Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПТБД 3курс отчёт по практике в наукова думка .docx
Скачиваний:
27
Добавлен:
17.05.2020
Размер:
329.85 Кб
Скачать

4. Відповідальність працівників за порушення Правил

Працівник несе відповідальність за порушення трудової, технологічної та виробничої дисципліни, у тому числі за:

  • невиконання або неналежне виконання з власної вини покладених на нього трудових обов’язків, визначених трудовим договором, колективним договором та цими Правилами;

  • прогул (у тому числі відсутність на роботі більше 3 годин протягом робочого дня) без поважних причин;

  • появу на роботі у нетверезому стані або стані наркотичного (токсичного) сп’яніння;

  • розпивання спиртних напоїв на робочому місці;

  • недотримання технології виробництва, що зумовлює низьку якість продукції;

  • вчинення за місцем роботи розкрадання (у т. ч. дрібного) майна власника.

За порушення трудової дисципліни до працівника може бути застосовано тільки один з таких заходів стягнення:

  • догана;

  • звільнення.

Для застосування дисциплінарного стягнення роботодавець повинен зажадати від працівника письмового пояснення проступку. Відмова працівника надати пояснення не може бути перешкодою для застосування стягнення. Порядок накладення дисциплінарного стягнення визначається законодавством про працю, статутами і положеннями про дисципліну (вказати якими). Повне або часткове позбавлення премії, зменшення або скасування доплат, винагород та інших заохочувальних виплат може провадитися незалежно від дисциплінарного стягнення на умовах, визначених колективним договором (положенням про оплату праці та преміювання).

Завідуючий секцією керується посадовою інструкцією :

Завідувач торговою секцією відноситься до категорії керівників. Завідувач торговою секцією призначається на посаду і звільняється з посади в установленому чинним трудовим законодавством порядку наказом директора підприємства.

Посадове підпорядкування: Пряме підпорядкування директору підприємства. Додаткове підпорядкування: Віддає розпорядження працівникам торгового відділу. Працівника заміщає Особа, призначена директором підприємства. Кваліфікаційні вимоги до завідувача секцією: Освіта середня, спеціальна. Досвід роботи Стаж роботи не потрібен. Знання

  1. Постанови, розпорядження, накази, інші керівні і нормативні документи вище стоячих і інших органів, що регламентують порядок здійснення торгової діяльності.

  2. Порядок роботи торгового об'єкта.

  3. Правила торгівлі окремими групами товарів, правила підготовки товарів до продажу.

  4. Закон України "Про захист прав споживачів".

  5. Стандарти і технічні умови на товари, основні їх властивості і якісні характеристики.

  6. Методи обліку товарів, розрахунку потреби в них.

  7. Асортимент, класифікацію, характеристику і призначення товарів, правила розшифровки артикулів і маркірувань товарів.

  8. Гарантійні терміни користування товарами і правила їх обміну.

  9. Шкали розмірів виробів і правила їх визначення, основні вимоги стандартів і технічних умов, пропоновані до якості товарів, тари і їх маркірування. Види браку і правила бракеражу.

  10. Прогресивні форми і методи обслуговування покупців.

  11. Форми облікових документів і порядок складання звітності.

  12. Діючі цінники.

  13. Законодавство про працю.

  14. Правила внутрішнього трудового розпорядку.

  15. Правила і норми охорони праці, техніки безпеки, виробничої санітарії і протипожежного захисту.

Документи, які регламентують діяльність завідувача секцією: Зовнішні документи: Законодавчі і нормативні акти стосовно роботи, що виконується. Внутрішні документи: Статут підприємства, Накази і розпорядження директора підприємства; Положення про торгове підприємство, структурний відділ, Посадова інструкція завідувача торговою секцією, Правила внутрішнього трудового розпорядку. Посадові обов'язки завідувача торговою секцією: Визначає цілі і задачі, зв'язані з веденням роздрібної торгівлі і ставить їх перед працівниками торгового відділу. Здійснює організацію, планування і координацію діяльності торгового відділу, спрямовану на скорочення термінів і витрат на ведення торгових операцій, підвищення якості торгового обслуговування. Здійснює планування й організацію ведення безпосередньої торгівлі. Забезпечує наявність у секції необхідних документів і інформації про товари. Забезпечує наявність у секції і утримання у справному стані засобів виміру і торгового устаткування, у належному стані торговий інвентар. Складає і передає на склад торгового об'єкта заявки на подачу товарів у секцію. Забезпечує своєчасне виконання планів продажів. Контролює ефективне використання матеріальних, фінансових, технічних і трудових ресурсів у процесі трудової діяльності. Розробляє і проводить заходи щодо скорочення торгових витрат. Аналізує результати торгової діяльності і представляє дані керівництву організації.