Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методички 2 семестр4курс2.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
3.24 Mб
Скачать

5. Індивідуальна робота студентів

Індивідуальна робота студентів сприяє глибшому оволодінню предметом курсу, підвищенню, розширенню їх ерудиції, закріпленню навичок науково-дослідницької роботи. Зважаючи на це самостійна робота студентів має органічно поєднувати ті її види, які вимагають уваги, з тими, що стимулюють творчий пошук та мислення. Це дозволить усебічно підготувати студента до самостійної праці. Результатом раціонально організованої та систематично виконуваної індивідуальної роботи повинно стати формування якісно нового рівня наукової підготовки студента, вміння вільно орієнтуватися в системі політологічних знань.

Відповідно до “Положення про організацію навчального процесу в кредитно-модульній системі підготовки фахівців” індивідуальна робота студентів з політології може включати: написання етюдів, есе, рефератів, їх презентацію; анотацію та реферування прочитаної додаткової літератури; бібліографічний опис літератури; складання тезауруса з окремих тем політології та інші форми роботи. За рішенням кафедри як індивідуальна може бути зарахована участь у роботі студентського наукового гуртка (проблемної групи) з політології, студентських наукових конференцій (з опублікуванням тез), конкурсах, олімпіадах.

Вибір студентом видів індивідуальної роботи здійснюється на альтернативній основі за власними інтересами і попереднім узгодженням з викладачем. Організацію, контроль та оцінку якості виконання індивідуальної роботи студента здійснює викладач – керівник індивідуальної роботи студента. За індивідуальну роботу студент має можливість отримати максимально 10 балів.

6. Критерії оцінювання успішності студентів

Підсумкове оцінювання рівня знань студентів з політології здійснюється на основі результатів ПМК, індивідуальної роботи студентів та ПКЗ за 100-бальною шкалою. Завдання ПМК та індивідуальна робота студентів оцінюється від 0 до 50 балів; завдання, що виносяться на ПКЗ, – від 0 до 50 балів.

ПКЗ з політології провадиться у формі іспиту з вузлових питань, що потребують творчої відповіді та вміння синтезувати отримані політологічні знання із сучасними політичними й правовими проблемами.

Конкретний перелік питань і завдань, що охоплюють весь зміст навчальної дисципліни, критерії оцінювання екзаменаційних завдань, порядок і час їх складання визначаються кафедрою і доводяться до студентів на початку навчального року. Екзаменаційний білет, як правило, складається з трьох питань.

До відомості обліку підсумкової успішності вносяться сумарні результати в балах ПМК, індивідуальної роботи студентів та ПКЗ.

Підсумкова оцінка з навчальної дисципліни виставляється в залікову книжку відповідно до такої шкали:

Оцінка

за шкалою ECTS

Визначення

Оцінка

за національною шкалою

Оцінка

за 100- бальною шкалою, що використовується в НЮАУ

А

ВІДМІННО – відмінне виконання, лише з незначною кількістю помилок

5

90 – 100

В

ДУЖЕ ДОБРЕ – вище середнього рівня з кількома помилками

4

80 – 89

С

ДОБРЕ – у цілому правильна робота з певною кількістю незначних помилок

75 – 79

D

ЗАДОВІЛЬНО – непогано, але зі значною кількістю недоліків

3

70 – 74

Е

ДОСТАТНЬО – виконання задовольняє мінімальні критерії

60 – 69

FX

НЕЗАДОВІЛЬНО – потрібно попрацювати перед тим, як перескладати

2

35 – 59

F

НЕЗАДОВІЛЬНО – необхідна серйозна подальша робота, обов’язкий повторний курс

1 – 34