Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПТБД 3курс отчёт по практике в наукова думка .docx
Скачиваний:
26
Добавлен:
17.05.2020
Размер:
329.85 Кб
Скачать
    1. Підготовка товарів до продажу та організація їх продажу

Для продажу товару і його показу книгарні «Наукова думка» оснащений торговим і технологічним обладнанням та технікою: гірки пристінні, збірно-розбірними вітринами, прилавками, касовий апарат. Гірки пристінні мають висоту більше 2 метрів і забезпечують хорошу видимість. Для упаковки товару використовується стіл шириною близько 1 метра. У магазині використовуються прилавки - вітрини з метою гарного перегляду товарів.

Товари до зали надходять безпосередньо зі складу підприємства з обов’язковою перевіркою всіх супроводжуючих документів.

Цінники на товарах повинні бути оформлені згідно чинного законодавства із зазначенням назви товару, назви підприємства, дати оформлення чеку, печатки підприємства чи штампу відділу(секції).

Викладка товару підтримується загальним зовнішнім виглядом експозиції. Він повинен бути гармонійним акуратним і привабливим. Товари повинні утримуватися в порядку, а полиці в чистоті.

«Наукова думка» надає можливість покупцям розраховуватися за покупку готівкою.

Продаж товарів – завершальна стадія торгово-технологічного процесу в магазині. Операції, що виконуються на цій стадії, є найбільш відповідальними, оскільки вони пов'язані з безпосереднім обслуговуванням покупців.

Щодо послуг, які відносяться до продажу є до продажна, після продажна.

    1. Організація праці, контроль за роботою секції.

Графіки роботи складає зам керуючого з продавцями, складається з урахуванням прохань та трудового кодексу. Про певні зміни, що можуть відбутися протягом місяця персонал сповіщає безпосередньо керівнику.

Працівники, працюють з одним вихідним. Кожному продавцю згідно з законодавством надається відпустка та відпускні кошти.

Продавці не повинні порушувати графік роботи, але він може бути порушений у випадку якщо, наприклад, є проблеми зі станом здоров’я або якимись форс мажорними обставинами.

Книзі відгуків та пропозицій - відсутня

Розділ 2. Робота в якості дублера фахівця комерційної служби.

    1. Ознайомлення із структурою комерційних служб.

Управління в «Науковій думці» здійснюється керуючим. Йому підкоряються всі

інші співробітники.

Майже кожен магазин має структурний підрозділ, або якщо це невеликий магазин то має персонал який виконує комерційну роботу.

ФОП «Мельничук» немає окремих структурних підрозділів так як є не великим торговим підприємством, але має посадових осіб які виконують комерційні функції. В штаті підприємства є бухгалтер який виконує декілька функцій. Наприклад: виконує функції комерційної служби – вивчає та прогнозує асортимент товарів за конкретно закріпленою товарною групою, забезпечує товарне покриття планових завдань магазину, а також стабільність нормативних товарних запасі на кінець та початок планового періоду, стабільність та повноту асортименту, постійно підтримує зв'язок з постачальниками. Слідкує за дотриманням режиму зберігання товарів, своєчасним поповненням товарів зі складу у відділ, перевіряє якість товарів, у разі потреби документального оформляю акт розходів що до кількості товарів, готує документи які необхідно додати, розраховує претензію та складає проект претензійних листів. Також бухгалтер забезпечує проміжну спроможність магазину, здійснює закупки по претензійних системах, а також слідкує за своєчасними оплатою. Приймає участь в процесі укладання договорів при обговорені що до вибору умов оплати. Слідкує за розподілом транспортних видатків між постачальником та магазином.

Зокрема на даному підприємстві присутній торговий відділ який здійснює безпосередньо продаж товарів, розміщення та викладку, відповідають за своєчасне поповнення, забезпечують відповідний рівень культури.