Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
shpori_OSPO_novi.docx
Скачиваний:
83
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
204 Кб
Скачать

153.Кадрове забезпечення органів служби безпеки України.

Кадри Служби безпеки України складають: співробітники-військовослужбовці, працівники, які уклали трудовий договір із Службою безпеки України, а також військовослужбовці строкової служби. Порядок обліку кадрів Служби безпеки України затверджується Головою Служби безпеки України.До органів Служби безпеки України приймаються на конкурсній, добровільній і договірній основі громадяни України, здатні за діловими та моральними якостями, освітнім рівнем і станом здоров'я ефективно виконувати службові обов'язки. Критерії професійної придатності, зокрема юридичної обізнаності, визначаються кваліфікаційно-нормативними документами, які затверджуються Головою Служби безпеки України. Кількісний склад співробітників Служби безпеки України визначається Президентом України за поданням Голови Служби безпеки Укр., виходячи з потреб надійного захисту держ. безпеки Укр. в межах встановленого бюджету.

154.Поліція в зарубіжних країнах.

Більшість європейських держав мають поліцейські сили, засновані нанаціональних законах і традиціях. Наприклад, Французька поліція складається здвох державних правоохоронних організацій: Національної Жандармерії, та Національної Поліції. Французька поліцейська система справила величезний вплив насистеми деяких сусідніх держав і країн, що входили до складу Франції в ролі колоній. Німеччина - це складне утворення, що складається завтономних провінцій з власними виборними урядами,законодавством і поліцейськими силами. Тут також існує, поряд зполіцією, Державна служба Розслідувань, яка знаменита своєю великою комп'ютерною базою даних і своїми передовими технологіями ідентифікації.

Ізраїль має відокремлену поліцейську систему,яка була утворена за зразком Британської Палестинської поліції. із-за постійного конфлікту зсусідніми арабськими країнами поліцейські сили були зосереджені на боротьбу з міжнародним тероризмом, і відповідно до місцевих законів отрималирозширену юрисдикцію у вирішення подібних питань. Поліція в США. США має фрагментовану поліцейську систему, що складається з 19000 окремих поліцейських управлінь загальної юрисдикції та 21000 додаткових управлінь спеціальної юрисдикції на федеральному і місцевому рівнях. Приблизно половина місцевих управлінь складається лише з 10 співробітників.

155.Спецслужби в зарубіжних країнах.

1.США.Стратегічна розвідка США ведеться чотирнадцятьма органами виконавчої влади США, що утворюють так зване "Розвідувальну Спільноту". Відповідно до Закону "Про організацію розвідки до складу РС на федеративних засадах входять: ЦРУ, 8 розвідувальних органів Міністерства оборони та 5 федеральних органів виконавчої влади.

Міністерство оборони США представлено в наступними органами:=Розвідувальне управління Міністерства оборони (РУМО).=Агентство національної безпеки (АНБ).=Національне управління повітряно-космічної розвідки (НУВКР).=Національне агентство з геодезії і картографії (НАГК).=Військова розвідка Армії США.=Служби розвідки, спостереження і перехоплення ВПС США.= Розвідка ВМФ США.=Розвідка Корпусу морської піхоти США.

Крім органів Міністерства оборони, в РС входять:

=Центральне розвідувальне управління (ЦРУ).=Бюро розвідки і досліджень (БРІ) Державного департаменту США.=Управління розвідувального забезпечення (ОРО) Міністерства фінансів.=Управління розвідки (УР) Міністерства енергетики=Федеральне бюро розслідувань (ФБР) Міністерства юстиції.=Розвідувальна складова служби берегової охорони Міністерства транспорту.Таким чином, "чистої" розвідкою в РС займаються тільки 5 федеральних органів виконавчої влади США: РУМО, АНБ, НУВКР, НАГК і ЦРУ. Інші 9 організацій, що входять в Розвідувальне співтовариство, займаються розвідувальною діяльністю з метою забезпечення своїх основних функцій, не мають прямого відносини до розвідки. 2.Ізраїль.

Основним керівним органом розвідки і служб безпеки Ізраїлю є Комітет керівників служб (Ваадат). Цей комітет координує роботу вхідних у нього спецслужб. Інститут розвідки і спеціальних завдань (Моссад), відповідає за операції за кордоном і підпорядкований прем'єр-міністру Ізраїлю. Служба загальної безпеки (Шин Бет) займається контррозвідкою і також підпорядковується безпосередньо прем'єр-міністру. На військову розвідку (Аман) покладено відповідальність за стратегічну і військову розвідку і радіоперехоплення.

Особливістю функціонування спецслужб Ізраїлю є практично повна відсутність законодавчих актів, які як-небудь регулювали б їхню діяльність.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]