kонтрольна сума

 

 

 

 

ЗВІТ ПРО ФІНАНСОВІ РЕЗУЛЬТАТИ

 

за

12 місяців

 

20 08 р.

 

 

 

 

 

 

Форма № 2

 

 

Kод за ДKУД

 

 

 

 

1801003

 

І. ФІНАНСОВІ РЕЗУЛЬТАТИ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Стаття

 

 

Kод

За

За

 

 

 

 

 

рядка

звітний

попередній

 

 

 

 

 

 

період

період

 

1

 

 

 

2

3

 

4

Дохід (виручка) від реалізації продукції (товарів,

 

 

 

 

 

робіт, послуг)

 

 

 

 

010

2914,1

1650,4

Податок на додану вартість

 

 

 

015

20,7

 

32,9

Акцизний збір

 

 

 

 

020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

025

 

 

 

 

Інші вирахування з доходу

 

 

 

030

 

 

 

 

614

Продовження табл. 12.1.

1

2

3

4

Чистий дохід (виручка) від реалізації продукції

 

2893,4

1617,5

(товарів, робіт, послуг)

035

Собівартість реалізованої продукції

 

1547,5

916,7

(товарів, робіт, послуг)

040

Валовий:

 

 

 

прибуток

050

1345,9

700,8

збиток

055

 

 

Інші операційні доходи

060

 

 

Дохід від первісного визнання біологічних активів і

 

 

 

сільськогосподарської продукції, одержаних у

061

 

 

наслідок сільськогосподарської діяльності

 

 

 

Адміністративні витрати

070

360,1

149,1

Витрати на збут

080

 

 

Інші операційні витрати

090

 

 

Витрати від первісного визнання біологічних активів і

 

 

 

сільськогосподарської продукції, одержаних у

091

 

 

наслідок сільськогосподарської діяльності

 

 

 

Фінансові результати від операційної діяльності:

 

 

 

прибуток

100

985,8

551,7

збиток

105

 

 

Дохід від участі в капіталі

110

 

 

Інші фінансові доходи

120

1,0

0,6

Інші доходи

130

 

 

Фінансові витрати

140

 

 

Витрати від участі в капіталі

150

 

 

Інші витрати

160

 

 

Фінансові результати від звичайної діяльності до

 

 

 

оподаткування:

 

 

 

прибуток

170

986,8

552,3

збиток

175

 

 

 

176

 

 

 

177

 

 

Податок на прибуток від звичайної діяльності

180

296,0

152,5

Фінансові результати від звичайної діяльності:

 

 

 

прибуток

190

690,8

399,8

збиток

195

 

 

Надзвичайні:

 

 

 

доходи

200

 

 

витрати

205

 

 

Податки з надзвичайного прибутку

210

 

 

Чистий:

 

 

 

прибуток

220

690,8

399,8

збиток

225

 

 

615

Продовження табл. 12.1.

ІІ. ЕЛЕМЕНТИ ОПЕРАЦІЙНИХ ВИТРАТ

Найменування показника

Kод

За

За

 

рядка

звітний

попередній

 

 

період

період

1

2

3

4

Матеріальні затрати

230

178,3

105,6

 

 

 

 

Витрати на оплату праці

240

968,2

556,9

 

 

 

 

Відрахування на соціальні заходи

250

346,4

213,9

 

 

 

 

Амортизація

260

146,4

16,5

Інші операційні витрати

270

268,3

172,9

 

 

 

 

Разом

280

1907,6

1065,8

 

 

 

 

ІІІ. РОЗРАХУНОK ПОKАЗНИKІВ ПРИБУТKОВОСТІ АKЦІЙ

Назва статті

Kод

За

За

 

рядка

звітний

попередній

 

 

період

період

Середньорічна кількість простих акцій

300

 

 

 

 

 

 

Скоригована середньорічна кількість простих акцій

310

 

 

 

 

 

 

Чистий прибуток, що припадає на одну просту акцію

320

 

 

 

 

 

 

Скоригований чистий прибуток, що припадає на одну

330

 

 

просту акцію

 

 

 

Дивіденди на одну просту акцію

340

 

 

 

 

 

 

Kерівник = Іваненко

Головний бухгалтер = Петренко

43. У статтi “Скоригований чистий прибуток, що припа-

дає на одну просту акцiю” вiдображається показник, який розраховується дiленням скоригованої суми чистого прибутку, який належить власникам простих акцiй, на скориговану середньорiчну кiлькiсть простих акцiй.

44. Розрахунок середньорiчної кiлькостi акцiй, чистого прибутку, який належить власникам простих акцiй, та їх коригування здiйснюється згiдно з Положенням (стандартом) бухгалтерського облiку 24 “Прибуток на акцiю”.

616

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]