Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЕКЗАМЕН БУХГАЛТЕРСЬКІЙ ОБЛІК.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
25.11.2019
Размер:
80.47 Кб
Скачать
  1. Звіт про фінансові результати – структура та особливості відображення інформації про результати господарської діяльності.

Фінансовий результат – це прибуток або збиток одержаний від усіх видів діяльності підприємства П розраховується як різниця між доходами та витратами підприємства, обліковується на 79 рах. Рах фін рез. є пасивними, тобто за Дт. відображається сума списаних протягом звітного періоду витрат, а за Кт сума списаних протягом періоду доходів. Якщо в результаті Дт рах 79 більший за Кт на суму різниці утворюється збиток, а якщо Кт більший за Дт на суму різниці утворюється нерозподілений прибуток. Показники фін. результатів: 1) ЧД або виручена від реалізації – визначається шляхом вирахування з доходу від реалізації ПДВ, акцизу, інших податків та зборів. 2) ВП (валовий прибуток) – це різниця між ЧД та собівартістю. 3) ФРОД (фін. результат операц. діяльності) – алгебраїчна сума ВП, іншого операц. Доходу та суми адмін. витрат, витрат на збут та інших операційних витрат. 4) ФРЗД (фін. рез. звич. діяльності) – визначається як різниця алгебраїчної суми П, від операційної діяльності, фін. та інших доходів, суми фін. та інших витрат та сумою податку на П. 5) ФРНЗД (фін. рез. надзвич. діяльності) – це невідшкодовані збитки на П від надзвич. Подій. 6) ЧП (чистий прибуток) – різниця між різними видами доходів та витрат за звітний період.

  1. Надходження та вибуття необоротних активів. Порядок документального оформлення.

Необоротні активи – активи п-ства., які не є оборотними, обліковуються на рах-х першого класу та відображу. Основні засоби можуть надх. на п-ство в результаті: 1)капітальних інвестицій(спорудження, придбання, виготовлення). 2)внески засновників до статутного капіталу. 3)в порядку безоплатної передачі іншими юр. особами. 4)отримання в облік на неподібні активи. На кожний придбаний основний засіб заводиться інвентарна картка, в якій зазначають назву об’єкту, термін корисного використання, первісну та ліквідаційну вартість, метод нарах. амортизації всі об’єкти, що надійшли приймаються актом приймання передачі. При введенні у вир-во на об’єкт оформл. акт ведення в експлуатацію. Кореспонденції рах. по нарах. основних засобів : 1)Дт 10 Кт46 – внесок засновниками о.з. 2)Дт152 Кт631 – отримання або придоб. о.з. 3)Дт10 Кт152 – ведення в експл. о.з. 4)Дт631 Кт311 – оплата за о.з. з поточного рах. 5)Дт651 Кт311 – оплата страхових внесків до пенсійного фонду(в разі придбання автотранспорту або будівлі). 6)Дт152 Кт651 – дооцінка вартості о.з.на суму пенсійного збору. 7)Дт10 Кт42 – безоплатне одержання о.з. 8)Дт10 Кт13 – відображу. суми зносу придбаних о.з., що були в експлуатації. Вибуття о.з.відб.в результаті: 1)реалізації, 2)ліквідації, 3)безоплатної передачі, 4)внеску до стат. капіталу інших п-ств. 5)невідповідність визнання активом. При вибутті о.з. комісія створена за наказом керівника п-ства складає акт вибуття о.з., в якому зазначає первісну вартість, залишкову вартість, суму нарах. зносу за час експлуат., причину вибуття, витрати та доходи пов’язані з вибуттям. Коресп. рах. по вибуттю о.з.: 1)одержання доходу від реалізації о. з. Дт361 Кт742. 2)визн. залишкової вартості вибувших об’єктів Дт972 Кт10. 3)спис. залишкової вартості на фін. результат Дт793 Кт972. 4)спис. доходу від реаліз. на фін. результат Дт742 Кт793. 5)спис. Зносу реаліз. обєктів Дт13 Кт10.