Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Організація обліку ЛЕКЦІЇ.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
1.8 Mб
Скачать

Активів n 11_

Повна назва об'єкта права інтелектуальної власності із зазначенням реквізитів Програмне забезпечення

Первісна

Код

Строк

Акт про

Місце

Акт про вибуття

N

Об'єкт права інтелектуальної

вартість,

субрахунку

корис-

Річна

введення

викорис-

(ліквідацію) об'єкта

Ліквідацій

з/п

власності

грн.

бухгалтер-

ного

сума

об'єкта права

тання,

права інтелектуальної

на

ського обліку

викори-

амор-

інтелектуаль-

прізвище

власності

вартість,

об'єкта права

стання

тиза-

ної власності в

відпові-

грн.

інтелек-

ції,

госпо-

дальної

туальної

грн.

дарський

особи

власності

оборот

Наймену-

Дата

Дата

N

Дата

N

Назва

вання та номер документа, що підтвер­джує май­нові права на об'єкт

виник­нення права

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

1

Програмне безпечення

Акт при­йому -пере­дачі № 34

від 12.11.09

12.11.09

9000,0

125

3 р.

3000,0

12.1

11

Фінансово-економічний

відділ Литвін Т.Н.

0

Характеристика об'єкта права інтелектуальної власності за призначенням

Відомості про переоцінку об'єкта -права інтелектуальної власності

Картку відкрито "12 " _11 2009 р. бухгалтер Іванова К.Т.

(посада, ім'я, по батькові, прізвище)

2. Інвентарна картка обліку об'єкта права інтелектуальної власності у складі нематеріальних активів (типова форма N НА-2) - застосовується для аналітичного обліку об'єктів права інтелектуальної власності, а також для аналітичного обліку групи однотипних за призначенням та умовами використання об'єктів, що надійшли в одному календарному місяці та одній відповідальній за їх використання особі. Інвентарну картку ведуть в бухгалтерії на кожний об'єкт чи групу об'єктів права інтелектуальної власності, заповнюють в одному примірнику на підставі типової форми N НА-1.

Підставою для відміток в інвентарній картці про вибуття об'єкта права інтелектуальної власності є "Акт вибуття (ліквідації) об'єкта права інтелектуальної власності у складі нематеріальних активів" (типова форма N НА-3).

  1. Акт вибуття (ліквідації) об'єкта права інтелектуальної власності у складі нематеріальних активів (типова форма N НА-3) - застосовують для оформлення вибуття таких об'єктів при їх списанні (ліквідації). Акт складають у двох примірниках комісією, призначеною наказом (розпорядженням) власника або уповноваженого органу (посадової особи), який здійснює керівництво підприємством, його підписує голова і члени комісії, особа, яка була відповідальною за використання об'єкта права інтелектуальної власності, затверджує керівник підприємства чи особа, на те уповноважена. Перший примірник акта передають до бухгалтерії, другий залишають в особи, яка була відповідальною за використання об'єкта права інтелектуальної власності.

  2. Інвентаризаційний опис об'єктів права інтелектуальної власності у складі нематеріальних активів (типова форма N НА-4) - складають в одному примірнику для оформлення даних інвентаризації окремо за кожним місцезнаходженням об'єктів права інтелектуальної власності й за кожною особою, відповідальною за використання об'єктів права інтелектуальної власності. В інвентарний опис включають кожний окремий об'єкт права інтелектуальної власності.

Окрім вказаних документів отримання об'єктів нематеріальних активів здійснюється на підставі: договорів та актів приймання-передачі, накладних.

При інвентаризації об'єктів права інтелектуальної власності їх наявність установлюють або за документами, що були підставою для оприбуткування, або додатково за документами, якими оформлені (тобто підтверджуються) майнові права.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]