Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Сучасн засоби ндив дуального захисту.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
3.62 Mб
Скачать

1.3.12. СаморятівникиНачало формыКонеКонец формы

Промислова шолом-маска PARAT S

не менш 15 хвилин захищає органи дихання і очі від небезпечних речовин.

Автономні саморятівники серії Oxy K 50 S

розроблені для використання в середовищах, де рівень вмісту кисню може коливатися, або є ризик забруднення повітря. Апарати прості в експлуатації і не потребують від користувача майже ніякої підготовки.

Компактний саморятівник Parat 1

Компактний саморятівник Parat 2

Саморятівник DefendAIR

евакуація й захист від хімічної, біологічної і ядерної небезпеки.

Саморятівник Saver CF

Саморятівник Saver PP

Автономний саморятівник Oxy K 30 S

Саморятівник фільтруючий протипожежний СФП-1

призначений для індивідуального захисту органів дихання і зору людини від токсичних продуктів горіння при самостійній евакуації із приміщень під час пожежі або при інших аварійних ситуаціях, що вимагають застосування ЗІЗОД, при концентрації кисню в навколишній атмосфері не менш 17% .

Є засобом захисту одноразового застосування.

Забезпечує: - захист голови від впливу відкритого полум'я;

- швидкий (протягом 1 хвилини) перевід у робочий стан;

- можливість розмовляти;

Газодимозахисний комплект ГДЗК

забезпечує захист від окису вуглецю й ціановодню не менш 15 хв.

Газодимозахисний комплект ГДЗК-У

забезпечує універсальний й ефективний захист протягом 30 хвилин від оксиду вуглецю, ціановодню, хлористого водню, акролеїну й інших токсичних речовин: аерозолів, аміаку, окислів азоту, диоксиду сірки, хлору, бензолу, толуолу, фтористого водню й фторорганічних сполук та ін.

Саморятівник ізолюючий СПІ-20 (50)

призначений для екстреного захисту органів дихання і зору при евакуації в умовах пожежі з будинків, особливо висотних, готелів, при аваріях на всіх видах транспорту і у метро.

Фільтруючі саморятівники СПП-4 и СПП-5

призначені для захисту органів дихання від дії оксиду вуглецю, пилу і диму при пожежах у шахтах і рудниках.

Шахтний саморятівник ШСС-Т

може бути використаний на шахтах і вуглевидобувних підприємствах, у хімічній, металургійній і газовій промисловості, в умовах загазованої атмосфери при аваріях.

Саморятівник ізолюючий протипожежний СІП-1

призначений для захисту органів дихання, зору й шкіри обличчя від шкідливих речовин, незалежно від їхньої концентрації, при самостійній евакуації із приміщень під час пожежі або при інших аварійних ситуаціях. Призначений для застосування людьми старше 12 років.

Капюшон захисний «Фенікс»

у ніверсальний аварійно-рятувальний засіб, що відноситься до типу фільтруючих саморятувальників одноразової дії. Застосовується для захисту органів дихання, очей і шкіри обличчя від аерозолів, парів і газів небезпечних хімічних речовин (у тому числі продуктів горіння) при аварійних ситуаціях у житлових, службових, промислових будинках, а також для евакуації із задимлених приміщень.

  1. Прозора маска виготовлена з поліамідної плівки. Поліамід - міцний і негорючий матеріал, здатний витримувати температуру до 800 С. Повністю закриваючи волосся, шкіру обличчя і голови, маска захищає від іскор і відкритого полум'я.

  2. Фильтрувально - поглинаючий елемент - основа захисного капюшону. Виготовлений за запатентованою технологією, дозволяє забезпечувати захист від 25 речовин і їхніх сполук, серед яких хлор, аміак, синильна кислота, циклогексан й ін.

  3. Затискувач для носа необхідний для забезпечення дихання тільки через загубник і зменшення конденсату. Навіть при ушкодженні маски, завдяки затиску для носа, подих здійснюється через фільтр.

  4. Еластичний обтюратор щільно облягаючи шию, забезпечує герметичність підмасочного простору. Застосовуваний латекс не викликає роздратування й алергію.

  • Зручний у застосуванні

  • Для будь-якого віку

  • Легкий і компактний

  • Одягається за секунди

  • Забезпечує мобільність і круговий огляд

  • Не стискує рухів

  • Захист не менш 20 хвилин

Технічні характеристики захисного капюшона "Фенікс"

  1. Призначення виробу: капюшон призначений для захисту органів дихання, очей і шкіри обличчя від парів, газів і аерозолів небезпечних хімічних речовин (включаючи продукти горіння) при евакуації з будинків, а також із зон хімічного зараження у випадку техногенних аварій і терористичних актів.

  2. Склад виробу: капюшон складається з лицьової частини, виготовленої із прозорої термостійкої поліамідної плівки у вигляді ковпака (закриваючого всю голову людини), шийного обтюратора, виготовленого з еластичної негорючої гуми, фільтрувально - поглинаючого елемента (коробка з герметизуючою манжетою діаметром 80 мм і висотою 30 мм, м'який протиаерозольний фільтр із пружиною, зовнішній чохол з негорючої тканини, клапан видиху із силіконовою накладкою), силіконового загубника і затиску для носа.

  3. Комплектність виробу:

  • капюшон захисний в упакуванні - 1 шт.,

  • пакет для носіння - 1 шт.;

  • шнур для носіння - 1 шт.;

  • інструкція по експлуатації - 1 шт.

  1. Упаковка виробу:

  • герметична вакуумна упаковка з ламінованої алюмінієвої фольги;

  • пластиковий пакет для носіння із блискавкою.

  1. Строк зберігання виробу: не менш 5 років (у штатній вакуумній упаковці).

  2. Маса виробу: 185 грам (у штатному пакеті для носіння).

  3. Опір дихання: 21 мм рт. ст. при 30 л/хв.

  4. Стійкість до запалення: матеріали капюшону не запалюються і не горять після витягування із полум'я з температурою 800 ˚С

  5. Захисні властивості виробу по аерозолях: коефіцієнт проникнення по аерозолях – менш 2 %.

  6. Захисні властивості виробу по парах і газам небезпечних хімічних речовин:

Капюшон захищає від небезпечних хімічних речовин груп:

  • А (ацетонитрил, акрилонитрил, бензол і його похідні, метилакрилат, метилбромид, метилмеркаптан, етилмеркаптан, етиленсульфид, етиленимин, хлорпікрин, циклогексан, фосфорорганічні речовини);

  • В (хлор, миш’яковистий водень, сірководень, сірковуглець, синильна кислота, фосген);

  • Е (диоксид сірки, водень хлористий, водень бромистий, водень фтористий);

  • ДО (аміак, диметиламин, триметиламин).

Тест-речовина Концентрація, мг/л Час захисної дії, хв.

Циклогексан (А) 3,0 Не менш 20

Хлор (В) 0,30 Не менш 20

Сірководень (В) 0,70 Не менш 20

Синильна кислота (В) 0,05 Не менш 20

Диоксид сірки (Е) 0,30 Не менш 20

Аміак (ДО) 0,50 Не менш 20

  1. Ростовочний асортименти виробу: капюшон не вимагає підбору і припасування по розмірах і може використовуватися людьми з будь-якими розмірами обличчя і голови, у тому числі тими, хто має довгу зачіску, вуса, бороду, окуляри. Шийний обтюратор може випускатися двох розмірів: для дорослої і дитячої моделі капюшона.

  2. Час переводу виробу в робоче положення: не більше 20 сек. при проведенні попередніх тренувань. Для проведення тренувань випускається навчальна модель капюшона, що відрізняється від робочої тільки відсутністю захисних властивостей по аерозолях, парам і газам.