Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод.податкова система.doc
Скачиваний:
286
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
2.27 Mб
Скачать

Розділ 3

Розділ 3 присвячується дослідженню проблем бюджетно-податкової практики та можливим шляхам їх вирішення. Він виконується на основі критичного аналізу монографій та наукових статей.

ВАЖЛИВО ЗВЕРНУТИ УВАГУ!

Приклад назви ІІІ Розділу курсової роботи: «Проблеми об’єкта дослідження та шляхи їх вирішення» або «Напрями вдосконалення об’єкта дослідження» або «Перспективи розвитку об’єкта дослідження» В назві розділу замість слів «об’єкт дослідження» потрібно вписувати конкретний об’єкт відповідно до теми курсової роботи.

У розділі 3студент має вирішити наступні основні завдання:

  • охарактеризувати ключові сучасні проблеми, пов’язані з розвитком і функціонуванням об’єкта дослідження,

  • обґрунтувати шляхи вирішення виявлених проблем,

  • розкрити можливі напрями подальшого розвитку об’єкту дослідження.

Загальний обсяг ІІІ Розділу

3– 4 слайди у формі презентації

або 3-4 сторінки у формі ТЕКСТОВОГО ДОКУМЕНТУ

До слайдівабо текстової частини курсової роботи ОБОВ’ЯЗКОВО мають увійти наступні таблиці і рисунки, які узагальнюють опрацьований студентом та проаналізований для ІІІ розділу матеріал:

  1. Перелік ключових проблем, виявлених у ході дослідження, які можуть бути систематизовані в таблиці чи представлені на рисунку. Наприклад:

Таблиця

Ключові проблеми у сфері…

Виявлені в ході дослідження проблеми (із посиланням на наукові фахові видання*, з яких вони виявлені)

Вплив на досліджувані процеси і явища

Критичне зауваження автора курсової роботи

  1. Пропозиції щодо вирішення виявлених проблем. При цьому в додатку формулювання постановки проблеми має бути лаконічним, а пропозиції – конкретними й чіткими.

Таблиця

Пропозиції щодо вирішення проблем

Виявлені в ході дослідження проблеми (із посиланням на наукові фахові видання*, з яких вони виявлені)

Пропозиції щодо вирішення (із посиланням на наукові фахові видання*, з яких вони виявлені)

Власне аргументоване критичне зауваження автора курсової роботи щодо висловлених позицій

* Джерело (автор, назва джерела, реквізити видання, номер сторінки)

Загальні вимоги щодо оформлення курсової роботи

Оформлення курсової роботи та звіту демонстраційних матеріалів для захисту здійснюється у формі презентації за допомогою Microsoft PowerPoint. Створення слайдів здійснюється з застосуванням кольорових схем “світлий текст на темному фоні” або “темний текст на білому фоні”. Припустимий розмір шрифтадля текстового слайда, набраного ARIAL – не менше ≥18 пунктів. Розмір шрифту і міжрядковий інтервал розміщуваного тексту автоматично міняються так, щоб текст помістився в призначений для нього простір слайду.

Оформлення курсової роботи у формі текстового документу за допомогою Microsoft WORD здійснюється за такими параметрами :

  • TimesNewRoman 14;

  • інтервал між рядками 1,5;

  • поля –з усіх боків 2 см, з правого боку – 1,5 см;

  • нумерація сторінок – у правому верхньому куті.

При роздрукуванні текст друкується тільки на одній стороні аркуша А4.

Номери сторінокпроставляються у верхньому правому кутку. Титульний аркуш вважається першою сторінкою і номер на ньому не ставиться. Індивідуальне завдання не входить до нумерації сторінок.

Таблиці і рисунки (діаграми) є основною іобов’язковою складовою курсової роботи (слайди мають також містити текстову та цифрову інформацію). Одна з головних вимог до графічного і табличного матеріалу — їх наочність і безпосередній зв’язок зі змістом курсової роботи.

ВАЖЛИВО ЗВЕРНУТИ УВАГУ!

  • таблиці і рисунки готуються як лаконічний висновок зі змісту літературних джерел, що використовуються для написання курсової роботи, їх наочне представлення, а також вони відображають результати аналізу фактичних даних. НЕ ДОПУСКАЄТЬСЯ включення того матеріалу, який не аналізується автором курсової роботи;

  • слайди мають бути лаконічними. НЕ ДОПУСКАЄТЬСЯ подавати суцільний текст, абзаци, оформлені як таблиця чи окремий блок в рисунку, – студент має відображати такий матеріал виключно як структурно-логічну схему;

  • в якості слайдів не можуть бути використані законодавчі та нормативні акти або витяги з них, тексти звітів тощо;

  • за своїм оформленням таблиці і рисунки повинні бути компактними та акуратними, при їх укладанні допускається використання меншого ніж стандартний шрифту та одинарного інтервалу між строками

  • в кожному рисунку або таблиці обов’язково має бути примітка (посилання на джерела літератури). Якщо рисунки, таблиці складені самостійно, то в примітці під ілюстрацією вказується: «складено автором на основі ….»