Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
сучасна дiлова мова зубков.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
2.53 Mб
Скачать

Доручення

Я, Безсонов Віссаріон Лукич, студент економічного ф-ту гру­пи ЕФ-42 ХНУ, доручаю Євгеньєву Олексієві Микитовичу, за його паспортом серії БА № 447019, виданим 10.03.91 ЦВМІндустріаль­ного РВХМУУ МВС України в Херсонській обл., отримати в касі ун-ту належні мені гроші для відрядження згідно з наказом № 146 від 15.04.06.

  1. (підпис)

Підпис студ. Безсонова В. Л. засвідчую:

Декан екон. ф-ту (підпис) А. І. Смолич

  1. (відбиток печатки)

Доручення

місто Здолбунів, шістнадцятого березня дві тисячі шостого року.

Я, Горобинська Раїса Зиновіївна, яка мешкає за адресою: м. 3дол- бунів-19, Рівненська обл., майд. Незалежності, 2, к. 204, доручаю Ткачеві Семену Михайловичу, який мешкає в м. Львів-7, вул. Оль- жича, 91, к. 5, одержати в касі комісійного магазину № 3 м. Луцьк за його паспортом серії ВЛ № 700429, виданим 14.12.87 ЦВМ На­гірного РВХМУУ МВС України в Хмельницькій обл., належні мені гроші за реалізовані речі згідно із квитанцією № 214, і виконати всі дії, пов’язані з цим дорученням.

Повноваження з цього доручення не може бути передано іншим особам.

Доручення чинне до першого квітня дві тисячі шостого року.

(підпис)

Доручення підписано Горобинською Р. 3. в моїй присутності. Особу доручителя встановлено, дієздатність перевірено.

Начальник ЖЕУ-19 м. Здолбунів (підпис) В. К. Несвіт

16 березня 2006 р. (відбиток печатки)

Міністерство харчової промисловості України Харківська кондитерська фабрика № з м. Харків-67, просп. Перемоги, 4, тел. 338-00-45

24 Травня 2006 р. № 47-в доручення

Цим дорученням ХКФ № 3 в особі директора Воїнова Олега Антоновича, який діє на підставі пункту 16 Статуту фабрики, уповноважує юридичного консультанта ф-ки Максименка Леоніда Петровича за посвідченням № 425-в представляти інтереси ф-ки н усіх установах, підприємствах й організаціях, виконувати всі по­трібні дії в інтересах ф-ки, бути представником у суді та арбітра­жі, користуватися всіма наданими позивачеві, відповідачеві і тре­тій особі правами, а також закінчувати справи мировою угодою.

Доручення чинне до тридцять першого грудня дві тисячі шосто­го року.

Директор (підпис)

(відбиток гербової печатки ф-ки)

Розписки

Розписка — це документ, що підтверджує певні дії, які мали місце між двома особами чи особою й установою. Наприклад, передавання й одержання документів, грошей, матеріальних цін­ностей.

Розрізняють приватну розписку, коли одна особа отримує щось від іншої, і службову, коли особа або представник установи отримує матеріальні цінності чи документи від якоїсь організа­ції, закладу.

Розписка може мати довільну форму викладу з такими відо­мостями:

І. Назва документа.

І. Прізвище, ім’я й по батькові (посада й повна назва установи mm службового варіанта), назва документа (із його вихідними і.іппми), що посвідчує особу того, хто дає розписку й підтвер- пжує отримання.

\. Прізвище, ім’я й по батькові (посада й повна назва устано- им для службового варіанта) того, кому дають розписку.

  1. Конкретне зазначення, у чому дано розписку:

точне найменування матеріальних цінностей, документів й ін.;

  • стан (нові, були в користуванні, у робочому стані)]

  • кількість, вагу, вартість, розмір, суму зазначають цифрами, а в дужках — словами.

  1. У службовому варіанті слід зазначити, на підставі якого розпорядження, наказу чи іншого документа передано й отри­мано цінності.

  2. Дата укладання (ліворуч).

  3. Підпис укладача (праворуч).

  4. У приватному варіанті підпис особи, яка дає розписку, за­свідчується керівником установи чи підрозділу (із зазначенням його посади, ініціалів, прізвища) або нотаріальною конторою.

  5. Дата засвідчення (ліворуч).

Іноді в розписці зазначають свідків, тобто осіб, у присутності яких її було підписано. У цьому разі ці особи засвідчують доку­мент своїми підписами.

Усі вільні місця між текстом і підписом перекреслюють. Роз­писку укладають лише в одному примірнику.

Зразки: