Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОКЛ_Адм_мен част.1.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
1.59 Mб
Скачать
    1. Зміст понять «державна установа», «державне підприємство», «державна служба»

Державна установа – це складний орган державно-управлінського апарату, який здійснює функції державної влади у притаманних йому організаційно-правових формах та наділений державно-владними повноваженнями, певною організаційною структурою, територіальним масштабом дії відповідно до закону.

Державна служба – це професійна діяльність осіб (державні службовці), які займають посади в державних органах та їх апараті щодо практичного виконання завдань і функцій держави в рамках своєї компетенції та одержують заробітну плату за рахунок державних коштів.

Основні категорії державного управління

  • суб’єкт державного управління;

  • об’єкт державного управління;

  • державно-управлінські відносини;

  • принципи державного управління;

  • цілі державного управління;

  • функції державного управління;

  • форми державного управління;

  • методи державного управління;

  • організаційна структура державного управління;

  • державно-управлінська діяльність.

Ці категорії конкретизуються низкою інших понять. Наприклад, “суб’єкт державного управління”: апарат державного управління, орган державного управління, державний службовець.

Специфіка державного управління

Управління – складне, багатогранне явище, характерною рисою якого є протиріччя. Управління спрямоване на поєднання “інтересів” конкретної керованої системи, під якою розуміють модель будь-якого світогляду, явища, процесу, предмету або об’єкту.

Хб

бажані характеристики (показники якостей);

Хр

реальні характеристики;

Вх

відхилення;

U

управлінські рішення;

зворотній зв’язок

Рис. Схема елементарної (простої) системи державного управління1

Функціонування елементарної системи управління здійснюється наступним чином: На основі мети (М), яку прагнемо досягти, формують бажані характеристики (показники якостей – Хб). Бажані характеристики порівнюють з реальними характеристиками (Хр) про стан об’єкта управління та визначають їх невідповідність Е=ХбХр. Органи управління формують управлінські рішення (U), які спрямовані на усунення невідповідності (Е 0), тобто на досягнення об’єктом управління бажаних характеристик (Хр = Хб). Визначення реальних характеристик (показників якостей) здійснюється за результатами зібраної інформації про стан об’єкта управління. Таким чином, елементарна система управління може розглядатися як певна структурна система початком якої є мета, а кінцевим результатом – бажаний стан об’єкту управління.

Завданням державного управління у контексті викладеного вище є спрямованість на збереження стабільності системи з одночасним пошуком нових альтернатив. Поспішне та необґрунтоване прийняття важливого, стратегічного рішення варіанту може призвести до негативних наслідків.