Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
UM_Orf_trenazher_f-t_inoz_mov.doc
Скачиваний:
41
Добавлен:
23.02.2015
Размер:
1.17 Mб
Скачать

Розділ V. Правопис іншомовних слів.

  1. Правильно напишіть імена та прізвища:

хо ші мін, Антуан Де Сент Екзюпері, Хуан-Пабло де Лос Портільйо, Франц-Ханс фон дер Шернер, Вінсент ван-Гог, алі аль рахман, ібн Сіна, д аламбер, о ніл, мак Дональд, Рене деКарт, Дон педро, Алі Бек, Саїдпаша, Аюдаг, Кара Кая, Аму-дар’я, дю фіорд, лос анджелес, кайзер плац.

2. Утворіть прикметники:

Сен-Сімон, Марк Твен, Д’Артаньян, Алі ед Дін, Тугайбей, Кім Ір Сен,

Франкфурт-на-Майні, Порт-о-Пренс, Атлантик-Сіті, Ед–Дибдиба.

Результати контролю.

Усього слів

30

100 %

Підкреслено слів

Усього помилок

Помилок у підкреслених словах

Загальні результати стартового контролю.

Розділ

Разом

I

II

III

IV

V

Усього слів

100

%

40

%

40

%

25

%

30

%

250

%

Підкреслено слів

Усього помилок

Помилок у підкресл. словах

Пунктуація. Стартовий контроль.

1.

  1. Серце закапризувало коли я повз як ящірка над прірвою то замре то знову б’ється тільки невпевнено безладно я знаю якщо воно моє єдине затримається довше бодай на мить довше зірвусь у безодню.

  2. Ніколи ти чуєш ніколи в літаку я так не прислухався до мотора як у ці хвилини до власного серця все геть усе залежало від нього я просив його ще трохи потерпіти і воно зупинившись знову починало працювати нерішуче але працювати.

  3. І нищили на багаття дерев рубали чимало цілі ліси випивали води теж немало цілі ріки та й з’їдали немало цілі скирти м’яса й хліба орди пацючні хмари стерв’ятників супроводжували війська мор ішов слідком невідступно як доля невблаганна незворушна.

  4. Сідаю обличчям на схід ні небо ні піски не подають знаків я однак знаю бабки і метелики тут як дрібні уламки на морі прибиті до берега вони свідчать про те, що десь лютує буря.

2.

  1. До мене долетіло зітхання пустелі тихе непомітне я остання межа якої сягнула його хвиля вітер торкнувся ніжно та в цьому дотику однак було щось від смерті я добре знаю ще кілька секунд і Сахара зітхне вдруге ще три хвилини і затріпотить вітровказ а через десять хвилин все навкруг будиночки ангар літак вкриють хмари піску і ми полетимо у пекло.

  2. Маври яких я привіз в Сенегал заплакали вперше побачивши дерева тільки з Корану вони знали про сади де течуть струмки ті сади називають раєм за рай треба платити дорогу ціну тридцять років злиднів а потім смерть від кулі невірного.

  3. Перевалили трохи зачепивши вершину гребінь полетіли на рівнину через сім хвилин нова аварія з трубок радіатора які вночі полопалися на морозі потекла вода але це однак не лякало внизу як земля обітована була вже рівнина.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]