Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Сучасн засоби ндив дуального захисту.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
3.62 Mб
Скачать

1.3.5. Коробки і патрони до протигазів

Начало формы

Конец формы

Конец формы

Патрон захисний універсальний ПЗУ-ПК

Додатковий патрон ДПГ-3

призначений для комплектації цивільних протигазів ГП-7 і дитячих протигазів ПДФ-Д, ПДФ-2Д, ПДФ-Ш і ПДФ-2Ш, а також промислових протигазів.

Змінний фільтр до респіратора

Ф-62Ш.

Коробка малого габариту «А», «В», «КД», «Г», «МКФ», «Е», «К»

Коробка середнього і великого габариту «А», «В», «КД», «Г», «БКФ», «Е», «К»

1.3.6. ПРОТИГАЗИ

Конец формы

Цивільний протигаз ЦП-5М

призначається для командного складу невоєнізованих формувань цивільної оборони, а також для особового складу, який працює з переговорними апаратами. Складається з фільтруючо-поглинаючої коробки ЦП-5; шлему-маски типу ШМ-66МУ (з переговорним устроєм). В комплект протигазу входять також сумка, коробка з плівками, що не запітніють, і коробка з мембранами. Ріст шлему-маски підбирається за обміром голови (довжина замкнутої лінії, яка проходить через маківку голови, щоки і підборіддя). Протигази упаковуються в дерев’яні ящики по 35 шт.

Результат виміру

голови, см

До 63

63,5 - 65,5

66 - 68

68,5 і

більше

Ріст шлему-маски

0

1

2

3

Цивільний протигаз ЦП-7

Лицьова частина даного протигаза виконана у формі маски з круглими оглядовими стеклами для очей. На голові людини протигаз утримується спеціальним наголовником, що значно знижує загальну механічну дію протигаза на голову людини і, як наслідок, - стомлюваність. Наявний переговорний пристрій в протигазі значно полегшує спілкування під час роботи. Застосування плівок, що не пітніють, а при мінусових температурах утеплюючих манжет, зберігає прозорість стекол протягом всього часу роботи в протигазі при будь-якому фізичному навантаженні.

Протигаз призначений для захисту органів дихання, очей і обличчя людини від отруйних речовин, радіоактивного пилу , біологічних аерозолів і інших шкідливих домішок. Значно відрізняється від попередніх моделей зручністю лицьової частини, має досконалішу переговорну мембрану і більш надійну систему клапанів вдиху і видиху. Форма пелюсток забезпечує більш швидке і надійне замикання камер клапанної коробки, а також не допускає їх деформації в процесі старіння. Незалежний обтюратор дозволяє знаходитися в протигазі значний час без появи неприємних відчуттів, чинить менший тиск на обличчя, і забезпечує надійну герметизацію підмасочного простору навіть у разі пошкодження ременів наголовника. Забезпечує менший опір диханню і більш високий ступінь захисту.

Цивільний протигаз ЦП-7У

призначений для захисту органів дихання, очей і обличчя людини від отруйних і радіоактивних речовин у вигляді парів й аерозолів, бактеріальних (біологічних) засобів, що є присутніми у повітрі.

Цивільний протигаз ЦП-7ВМ

призначений для захисту органів дихання, очей і обличчя людини від отруйних і радіоактивних речовин у вигляді парів й аерозолів, бактеріальних (біологічних) засобів, що є присутніми у повітрі.

Протигаз для поранених

Протигаз ПМГ-2 (шолом-маска ШМ-62)

фільтрувально – поглинаюча коробка Е0-62До має форму циліндра висотою 8 см. і діаметром 11,2 см. Маркування на ФПК нанесено водостійкою мастикою на циліндричну частину корпуса: перший рядок - індекс ФПК - Е0-62ДО, другий рядок - номер партії, серія й номер ФПК. На захисному екрані (під пробкою) у вигляді опуклого штампа зазначені: цифри в код-умовному позначенні підприємства-виготовлювача, місяць і дві останні цифри року виготовлення. Шолом-маска ШМ-62 відрізняється від шолому-маски ШМ-41Му конструкцією клапанної коробки, що аналогічна клапанній коробці ШМ-66Му. Ростовочний асортимент й маркування ШМ-62 аналогічні асортиментам і маркуванню ШМ-41Му. Сумка протигаза ПМГ-2 аналогічна сумці протигаза ПМГ.

Протигаз ПМГ ("Нерехта")

фільтрувально – поглинаюча коробка ЕО-18До має форму циліндра висотою 9 см. і діаметром 10,8 см. Маркування на ЕО-18До аналогічно маркуванню ФПК протигаза РШ-4.

Шолом-маска ШМГ складається з корпуса, стекол, обтічників, клапанної коробки, переговірного пристрою й вузла приєднання ФПК, у якому розташований клапан вдиху. Шолом-маска має вирізи в шлемовій частини і шийну тасьму для фіксації шолому-маски на голові. Клапанна коробка виконана у вигляді гумового патрубка з двома клапанами видиху грибкового типу. Фронтальне розташування і розміри стекол забезпечують можливість роботи з оптичними приладами. Для забезпечення зручності роботи лицьові частини ШМГ випускають із лівостороннім (90%) і правобічним (10%) розташуванням вузла приєднання ФПК.

Маркування на ШМГ відповідає маркуванню на ШМ-41Му.

Сумка має форму прямокутного паралелепіпеда. Вона виготовлена із одношарової тканини, має одне відділення й дві зовнішніх кишені для коробок з плівками, що не запотівають, мембранами і ІПП. Клапан відсутній. Сумку закривають, складаючи передню і задню стінки та скачуючи їх у джгут, що пристібають до корпуса сумки двома шлейками на ґудзики або кнопки.

Протигаз ПМК-2 (маска МБ-1-80)

є модернізованим зразком протигаза ПМК. Основна відмінність складається в конструкції ФПК і вузла приєднання її до маски. Фільтрувально – поглинаюча коробка має форму циліндра висотою 9 см. і діаметром 11, 2 см. На горловині ФПК є фланець з вирізами і відповідні їм виступи на обтічнику. У горловині ФПК установлений клапан вдиху. При зберіганні коробку герметизируют двома пробками. Верхню пробку фіксують обтічником.

Коробку вставляють у лівий або правий отвір маски. Герметизація забезпечується по зовнішній поверхні горловини, для чого отвори в масці мають трохи менший діаметр, чим горловина ФПК, і стовщені. Зсередини на фланець ФПК установлюють обтічник, при цьому його отвір повинний бути спрямованим на клапанну коробку.

Рішітки призначені для запобігання щільного прилягання чохла до вхідного отвору в дні коробки.

Маркування на ФПК нанесено водостійкою мастикою на циліндричній частині корпуса: перший рядок - індекс коробки Е0.1.15.01; другий рядок - умовне позначення підприємства-виготовлювача, номер партії, квартал і дві останні цифри року виготовлення; третій рядок - серія й номер ФПК. Маска МБ-1-80 складається із корпуса, обтюратора, клапанної коробки, двох вузлів приєднання ФПК, заглушки, переговірного пристрою капсульного типу, системи для прийому рідини й наголовника.

Вузли приєднання ФПК являють собою два отвори в щічних областях маски. Залежно від зручності роботи конкретного фахівця, а також індивідуальних особливостей людини, ФПК вставляють із будь-якої сторони. У протилежний отвір вставляють заглушку.

Приєднання ФПК зі стандартної горловиною до маски МБ-1-80 здійснюють за допомогою перехідника.

Комплект додаткового патрона КДП з протигазом ПМК-2 використовують за допомогою двох перехідників: один для приєднання до маски сполучної трубки, інший - для приєднання ФПК до додаткового патрона.

Інші вузли, елементи й комплектуючі деталі протигаза ПМК-2 аналогічні протигазу ПМК.

Протигаз ПМК (маска М-80)

фільтрувально – поглинаюча коробка ЕО 1.08.01 має форму циліндра висотою 8,7 см. і діаметром 11,2 см. Маркування на ФПК нанесено водостійкою мастикою на циліндричну частину корпуса: перший рядок - індекс коробки - Ео. 1.08.01, другий рядок - квартал і дві останні цифри року виготовлення, номер партії, серія й номер ФПК. На захисному екрані у вигляді опуклого штампа в колі зазначена умовна позначка підприємства-виготовлювача.

Маска М-80 складається із корпуса, обтюратора, клапанної коробки, вузла приєднання ФПК з клапаном вдиху, обтічника, переговірного пристрою капсульного типу, системи для прийому рідини і наголовника.

Маска має трапецієподібні вигнуті стекла, що забезпечують можливість роботи з оптичними приладами.

Клапанна коробка із двома клапанами видиху грибкового типу виконана з полімеру, має нарізне сполучення для проведення технічного обслуговування клапанів. На сідловині зовнішнього клапана розташований гумовий екран, призначений для запобігання засмічення і примерзання клапанів видиху. Отвір екрана спрямований униз. Обтічник виконаний з полімерного матеріалу і установлений усередині на вузлі приєднання ФПК. Отвір обтічника спрямований убік клапанної коробки, для чого на ньому є виступ, а на вузлі приєднання ФПК - відповідна виїмка. Установлюється натисканням руки до щиглика.

Переговірний пристрій капсульного типу не розбірний.

Вкладиш призначений для запобігання деформації маски в процесі зберігання.

У неробочому положенні гумова трубка для пиття обгорнена навколо переговірного пристрою, а ніпель поміщений в утримач, що перебуває під клапанною коробкою і відформований за одне ціле з корпусом маски.

Маски М-80 випускають із лівостороннім (90%) і правобічним (10%) розташуванням вузла приєднання ФПК.

Маркування на масці М-80 відповідає маркуванню на ШМ-41Му.

Сумка має форму прямокутного паралелепіпеда. Виготовлена із двошарової тканини, що має вогнестійке просочення. Між шарами тканини прокладені прокладки з фібри. Клапан сумки застібають на кнопку і дві текстильні застібки. Усередині сумки два відділення: велике - для протигаза, мале - для водонепроникного мішка. На перегородці розташовані дві кишені для НПН і НМУ, на бічній стінці сумки є шлейка для розміщення сумки на поясному ремені, у цьому випадку плечовий ремінь і поясна тасьма забираються у зовнішні кишені, розташовані на бічній стінці.

Протигаз РШ-4 (шолом-маска ШМ-41Му),

(шолом-маска ШМС)

Фільтрувально – поглинаюча коробка ЕО-16 має форму циліндра висотою 17, 5 см. і діаметром 10, 7 см. У дні корпуса є внутрішня горловина.

Маркування на ФПК нанесено водостійкою мастикою на циліндричній частині корпуса: перший рядок - індекс ФПК-ЕО-16; другий рядок - умовне позначення підприємства-виготовлювача, місяць, дві останні цифри року виготовлення, номер партії; третій рядок - серія й номер ФПК.

Шолом-маска ШМ-41Му складається із корпуса, обтічників і клапанної коробки. Шолом-маска ШМС складається з корпуса, обтічників, клапанної коробки і переговірного пристрою розбірного типу. Фронтальне розташування й розміри стекол забезпечують можливість роботи з оптичними приладами.

Маркування на лицьові частини ШМ-41Му й ШМС нанесені у вигляді опуклого відбитка від прес-форми: у підборідній частині в колі цифрою зазначений ріст шолому-маски, дві останні цифри року виготовлення, квартал (крапками), умовна позначка підприємства-виготовлювача (буквою), номер прес-форми.

Сумка має форму прямокутного паралелепіпеда. Вона виготовлена з одношарової тканини. Клапан з ремінцем на кінці защібають на пряжку. Два відділення сумки призначені для шолому-маски, респіратора й ФПК. Відділення для ФПК має горловину, що затягується тасьмою. Для вільного доступу повітря до отвору ФПК на дні сумки пришиті шлейки, у які вставлені дерев'яні вкладиші. На перегородці є кишеня, що застібується на ґудзик, для коробок із плівками, що не запотівають, і мембран, а також може бути зовнішня кишеня для індивідуального протихімічного пакета (ІПП).

Начало формы

Конец формы

Конец формы

Протигаз промисловий фільтруючий ППФ-95 малого габариту марок "А, В, Г, МКФ" с маскою ШМП, МГП, ППМ-88

призначений для захисту органів дихання, очей і обличчя робочих різних галузей промисловості й сільського господарства від впливу шкідливих парів, газів, пилу, диму і тумана, присутніх у повітрі.

Начало формы

Конец формы

Конец формы

Протигази шлангові ПШ-1С и ПШ-1Б, ПШ-РВ

призначені для роботи в умовах змісту вільного кисню в повітрі менш 18% об'ємних, змісті речовин невідомого складу і концентрацій та в інших випадках, коли не забезпечується захист фільтруючими протигазами.

Вони забезпечують безпеку робіт з ремонту і очищення різних ємностей для зберігання хімічних продуктів (цистерни, баки, казани), колодязів, підземних трубопроводів хімічних виробництв, димоходів, підвальних і інших приміщень, де можуть накопичуватись вуглекислий газ і шкідливі газоподібні речовини.

Вони є надійними засобами захисту органів дихання ізолюючого типу в атмосфері, що містить менш 16 об'ємних відсотків кисню і більше 0,5 шкідливих паро- і газоподібних домішок.

Шлангові протигази ефективні за умови герметичності їхньої зборки. Особливу увагу варто звертати на те, щоб працюючі в протигазах постійно перебували під контролем страховиків, які можуть надати допомогу, маючи напоготові другий протигаз.

Шланговий протигаз ПШ-1Б - безнапірного типу, складається з лицьової частини ШМП-1 або ШМ-62В (3 ростів) і двох послідовно з'єднаних гофрованих трубок, до яких прикріплений армований шланг довжиною 10 м. Крім того, у комплект входить запобіжний пояс, що складається з ременя, плечових лямок і сигнально-рятувальної мотузки. На лівій лямці через косинець закріплені сполучні трубки, а на ремені - за допомогою скоби й гайки - шланг. 12-метрова сигнально-рятувальна мотузка прив'язується зі спини до лямок пояса.

Протигаз зберігається і переноситься в барабані, на якому щільно намотується шланг. Лицьові частини, запобіжний пояс і сполучні трубки і паспорт, упаковуються в поліетиленовий мішок та укладаються усередину барабана.

Під час роботи барабан з усмоктувальним кінцем шланга повинен перебувати в зоні придатного для дихання повітря. Строк захисної дії протигаза практично обмежений лише фізичними особливостями працівника.

Маса протигаза - не більше 16 кг.

ПШ-РВ випускається у двох виконаннях: ПШ-20РВ (з повітряновідвідним шлангом довжиною 20 м) і ПШ-40РВ (шланг довжиною 40 м). Він є повітрянонапорним засобом захисту з автономною повітродувкою й відрізняється від ПШ-1Б тим, що чисте повітря для дихання, що забирається за межами забрудненої зони, подається ручною повітродувкою по шлангу під лицьову частину. Причому в результаті цього під нею створюється невеликий надлишковий тиск: так забезпечуються досить комфортні умови для дихання і виключається можливість підсмоктування забрудненого повітря.

Повітродувка закріплена усередині барабана, первинний вал її редуктора виведений назовні. Вона приводиться в дію за допомогою знімної рукоятки.

Протигаз ПШ-20РВ комплектується такими ж, як і ПШ-1Б, лицьовими частинами, гайкою, запобіжним поясом, а також сигнально-рятувальною мотузкою (25 м). Він може випускатися і без повітродувки під індексом ПШ-20. У цьому випадку принцип роботи в нього такий же, як у ПШ-1Б, він відрізняється тільки довжиною повітряновідводного шланга - 20 м.

У комплект протигаза ПШ-40РВ додатково входять 2 армованих гумових шланги (по 20 м) і сигнально-рятувальна мотузка (45 м). Основний і додатковий шланг з'єднуються послідовно за допомогою гвинтових з'єднань.

Маса протигаза ПШ-20РВ на барабані - 26,5 кг, ПШ-40РВ на барабані -24 кг й укладання в мішку - 17 кг.

Протигази шлангові ПШ-20РВ-2, ПШ-20РВ,

ПШ-20ЭРВ, ПШ-40РВ

призначені для роботи в умовах змісту вільного кисню в повітрі менш 18% об'ємних, змісті речовин невідомого складу і концентрацій та в інших випадках, коли не забезпечується захист фільтруючими протигазами.

Ізолюючий шланговий протигаз ПШ-1-Т

з телефонним зв'язком призначений для захисту органів дихання, очей й шкіри обличчя людини від впливу шкідливих домішок в повітрі незалежно від їх концентрації, а також для роботи в умовах недоліку кисню в повітрі робочої зони в інтервалі температур від -40 до +40oС.

Маска панорамна ППМ-88

 Служить для захисту органів дихання і зору людини від шкідливої дії токсичного і задимленого газового середовища на виробничих об'єктах різного призначення. Використовується також при гасінні пожеж.

Панорамна маска значно покращує огляд, а наявність підмасочника полегшує дихання і оберігає скло від запотівання. Кількість розмірів - 2.

Маса промислової панорамної маски - 0,3 кг.

Панорамна маска працездатна при температурі від -40 до +50 °C і відносної вогкості повітря до 95%.

Конструкція передбачає можливість експлуатації панорамної маски людьми, що носять окуляри; гарантує добру чутність і розбірливість мови, не знижує працездатність людини при виконанні робіт будь-якого ступеня тяжкості протягом всієї робочої зміни.

Маска панорамна Фензі

  • головний ремінь безпеки з 5 точками кріплення,

  • швидке регулювання

  • термопласти високого опору

  • супер м'який силікон

  • водонепроникна

  • єдина у своєму роді маска зі вбудованим силікон - респіратором, який має два випускні клапани.

  • вбудований переговорний зв'язок.

1.3.7. ФІЛЬТРУЮЧІ КОРОБКИ ФПК

Фільтруючі коробки ФПК марки А

К олір фільтруючо-поглинаючої коробки - коричневий, захищає від пари органічних сполук (бензин, гас, ацетон, бензол і його гомологи, ксилол, сірковуглець і ін.), пилу, диму, туману. Фільтруючі коробки ФПК призначені для комплектації промислових протигазів, спеціалізовані за призначенням і розрізняються по складу і об'єму поглинання. Час захисної дії фільтруючих коробок ФПК представлено в Таблиці 1 і Таблиці 2. Таблиця 1 - Фільтруючі коробки малого габариту

Марка коробки

Контрольна речовина

Концентрація шкідливої речовини, мг/л

Час захисної дії, хв, не менше

з фільтром

без фільтру

А

Бензол

10

50

100

В

Сірчистий газ

2

57

140

Синильна кислота

-

-

-

КД

Аміак

-

30

75

Сірководень

2

60

170

Г

Пари ртуті

0,01

4800

6000

БКФ

Синильна кислота

3

35

-

Арсин

10

55

-

З

Окисел вуглецю

-

-

-

М

Окисел вуглецю

-

-

-

Бензол

-

-

-

Аміак

-

-

-

Е

Миш'яковистий водень

-

-

-

ДО

Аміак

2,3

30

75

Таблиця 2 - Фільтруючі коробки середнього і великого габариту

Марка коробки

Контрольна речовина

Концентрація шкідливої речовини, мг/л

Час захисної дії, хв, не менше

з фільтром

без фільтру

А

Бензол

25

50

120

В

Сірчистий газ

8,6

45

90

Синильна кислота

10

30

60

КД

Аміак

2,3

120

240

Сірководень

4,6

100

240

Г

Пари ртуті

0,01

4800

6000

БКФ

Синильна кислота

3

70

-

Арсин

10

110

-

З

Окисел вуглецю

6,2

-

150

М

Окисел вуглецю

6,2

-

90

Бензол

10

-

50

Аміак

2,3

-

90

Е

Миш'яковистий водень

10

120

360

ДО

Аміак

2,3

120

240

 

Фільтруючі коробки ФПК марки БКФ

 

Колір фільтруючо-поглинаючої коробки - захисний з білою вертикальною смугою, захищає від кислих газів і парів органічних речовин, миш'яковистого і фосфорного водню, пилу, диму, туману. Фільтруючі коробки ФПК призначені для комплектації промислових протигазів, спеціалізовані за приз наченням і розрізняються по складу і об'єму поглинання. Час захисної дії фільтруючих коробок ФПК представлено в Таблиці 1 і Таблиці 2. Таблиця 1 - Фільтруючі коробки малого габариту

Марка коробки

Контрольна речовина

Концентрація шкідливої речовини, мг/л

Час захисної дії, хв, не менше

з фільтром

без фільтру

А

Бензол

10

50

100

В

Сірчистий газ

2

57

140

Синильна кислота

-

-

-

КД

Аміак

-

30

75

Сірководень

2

60

170

Г

Пари ртуті

0,01

4800

6000

БКФ

Синильна кислота

3

35

-

Арсин

10

55

-

З

Окисел вуглецю

-

-

-

М

Окисел вуглецю

-

-

-

Бензол

-

-

-

Аміак

-

-

-

Е

Миш'яковистий водень

-

-

-

ДО

Аміак

2,3

30

75

Таблиця 2 - Фільтруючі коробки середнього і великого габариту

Марка коробки

Контрольна речовина

Концентрація шкідливої речовини, мг/л

Час захисної дії, хв, не менше

з фільтром

без фільтру

А

Бензол

25

50

120

В

Сірчистий газ

8,6

45

90

Синильна кислота

10

30

60

КД

Аміак

2,3

120

240

Сірководень

4,6

100

240

Г

Пари ртуті

0,01

4800

6000

БКФ

Синильна кислота

3

70

-

Арсин

10

110

-

З

Окисел вуглецю

6,2

-

150

М

Окисел вуглецю

6,2

-

90

Бензол

10

-

50

Аміак

2,3

-

90

Е

Миш'яковистий водень

10

120

360

ДО

Аміак

2,3

120

Фільтруючі коробки ФПК марки В

 

Колір фільтруючо-поглинаючої коробки - жовтий, захищає від кислих газів і парів (сірчистий газ, сірководень, синильна кислота, хлор, оксиди азоту, фосген, хлористий водень), фосфор - і хлорорганічних отрутохімікатів, пилу, диму, туману. Фільтруючі коробки ФПК призначені для комплектації п ромислових протигазів, спеціалізовані за призначенням і розрізняються по складу і об'єму поглинання. Час захисної дії фільтруючих коробок ФПК представлено в Таблиці 1 і Таблиці 2. Таблиця 1 - Фільтруючі коробки малого габариту

Марка коробки

Контрольна речовина

Концентрація шкідливої речовини, мг/л

Час захисної дії, хв, не менше

з фільтром

без фільтру

А

Бензол

10

50

100

В

Сірчистий газ

2

57

140

Синильна кислота

-

-

-

КД

Аміак

-

30

75

Сірководень

2

60

170

Г

Пари ртуті

0,01

4800

6000

БКФ

Синильна кислота

3

35

-

Арсин

10

55

-

З

Окисел вуглецю

-

-

-

М

Окисел вуглецю

-

-

-

Бензол

-

-

-

Аміак

-

-

-

Е

Миш'яковистий водень

-

-

-

ДО

Аміак

2,3

30

75

Таблиця 2 - Фільтруючі коробки середнього і великого габариту

Марка коробки

Контрольна речовина

Концентрація шкідливої речовини, мг/л

Час захисної дії, хв, не менше

з фільтром

без фільтру

А

Бензол

25

50

120

В

Сірчистий газ

8,6

45

90

Синильна кислота

10

30

60

КД

Аміак

2,3

120

240

Сірководень

4,6

100

240

Г

Пари ртуті

0,01

4800

6000

БКФ

Синильна кислота

3

70

-

Арсин

10

110

-

З

Окисел вуглецю

6,2

-

150

М

Окисел вуглецю

6,2

-

90

Бензол

10

-

50

Аміак

2,3

-

90

Е

Миш'яковистий водень

10

120

360

ДО

Аміак

2,3

120

240

 

Фільтруючі коробки ФПК марки Г

К олір фільтруючо-поглинаючої коробки - чорний з жовтим, захищає від пари ртуті, отрутохімікатів на основі этилмеркурхлорида, пилу, диму, туману. Фільтруючі коробки ФПК призначені для комплектації промислових протигазів, спеціалізовані за призначенням і розрізняються по складу і об'єму поглинання. Час захисної дії фільтруючих коробок ФПК представлено в Таблиці 1 і Таблиці 2. Таблиця 1 - Фільтруючі коробки малого габариту

Марка коробки

Контрольна речовина

Концентрація шкідливої речовини, мг/л

Час захисної дії, хв, не менше

з фільтром

без фільтру

А

Бензол

10

50

100

В

Сірчистий газ

2

57

140

Синильна кислота

-

-

-

КД

Аміак

-

30

75

Сірководень

2

60

170

Г

Пари ртуті

0,01

4800

6000

БКФ

Синильна кислота

3

35

-

Арсин

10

55

-

З

Окисел вуглецю

-

-

-

М

Окисел вуглецю

-

-

-

Бензол

-

-

-

Аміак

-

-

-

Е

Миш'яковистий водень

-

-

-

ДО

Аміак

2,3

30

75

Таблиця 2 - Фільтруючі коробки середнього і великого габариту

Марка коробки

Контрольна речовина

Концентрація шкідливої речовини, мг/л

Час захисної дії, хв, не менше

з фільтром

без фільтру

А

Бензол

25

50

120

В

Сірчистий газ

8,6

45

90

Синильна кислота

10

30

60

КД

Аміак

2,3

120

240

Сірководень

4,6

100

240

Г

Пари ртуті

0,01

4800

6000

БКФ

Синильна кислота

3

70

-

Арсин

10

110

-

З

Окисел вуглецю

6,2

-

150

М

Окисел вуглецю

6,2

-

90

Бензол

10

-

50

Аміак

2,3

-

90

Е

Миш'яковистий водень

10

120

360

ДО

Аміак

2,3

120

240

 

Фільтруючі коробки ФПК марки Е

 

К олір фільтруючо-поглинаючої коробки - чорний, захищає від миш'яковистого і фосфорного водню, хлористого ціану, пилу, диму, туману. Фільтруючі коробки ФПК призначені для комплектації промислових протигазів, спеціалізовані за призначенням і розрізняються по складу і об'єму поглинання. Час захисної дії фільтруючих коробок ФПК представлено в Таблиці 1 і Таблиці 2. Таблиця 1 - Фільтруючі коробки малого габариту

Марка коробки

Контрольна речовина

Концентрація шкідливої речовини, мг/л

Час захисної дії, хв, не менше

з фільтром

без фільтру

А

Бензол

10

50

100

В

Сірчистий газ

2

57

140

Синильна кислота

-

-

-

КД

Аміак

-

30

75

Сірководень

2

60

170

Г

Пари ртуті

0,01

4800

6000

БКФ

Синильна кислота

3

35

-

Арсин

10

55

-

З

Окисел вуглецю

-

-

-

М

Окисел вуглецю

-

-

-

Бензол

-

-

-

Аміак

-

-

-

Е

Миш'яковистий водень

-

-

-

ДО

Аміак

2,3

30

75

Таблиця 2 - Фільтруючі коробки середнього і великого габариту

Марка коробки

Контрольна речовина

Концентрація шкідливої речовини, мг/л

Час захисної дії, хв, не менше

з фільтром

без фільтру

А

Бензол

25

50

120

В

Сірчистий газ

8,6

45

90

Синильна кислота

10

30

60

КД

Аміак

2,3

120

240

Сірководень

4,6

100

240

Г

Пари ртуті

0,01

4800

6000

БКФ

Синильна кислота

3

70

-

Арсин

10

110

-

З

Окисел вуглецю

6,2

-

150

М

Окисел вуглецю

6,2

-

90

Бензол

10

-

50

Аміак

2,3

-

90

Е

Миш'яковистий водень

10

120

360

ДО

Аміак

2,3

120

240

Фільтруючі коробки ФПК марки К

 Колір фільтруючо-поглинаючої коробки - ясно-зелений, захищає від аміаку, пилу, диму, туману. Фільтруючі коробки ФПК призначені для комплектації промислових протигазів, спеціалізовані за призначенням і розрізняються по складу і об'єму поглинання. Час захисної дії фільтруючих коробок ФПК представлено в Таблиці 1 і Таблиці 2.

Таблиця 1 - Фільтруючі коробки малого габариту

Марка коробки

Контрольна речовина

Концентрація шкідливої речовини, мг/л

Час захисної дії, хв, не менше

з фільтром

без фільтру

А

Бензол

10

50

100

В

Сірчистий газ

2

57

140

Синильна кислота

-

-

-

КД

Аміак

-

30

75

Сірководень

2

60

170

Г

Пари ртуті

0,01

4800

6000

БКФ

Синильна кислота

3

35

-

Арсин

10

55

-

З

Окисел вуглецю

-

-

-

М

Окисел вуглецю

-

-

-

Бензол

-

-

-

Аміак

-

-

-

Е

Миш'яковистий водень

-

-

-

ДО

Аміак

2,3

30

75

Таблиця 2 - Фільтруючі коробки середнього і великого габариту

Марка коробки

Контрольна речовина

Концентрація шкідливої речовини, мг/л

Час захисної дії, хв, не менше

з фільтром

без фільтру

А

Бензол

25

50

120

В

Сірчистий газ

8,6

45

90

Синильна кислота

10

30

60

КД

Аміак

2,3

120

240

Сірководень

4,6

100

240

Г

Пари ртуті

0,01

4800

6000

БКФ

Синильна кислота

3

70

-

Арсин

10

110

-

З

Окисел вуглецю

6,2

-

150

М

Окисел вуглецю

6,2

-

90

Бензол

10

-

50

Аміак

2,3

-

90

Е

Миш'яковистий водень

10

120

360

ДО

Аміак

2,3

120

240

 

Фільтруючі коробки ФПК марки КД

 

К олір фільтруючо-поглинаючої коробки - сірий, захищає від аміаку, сірководню, пилу, диму, туману. Фільтруючі коробки ФПК призначені для комплектації промислових протигазів, спеціалізовані за призначенням і розрізняються по складу і об'єму поглинання. Час захисної дії фільтруючих коробок ФПК представлено в Таблиці 1 і Таблиці 2. Таблиця 1 - Фільтруючі коробки малого габариту

Марка коробки

Контрольна речовина

Концентрація шкідливої речовини, мг/л

Час захисної дії, хв, не менше

з фільтром

без фільтру

А

Бензол

10

50

100

В

Сірчистий газ

2

57

140

Синильна кислота

-

-

-

КД

Аміак

-

30

75

Сірководень

2

60

170

Г

Пари ртуті

0,01

4800

6000

БКФ

Синильна кислота

3

35

-

Арсин

10

55

-

З

Окисел вуглецю

-

-

-

М

Окисел вуглецю

-

-

-

Бензол

-

-

-

Аміак

-

-

-

Е

Миш'яковистий водень

-

-

-

ДО

Аміак

2,3

30

75

Таблиця 2 - Фільтруючі коробки середнього і великого габариту

Марка коробки

Контрольна речовина

Концентрація шкідливої речовини, мг/л

Час захисної дії, хв, не менше

з фільтром

без фільтру

А

Бензол

25

50

120

В

Сірчистий газ

8,6

45

90

Синильна кислота

10

30

60

КД

Аміак

2,3

120

240

Сірководень

4,6

100

240

Г

Пари ртуті

0,01

4800

6000

БКФ

Синильна кислота

3

70

-

Арсин

10

110

-

З

Окисел вуглецю

6,2

-

150

М

Окисел вуглецю

6,2

-

90

Бензол

10

-

50

Аміак

2,3

-

90

Е

Миш'яковистий водень

10

120

360

ДО

Аміак

2,3

120

240

 

Фільтруючі коробки ФПК марки М

 

Колір фільтруючо-поглинаючої коробки - червоний, з ахищає від окислу вуглецю у присутності невеликих концентрацій пари органічних речовин, кислих газів, аміаку, миш'яковистого і фосфорного водню, пилу, диму, туману. Фільтруючі коробки ФПК призначені для комплектації промислових протигазів, спеціалізовані за призначенням і розрізняються по складу і об'єму поглинання. Час захисної дії фільтруючих коробок ФПК представлено в Таблиці 1 і Таблиці 2. Таблиця 1 - Фільтруючі коробки малого габариту

Марка коробки

Контрольна речовина

Концентрація шкідливої речовини, мг/л

Час захисної дії, хв, не менше

з фільтром

без фільтру

А

Бензол

10

50

100

В

Сірчистий газ

2

57

140

Синильна кислота

-

-

-

КД

Аміак

-

30

75

Сірководень

2

60

170

Г

Пари ртуті

0,01

4800

6000

БКФ

Синильна кислота

3

35

-

Арсин

10

55

-

З

Окисел вуглецю

-

-

-

М

Окисел вуглецю

-

-

-

Бензол

-

-

-

Аміак

-

-

-

Е

Миш'яковистий водень

-

-

-

ДО

Аміак

2,3

30

75

Таблиця 2 - Фільтруючі коробки середнього і великого габариту

Марка коробки

Контрольна речовина

Концентрація шкідливої речовини, мг/л

Час захисної дії, хв, не менше

з фільтром

без фільтру

А

Бензол

25

50

120

В

Сірчистий газ

8,6

45

90

Синильна кислота

10

30

60

КД

Аміак

2,3

120

240

Сірководень

4,6

100

240

Г

Пари ртуті

0,01

4800

6000

БКФ

Синильна кислота

3

70

-

Арсин

10

110

-

З

Окисел вуглецю

6,2

-

150

М

Окисел вуглецю

6,2

-

90

Бензол

10

-

50

Аміак

2,3

-

90

Е

Миш'яковистий водень

10

120

360

ДО

Аміак

2,3

120

240

 

Фільтруючі коробки ФПК марки С

К олір фільтруючо-поглинаючої коробки - білий, захищає від окислу вуглецю, пилу, диму, туману. Фільтруючі коробки ФПК призначені для комплектації промислових протигазів, спеціалізовані за призначенням і розрізняються по складу і об'єму поглинання. Час захисної дії фільтруючих коробок ФПК представлено в Таблиці 1 і Таблиці 2. Таблиця 1 - Фільтруючі коробки малого габариту

Марка коробки

Контрольна речовина

Концентрація шкідливої речовини, мг/л

Час захисної дії, хв, не менше

з фільтром

без фільтру

А

Бензол

10

50

100

В

Сірчистий газ

2

57

140

Синильна кислота

-

-

-

КД

Аміак

-

30

75

Сірководень

2

60

170

Г

Пари ртуті

0,01

4800

6000

БКФ

Синильна кислота

3

35

-

Арсин

10

55

-

З

Окисел вуглецю

-

-

-

М

Окисел вуглецю

-

-

-

Бензол

-

-

-

Аміак

-

-

-

Е

Миш'яковистий водень

-

-

-

ДО

Аміак

2,3

30

75

Таблиця 2 - Фільтруючі коробки середнього і великого габариту

Марка коробки

Контрольна речовина

Концентрація шкідливої речовини, мг/л

Час захисної дії, хв, не менше

з фільтром

без фільтру

А

Бензол

25

50

120

В

Сірчистий газ

8,6

45

90

Синильна кислота

10

30

60

КД

Аміак

2,3

120

240

Сірководень

4,6

100

240

Г

Пари ртуті

0,01

4800

6000

БКФ

Синильна кислота

3

70

-

Арсин

10

110

-

З

Окисел вуглецю

6,2

-

150

М

Окисел вуглецю

6,2

-

90

Бензол

10

-

50

Аміак

2,3

-

90

Е

Миш'яковистий водень

10

120

360

ДО

Аміак

2,3

120

240