Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
BTT_BROShURI_003_T_-_3__SIL_UST_ch_-_I_200.doc
Скачиваний:
22
Добавлен:
14.02.2015
Размер:
788.99 Кб
Скачать

Масляні радіатори

Масляні радіатори слугують для охолодження масла двигунів при високих температурах оточуючого повітря, а також під час руху в важких умовах – з великим навантаженням і з малими швидкостями, за рахунок створення більшої поверхні масла, що

охолоджується, проходячи крізь мідні трубки радіатора, під дією потоку повітря, який створю­ють вентиля­тори системи охолодження.

Масляні радіатори встановлені у відділенні силової установки по одному в системі змащення двигуна. Кожен із масляних радіаторів розташований перед радіатором системи охолодження і закріплений болтами на його бокових пластинах. Масляні радіатори трубчато – пластинчатого типу, повітряного охолодження.

Радіатор складається із серцевини і двох бачків. Серцевина радіатора виконана із циліндричних мідних трубок, до яких припаяні латунні пластини для збільшення поверхні охолодження.

Масляні теплообмінювачі

Масляні теплообмінювачі призначені для охолодження масла двигунів, працюючих при знаходженні машини на плаву з закритими люками повітропритоків і повітровідводів.

До системи змащення кожного із двигунів підключено ( послідовно до масляного радіатора ) по одному масляному теплообмінювачу.

Масляний теплообмінювач трубчатого типу, циліндричної форми, змонтований в одному блоці з теплообмінювачем системи охолодження.

Кожний блок цих теплообмінювачів встановлений під радіаторами системи охолодження.

Всередині корпусу теплообмінювача встановлені дві решітчасті перегородки, а до них припаяні циліндричні мідні трубки, по яких проходе забортна вода, що охолоджує через стінки мідних трубок протікаючі в міжтрубному просторі масло ( масляний теплообмінювач ), або охолоджуючу рідину ( теплообмінювач системи охолодження ).

При русі машини на плаву забортна вода проходе по трубках теплообмінювача системи охолодження, а потім масляного теплообмінювача і через патрубок викидається в трубу водомета.

Запобіжний клапан

Запобіжний клапан забезпечує автоматичне припинення циркуляції масла через масляний радіатор і теплообмінювач при

зниженні тиску масла у головній масляній магістралі нижче 1 кгс/см2 .

Клапан встановлений на стінці верхньої половини картера під бензиновим насосом.

Запірний кран

Запірний кран слугує для ручного відключення і включення масляного радіатора і масляного теплообмінювача.

Корпус запірного крана вкручено у різьбовий канал запобіжного клапана системи змащення. В різьбовий канал корпусу крана вкручується наконечник маслопроводу, який підводе масло до масляного радіатора.

Кран відкривається тягою, рукоятка якої виведена вверх.