Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
BTT_BROShURI_003_T_-_3__SIL_UST_ch_-_I_200.doc
Скачиваний:
22
Добавлен:
14.02.2015
Размер:
788.99 Кб
Скачать

Бензиновий фільтр – відстійник

Бензиновий фільтр – відстійник призначений для очистки бензину від механічних домішок і води. Він встановлений у відділенні силової установки з лівої сторони.

В середині корпусу встановлено фільтруючий елемент, який скла­дається із набору кільцевих алюмінієвих пластин товщиною 0,15 мм. Пластини мають на своїй поверхні виступи висотою 0,05 мм, які забезпечують утворення щілин в фільтруючому елементі після зборки для затримки механічних домішок розміром більше 0,05 мм.

Бензиновий насос

Бензиновий насос діафрагмового типу з важільним приводом від ексцентрика, розміщеного на розподільному валі двигуна.

Бензиновий насос складається із корпусу, головки і кришки.

Фланець корпусу насоса має два отвори під болти кріплення насоса до кришки розподільних шестерень двигуна.

В головці насоса є дві порожнини: всмоктуюча і нагнітаюча, де розміщені відповідно два всмоктуючих і один нагнітаючий клапани.

В порожнині всмоктування над всмоктуючими клапанами встановлений фільтр, виготовлений із мілкої латунної сітки.

Між фланцями корпусу і головки насоса затиснута діафрагма, яка складається з чотирьох шарів спеціальної бавовнянопаперової тканини, пропитаної бензомаслостійким лаком. В своїй центральній частині діафрагма затиснута між верхньою і нижньою шайбами, закріпленими на штовхачі з допомогою гайок.

В спеціальних приливах корпусу насоса розміщений валик з важелем ручної підкачки, який постійно утримується в нижньому положенні зворотною пружиною.

Р о б о т а н а с о с а. При набіганні ексцентрика на важіль приводу останній пересуває тягу діафрагми вмісті з чашками вниз, згинаючи діафрагму. В результаті цього над діафрагмою створюється розрідження, внаслідок чого закривається нагнітаючий клапан. Під тиском бензину відкриваються всмоктуючі клапани, і бензин заповнює всю камеру над діафрагмою. При збіганні ексцентрика з важеля вильчатий кінець останнього звільняє тягу діафрагми. Діафрагма вмісті з чашками під дією пружини пересувається вверх, витісняючи бензин через нагнітаючий клапан з наддіафрагмової порожнини в порожнину нагнітання насоса і дальше до відводящого штуцера. Всмоктуючі клапани при цьому під тиском бензину закриваються.

Насос володіє саморегулюємістю, тобто кількість бензину, яка подається ним, залежить від розхіду його через карбюратор.

Фільтр тонкого очищання палива

Фільтр тонкого очищання палива слугує для більш повного очищення бензину від механічних домішок перед надходженням його в карбюратор. Фільтр кріпиться стяжним болтом до спеціального кронштейна, встановленого на впускній трубі двигуна.

Фільтр складається з корпуса, стакана – відстійника, фільтруючого елемента, пружини і коромисла.

Фільтруючий елемент скла­дається із каркаса, виготовленого із алюмінієвого сплаву, сітки і пружини, з допомогою якої сітка закріплюється на каркасі.