Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЕКЗАМЕН БУХГАЛТЕРСЬКІЙ ОБЛІК.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
25.11.2019
Размер:
80.47 Кб
Скачать
  1. Правила визнання доходу від реалізації готової продукції. Види доходів згідно їх відображення у фінансовій звітності.

Дохід – збільшення активів або зменшення зобов’язань, яке призводить до зростання власного капіталу. Для визнання доходу від реаліз. викор. наст. методи: 1)касовий – доходом або виручкою п-ства вважаються грошові кошти, що надійшли від покупців протягом певного періоду на рах. або в касу за фактично відвантажену продукцію. 2)метод нарахувань – доходом або виручкою вважається вартість фактично від вант. за період прод. незалежно від того була вона оплачена протягом періоду чи ні. Дохід від реаліз. прод. визн. за умови: 1)п-ство передало покупцеві ризики пов’язані з володінням продукцією. 2)п-ство не бере подальшої участі у керівництві пов’язаним з володінням прод. 3)сума доходів може бути достовірно визначена. 4)сума витрат пов’язаних з одержаними доходами може бути достовірно оцінена. Для визнання доходу від реаліз. робіт та послуг заст..метод рівномірного нарахування, якщо обсяг невизначений; метод поетапного завершення – визн. на основі готовності або питомої ваги затрат.

  1. Класифікація доходів за видами діяльності.

Дохід – збільшення активів або зменшення зобов’язань, яке призводить до зростання власного капіталу. а)доходи від надзв. подій (рах.75) б)дохід від звич. діял.: *дохід від реаліз. (рах.70, рядок 010) в)інший операційний дохід (рах.71, рядок 060) г)доходи від фін. операцій: *доходи від участі в капіталі(рах.72,рядок 110)

  1. В чому полягає сутність обліку витрат за елементами?

Витрати – зменшення активів або збільшення зобов’язань, які призводять до зменшення власного капіталу п-ства. Облік витрат за елементами здійсн. на 8 класі рах-в, який показує які саме ресурси були витрачені. Витрати за елементами обліковуються за ознакою їх однорідності на таких рах-х: 80 – мат.витрати: сировина і матеріали, купівельні напівфабрикати та комплект. вироби, паливо та енергія, запасні частини, тара і тарні матеріали, допоміжні та інші матеріали (в звіті про фін. рез. рядок 230). Дані витрати визн-ся за такими документами: акт-вимога, самітно забірна картка, бухг-ка довідка. 81 – витрати на оплату праці: з/п за окладами і тарифами, оплата відпусток, інші витрати на опл. праці(рядок 240). Документи що визначають дані витрати: наряд про виробіток, табель робочого часу, акт виконаних робіт, розрахунково платіжна відомість і бух.довідка. 82 – відрахування на соц..заходи: відрах. на пенсійне страхування, соц..страх., на випадок безробіття, індивідуальне страхування, та відрах.на інші соц. заходи(рядок 250). Документи визнання витрат: розрахунково платіжна відомість, бух.довідка.83 – амортизація: А. осн. зас., немат-х активів, інших необ-х активів(рядок 260). Визначається А бухг-ми розрахунками. 84 – інші операційні витрати – витарти на відрядження, послуги зв’язку, матеріальну допомогу, плату за розрахунково касове обслуговування(рядок 270). Підтв. дані витрати такими документами: акт виконаних робіт, накладні, акт уцінки, авансовий звіт і бух. довідки. Якщо п-ство списує виробничі витрати, то протягом місяця за Дт рах-в 8 класу здійсн. накопичення цих витрат, а в кінці місяця накопичені витрати списуються на 23 рахунок. Якщо витрати не пов’язані з виробництвом вони одразу списуються на фін. результати.