Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Marketing_otvety.doc
Скачиваний:
62
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
269.31 Кб
Скачать

16.Класифікація маркетингу

Основна класифікація маркетингу по пріоритетних завдань: 1. Диференційований - це діяльність фірми в кількох сегментах ринку з виробництвом окремого товару для кожного з сегментів. 

2. Недиференційований - це діяльність фірми, спрямована на звернення відразу до всього ринку з однією пропозицією, тобто фірма орієнтується не на окремі потреби, а шукає загальне в цих потребах. Намагається розробити товар масового споживання шляхом створення образу переваги у свідомості покупців.

3. Концентрований - це зосередження маркетингових зусиль на найбільшій частці одного або декількох субринків.

Залежно від широти охоплення ринку виділяють масовий маркетинг,який характеризується масовим виробництвом, масовим розповсюдженням і стимулюванням збуту якогось одного товару для всіх покупців.

Вертикальний - це маркетинг, орієнтований на вертикальну нішу ринку, з метою знайти такі шляхи реалізації даного вироби, які дозволять знайти нового покупця.

Горизонтальний - це маркетинг, орієнтований на горизонтальну нішу ринку з метою задовольнити потребу покупця по всьому колу виробів і послуг, в яких останній може тільки потребувати

17.Правило «Тріади»

Правило «Тріади» у глобальному маркетингу: якщо товари (послуги) користуються попитом на ринках Північної Америки, Західної Європи та Японії, то вони користуватимуться попитом у всьому світі. Правило «Тріади» має наступні особливості: – необхідність стрімкого розповсюдження технічних та технологічних винаходів унаслідок високого рівня конкуренції всередині «Тріади»; – економічна необхідність інтернаціоналізації діяльності внаслідок того, що вартість розробки деяких видів обладнання настільки висока, що досягти окупності можливо лише на світовому рівні; – критична питома вага «Тріади» у світовій економіці: 70–80 % виробництва та споживання багатьох товарів та послуг здійснюється на території країн «Тріади»; – наявність товарів «глобальної природи» (високотехнологічне обладнання, універсальні споживчі товари(джинси, напої, камери, побутова техніка), послуги(туризм, кредитні картки, консулат.послуги)

18.Основні поняття маркетингу

Нестатки - виникають у людини, коли вона відчуває гостру потребу в будь-чому. Вони бувають фізіологічними (одяг, їжа, сон), соціальними (відсутність духовної близькості, взаєморозуміння) та особистими (нестача знань, неможливість самовираження).  Потреба - це нестатки, підкріплені певним соціально-культурним рівнем людини Попит - це потреба, підкріплена платоспроможністю. Товар - це все, що пропонується на ринку з метою задоволення попиту. Виріб- це матеріальний результат виробничої діяльності будь-якого підприємства. Цінність товару - це оцінка споживачем здатності товару задовольнити його потреби загалом Обмін - це процес одержання від будь-якого бажаного об'єкта з пропозицією чогось натомість.  Ринок - це складний механізм, умовна територія, на якій здійснюється процес товарообміну. Суб'єктами ринку є споживачі, посередники, виробники, фінансові організації, постачальники, органи державного і недержавного контролю й інфраструктура ринку. Споживачі - сукупність фізичних і юридичних осіб, які купують товари або одержують послуги для власного використання. Посередники - сукупність фізичних або юридичних осіб, які закуповують товари з метою використання їх у виробництві інших товарів і послуг. Виробники - сукупність фізичних і юридичних осіб, які виробляють товар і постачають його для подальшої реалізації. Постачальники - сукупність фізичних або юридичних осіб, які виробляють товар і постачають його для подальшої переробки у процесі виробництва. Інфраструктура ринку- сукупність організацій, що мають різні напрямки діяльності, забезпечують ефективну взаємодію товаровиробників та інших ринкових агентів, які беруть участь в обігу товарів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]