Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОКЛ_Адм_мен част.1.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
1.59 Mб
Скачать
    1. Організаційно-розпорядчі методи адміністративного менеджменту

Організаційно-розпорядчі (адміністративні) методи державного управління:

сукупність прийомів, впливів, заснованих на використанні об’єктивних організаційних відносин між людьми та загально-організаційних принципів;

сукупність засобів правового і адміністративного впливу на відносини людей в організації;

способи і прийоми, дії прямого і обов’язкового визначення поведінки і діяльності людей з боку відповідних керівних компонентів держави.

Характерні ознаки адміністративних методів державного управління

Застосування адміністративних методів управління гарантується чинною системою законів і нормативних актів, положеннями, інструкціями, наказами та розпорядженнями. Іноді ці методи називають адміністративно-правовими. Вони включають організаційні і розпорядчі дії у процесі управління організацією. Організаційні дії виявляються у чіткому розподілі функцій управління, в установленні прав і обов’язків працівників органу, регламентуванні основних процедур. Для цього використовується організаційне регламентування та нормування. Перше – встановлює правила, зміст і порядок управління згідно із правовими нормами та інструктивними матеріалами. Друге – передбачає розробку нормативів і норм: чисельності управлінського персоналу, витрат праці у сфері управління, тривалості управлінських операцій та процедур та ін.

Правові методи – юридичний вплив на соціально-правову сферу та її окремі елементи у процесі впорядкування суспільних відносин, основним учасником якого є державна влада.

Методи переконання та примусу

  • цілеспрямованість управлінської діяльності;

  • функціонування встановленого державою режиму;

  • конструктивні взаємовідносини всіх учасників управлінських відносин;

Метод координації

  • розвиток самоврядування, саморегулювання, взаємоконтролю, поінформованості, взаємодопомоги;

Метод субординації

  • ієрархічна підпорядкованість;

  • схильність до ухвалення одноосібних, переважно директивних рішень, інструкцій;

  • надмірне втручання у повсякденну оперативну діяльність;

Загнутый угол 34

Види регламентаційних методів

Загальноорганізаційне регламентування включає закони, статути і положення загальноорганізаційного характеру, які встановлюють організаційну структуру і порядок функціонування соціальної системи в цілому.

Структурне регламентування включає організаційні форми управлін­ня, які відображають основні елементи і взаємозв'язок внутрішніх струк­тур – положення про управління, відділи, служби органів виконавчої влади.

Посадове регламентування здійснюється розробкою штатного роз­кладу та посадових інструкцій, що встановлюють перелік посад і основні вимоги їх заміщення, виконання посадових обов'язків.

Функціональне регламентування охоплює положення, які визначають і встановлюють внутрішній порядок роботи, організаційний статус різних ла­нок, їх цілі, завдання, функції, повноваження, відповідальність тощо.

Типові посадові інструкції – це інструкції, розроблені для посад працівників апарату управління з єдиною структурою.

Індивідуальні посадові інструкції – це інструкції, розроблені відповідно до конкретної посади з урахуванням особливостей органу, підрозділу і конкретного працівника.

Формами вираження регламентаційного впливу є визначення статусу, компетенції, повноважень, структури, штатної чисельності, посадового складу, напрямів діяльності, розподіл прав, відповідальності, зав­дань, функцій тощо.