Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Marketing_otvety.doc
Скачиваний:
62
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
269.31 Кб
Скачать

55.Критерії вибору торгового посередника

Основними критеріями вибору торгових посередників є такі.

1. Фінансовий аспект. Безперечно, значні фінансові можливості та стійке фінансове становище, досвід у веденні справ у цій сфері бізнесу свідчать на користь потенційного агента.

2. Організація та основні показників збуту. Наявність розгалуженої збутової мережі, високі темпи товарообігу є певною гарантією ефективного збуту продукції фірми.

3. Збут якої продукції здійснює посередник? Це питання потребує ретельного аналізу показників якості виконуваних посередником робіт. Скажімо, інколи доцільно довірити збут своєї продукції фірмі, що торгує товарами конкурентів, але перевагу слід надавати посередникам, які здійснюють збут продукції вашого підприємства.

4. Загальна кількість проданих товарів та виробів різних фірм. Якщо таких товарів багато, перш ніж вибирати цього посередника, слід переконатись, що виробам вашого підприємства буде приділена достатня увага.

5.Охоплення ринку:

6. Запаси та складські приміщення. Головне в цьому випадку - готовність у будь-який момент здійснити поставку продукції споживачу. Тобто продукція в будь-який момент повинна бути повністю укомплектована.

7. Управління. Впевнене лідерство в своїй сфері бізнесу завжди є гарантом успіху. Отже, один з напрямків вивчення спроможності дилера - оцінка його агресивності на ринку.

56.Реклама

Відповідно до законодавства України реклама — це інформація про особу чи товар, розповсюджена в будь-якій формі та в будь-який спосіб і призначена сформувати або підтримати обізнаність споживачів реклами та їх інтерес щодо таких особи чи товару.

Реклама — популяризація товарів, видовищ, послуг і т. ін. з метою привернути увагу покупців, споживачів, глядачів, замовників і т. ін. // Поширення відомостей про кого-, що-небудь для створення популярності. //Плакат, об'ява і т. ін., що використовуються як засіб привертання уваги покупців, споживачів

Глобальними факторами розвитку реклами є потреби виробництва, торгівлі та фінансів, форма державного правління, цілі різноманітних релігійних конфесій, політиків та простих громадян. Реклама справедливо визначається як частина загальнолюдської культури

Нетоварна реклама. Пропагує які-небудь ідеї та цілі, а аж ніяк не конкретний товар. Наприклад, нафтова компанія оголошує про свою здатність бурити нафтові свердловини без забруднення навколишнього середовища. До нетоварної відноситься також некомерційна реклама, спрямована на зміну поведінкової моделі (боротьба зі СНІДом, наркотиками) і популяризацію соціальних проблем, пропаганду здорового способу життя тощо).

57.Напрямки використання реклами

Реклама в пресі. Перше місце за частотою використання засобів комунікації займає газетно-журнальна продукція. Реклама в пресі може бути розглянута з точки зору технічного виконання (розмір і форма шрифту, розташування на сторінці, колір, наявність рамочки, займане простір) і психолінгвістичного аналізу (заголовок, текст (слоган), наявність малюнків і символів). Що стосується технічного боку, то для залучення уваги споживачів краще використовувати рекламу з більш великим і яскравим шрифтом, розташовану на верхній половині сторінки, особливо в правому куті (у відповідності з рухом очей при читанні), що займає більше виробничої площі та кольорову

Телевізійна реклама У телевізійних рекламах з'являються рух, музика, голос, колір. Використовуючи багатство цих коштів, можна передати глядачеві настрій, ввести в його свідомість і підсвідомість нові життєві цінності, переконати його, впливаючи на емоції, у правильності вибору, зробити співучасником розігрується дії. Телевізійна реклама належить до числа дуже дорогих. Створений одного разу рекламний ролик буде з'являтися до тих пір, поки не перестане бути дієвим або поки обурені глядачі не втратять терпіння. Реклама на радіо. Радіореклама у порівнянні з телевізійною є дешевшою, більш оперативною і, що особливо важливо, не вимагає від слухача настільки повної уваги. При прослуховуванні радіопередач, в тому числі і радіореклами, можна одночасно виконувати якісь інші справи. У радіореклами в розпорядженні рекламодавців два основні засоби - голос і музика.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]