Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
shpori_OSPO_novi.docx
Скачиваний:
83
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
204 Кб
Скачать

148.Характеристика Закону України «Про міліцію» від 20.12.90року.

Закон виданий Верховною Радою УРСР містить положення про правовий статус міліції в УРСР, про організацію діяльності, права та обов’язки міліції. Першою поправкою, внесеною до Закону, була заміна найменувань: УРСР – Україна, Рада міністрів – Кабінет Міністрів. Текст Закону за час свого існування істотно не змінився

В зу про міліцію визначено обов’язки і права міліції, Умови ЗАСТОСУВАННЯ ЗАХОДІВ ФІЗИЧНОГО ВПЛИВУ, СПЕЦІАЛЬНИХ ЗАСОБІВ І ВОГНЕПАЛЬНОЇ ЗБРОЇ , Визначено ПРАВОВИЙ І СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ та визначено ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ПРАЦІВНИКІВ МІЛІЦІЇ, А також КОНТРОЛЬ І НАГЛЯД ЗА ДІЯЛЬНІСТЮ МІЛІЦІЇ.

149.Внутрішні війська Міністерства внутрішніх справ, їх завдання.

Внутрішні війська Міністерства внутрішніх справ України (далі - внутрішні війська) входять до системи Міністерства внутрішніх справ України і призначені для охорони та оборони важливих державних об'єктів, перелік яких установлюється Кабінетом Міністрів України, а також для участі в охороні громадського порядку та боротьбі із злочинністю. Основними завданнями внутрішніх військ є:=охорона та оборона важливих державних об'єктів, об'єктів матеріально-технічного та військового забезпечення Міністерства внутрішніх справ України; =супроводження спеціальних вантажів;= здійснення пропускного режиму на об'єктах, що охороняються;= конвоювання заарештованих і засуджених;= охорона підсудних під час судового процесу; =переслідування і затримання заарештованих і засуджених осіб, які втекли з-під варти; =участь в охороні громадського порядку та боротьбі із злочинністю; = участь у ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на об'єктах, що охороняються;= охорона дипломатичних представництв і консульських установ іноземних держав на території України.

150.Органи служби безпеки України, їх система та завдання.

Служба безпеки України - державний правоохоронний орган спеціального призначення, який забезпечує державну безпеку України.

Систему Служби безпеки України складають Центральнеуправління Служби безпеки України, підпорядковані йомурегіональні органи, органи військової контррозвідки, військові формування, а також навчальні, науково-дослідні та інші заклади Служби безпеки України.На СБУ покладається захист державного суверенітету, конституційного ладу, територіальної цілісності, економічного, науково-технічного і оборонного потенціалу України, законних інтересів держави та прав громадян від розвідувально-підривної діяльності іноземних спеціальних служб, посягань з боку окремих організацій, груп та осіб, а також забезпечення охорони державної таємниці. До завдань СБУ входить попередження, виявлення, припинення та розкриття злочинів проти миру і безпеки людства, тероризму, корупції та організованої злочинної діяльності у сфері управління і економіки та інших протиправних дій, які безпосередньо створюють загрозу життєво важливим інтересам У.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]