Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод.податкова система.doc
Скачиваний:
286
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
2.27 Mб
Скачать

Методичні вказівки до написання курсової роботи

Метою курсової роботиє поглиблення та закріплення теоретичних знань студентів за конкретними темами курсу “Податкова система”, проведення самостійних наукових досліджень, формування професійних умінь і навичок в процесі осмислення тієї чи іншої проблеми з становлення та реформування податкової системи, обґрунтування висновків та пропозицій при прийнятті управлінських рішень з питань оподаткування.

Завданням курсової роботи з дисципліни “Податкова система” є:

  • систематизаціязнань з теорії та практики оподаткування;

  • вивченнянормативно-правових актів, вміння правильно тлумачити основні положення, поняття, терміни з досліджуваної теми;

  • вмінняпроводити критичний аналіз інформаційних джерел та аналізувати статистичні і практичні матеріали, а також узагальнення їх в побудові власних таблиць, рисунків, графіків, структурно-логічних схем, тощо з використанням економіко-математичних моделей та різних методик досліджень;

  • виробленняспроможності висловлювати власну думку з даної проблеми та давати оцінку явищам і процесам, що відбуваються в податковій сфері;

  • формування фахових знань, умінь та навичокпри вирішенні актуальних, управлінських завдань в розбудові податкової системи держави;

  • набуття практичних навичок з підготовки та проведення презентації з використанням сучасних демонстраційних засобів;

  • пошук сучасних наукових досягненьу сфері розбудови податкової системи.

Курсова робота повинна виявити ступінь підготовки студента до самостійної роботи. Він має правильно використовувати теоретичні положення економічної науки, вміти користуватися науковим апаратом, законодавчими матеріалами та спеціальною літературою, аналізувати фактичні дані та робити ґрунтовні висновки щодо проведеного дослідження.

Курсова робота за змістом є комплексною, ії виконання вимагає від студента глибоких знань з дисциплін професійної підготовки майбутніх фінансистів.

Вибір теми курсової роботи

Підготовка до написання курсової роботи розпочинається з вибору теми. Одним із важливих критеріїв при виборі теми має бути інтерес студента в проблемі дослідження, що обирається. Для цього, студент повинен заздалегідь ознайомитися з навчальною та науковою літературою, з об’єктом дослідження, а також можливостями формування інформаційної бази статистичних та практичних матеріалів. При виборі теми студентами заочної (вечірньої) форми навчання додатково слід враховувати можливість збору необхідного матеріалу за місцем основної роботи.

Після ознайомлення з необхідними джерелами щодо обраного напряму дослідження студент самостійно вибирає тему із рекомендованою кафедрою фінансів тематикою курсових робіт. Орієнтовну тематику курсових робіт наведено вище.

При виборі теми слід врахувати, що студентові надається правозмінити назву теми курсової роботи (розширити, звузити її) по узгодженню з керівником курсової роботи чи запропонувати для дослідження іншу тему, не зазначену в переліку тем курсових робіт з курсу „Податкова система”. Запропонована студентом власна тема дослідження повинна відповідати критеріям актуальності, мати практичне значення та має бути узгоджена з керівником курсової роботи.

У разі необхідності, студентові надається право змінити тему курсової роботи на нову тему. Зміна теми курсової роботи на нову тему здійснюється за погодженням керівника курсової роботи в строки, що визначені керівником, але не пізніше двох місяців до закінчення строку подачі курсової роботи (ДОДАТОК Б - Регламент підготовки та виконання курсової роботи з дисципліни “Податкова система” для студентів денної та вечірньої форм навчання).

Для остаточного вибору теми курсової роботи студентові надаються наступні права:

Роботи, виконані на теми, не вказані в тематиці кафедри та не узгоджені з керівником курсової роботи, до захисту не допускаються!

Обрана тема дослідженнявиконується самостійно одним студентом! При цьому студент вибирає тільки одну тему з рекомендованих тематикою курсових робіт, яка не повторюється в кожній академічній групі.

При виборі теми та при виконанні курсової роботи студент має право отримувати консультації в усній формі під час призначених консультацій чи електронній формі по узгодженню з керівником курсової роботи через ресурси електронної пошти щодо плану, змісту, напряму дослідження, використання літературних джерел та будь-якими питаннями, що виникають у студента. Консультації надаються в компетентності управління податковими платежами Україні (що контролюються органами державної податкової служби та митними органами в межах України) та в зарубіжних країнах світу.

При виборі теми доцільно врахувати напрям майбутніх досліджень при написанні магістерської дипломної роботи, підготовці наукових доповідей для участі у конференціях та наукових гуртках.