Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
shpori_OSPO_novi.docx
Скачиваний:
83
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
204 Кб
Скачать

34. Система адміністративних апеляційних судів, їх види та повноваження

Апеляційними судами з розгляду господарських справ, апеляційними судами з розгляду адміністративних справ є відповідно

апеляційні господарські суди та апеляційні адміністративні суди, які утворюються в апеляційних округах відповідно до указу

Президента України.Апеляційний суд:

1) розглядає справи відповідної судової юрисдикції в апеляційному порядку згідно з процесуальним законом; 2) у випадках, передбачених процесуальним законом, розглядає справи відповідної судової юрисдикції як суд першої інстанції; 3) аналізує судову статистику, вивчає та узагальнює судову практику; 4) надає місцевим судам методичну допомогу в застосуванні законодавства;

35.Організація роботи апеляційних судів.

Організацію роботи судів другої, ланки покладено на голову суду та його заступників. Голова суду здійснює загальне керівництво. Заступники голови суду відповідають за стан діловодства у відповідних структурних підрозділах апарату суду.

До апарату апеляційного суду і прирівняних до нього судів входять помічник голови суду, завідувач канцелярії, секретарі суду, секретарі судового засідання, консультант, діловод, судовий розпорядник, архіваріус, завідувач господарства.

=Завідувач канцелярії організовує роботу канцелярії; організовує прийом відвідувачів, доповідає голові суду або заступникам про кореспонденцію, що надійшла до суду; здійснює контроль за веденням документів первинного обліку, нарядів, обліку і реєстрації звернень громадян і юридичних осіб та строками їх вирішення тощо. =На секретарів суду покладається: виконання доручень голови суду, заступників голови суду та завідувача канцелярії; реєстрація, облік і зберігання кримінальних, цивільних, про адміністративні правопорушення та інших справ і матеріалів; ведення картотек, журналів, нарядів тощо. Секретарі судового засідання ведуть протокол судового засідання; оформляють справи після їх розгляду; ведуть журнал судових засідань; викликають засідателів і обліковують їхню роботу тощо. =Консультант суду проводить роботу з обліку законодавства та судової практики; бере участь в узагальненні судової практики та обліковує цю роботу.

=помічник судді: збирання, узагальнення пропозицій та підготовка проекту плану роботи суду; контроль за виконанням плану роботи суду; організація та аналіз роботи з вирішення звернень громадян і юридичних осіб; діловодство по кадрах, ведення книги наказів; ведення судової статистики тощо. =Судовий розпорядник, забезпечує додержання порядку в залі судового засідання та приміщенні суду; контролює наявність наочної довідкової інформації, забезпечує виконання розпоряджень головуючого щодо порушників у судовому засіданні — складання відповідного протоколу; обліковує і зберігає речові докази; у разі потреби забезпечує доставку речових доказів у встановленому порядку на судове засідання.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]