Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
сучасна дiлова мова зубков.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
2.53 Mб
Скачать

61022, Харків-22, майд. Свободи, з

про рекламні послуги

Просимо прорекламувати продукцію АБО «Гетьман» під час (футбольного матчу «Динамо» Київ«Спартак» Москва. Додаток: текст для рекламного ролика на 10 с. у 2 пр.

Оплату згідно з тарифом Гарантуємо протягом ЗО днів після ефіру.

Директор (підпис) В. В. Олешко

Голов. бухгалтер (підпис) С. Г. Чорна

(відбиток печатки)

Рекламний лист — це різновид інформаційного листа, що мі- і тить докладний опис рекламованих послуг чи товарів, пропагує пильність закладу чи установи.

Лист-нагадування — це документ, у якому нагадують про на- (хшження чи закінчення визначеного терміну завчасно обумов­иш их зобов’язань або проведення заходів.

Лист-підтвердження містить повідомлення про отримання пев­ного відправлення (листа, факсу, телеграми, товару тощо), при­буття певної особи чи групи осіб, виконання певних заходів, дій. Цей лист може підтверджувати тривалість юридичної дії раніше укладених документів (договорів, інструкцій і т. ін.).

Рекламаційний лист — це документ, який обґрунтовано дово­дить про виявлення певних ґанджів або вад у виконаній роботі, виробленій продукції чи наданій послузі, а саме:

  1. Недотримання попередньо обумовлених термінів, техноло­гічних нормативів виготовлення, пакування, транспортування та зберігання продукції, товару, що призвело до псування товар­ного вигляду, погіршення якості тощо.

  2. Обґрунтування недоброякісності може бути підтверджено доданими копіями актів, висновками фахівців-експертів.

Зразок рекламаційного листа:

Харківське приватне підприємство «Колос»

61014, Харків-14, пров. Молодіжний, 142-а, тел. 744-23-01, телефакс 744-03-27 р/р 10364105 в Укрінбанку м. Харків мфо №442071 e-mail: http://www

07-5/94 02.07.06

Директорові AT «Одеська книжкова фабрика» п. Зарудькові Є. Т.

65008, Одеса-8, вул. Приморська, 193

про рекламацію на продукцію

Повідомляємо, що партія рекламної продукції (проспекти) кількіс­тю 800 (вісімсот) пр., які надійшли на cm. Харків-Товарний 01.07.06 за накладною № 1944/01, виявилися зіпсованими. Акт додано.

Оскільки Ви порушили умови п. 17укладеної спільно Угоди № 4-а від 10.03.06 щодо пакування виготовленої продукції у водонепро­никну тару, транспортуючи її залізницею, ми наполягаємо на ви­готовленні нової партії проспектів до 25.07.06.

Просимо надіслати підтвердження в отриманні рекламаційного листа за № 07-5/94 від 02.07.06.

Додаток — копія акта № 403 від 01.07.06 на 2 с. в 1 пр.

(

Директор

підпис) О. В. Розсохін

Лист-претензія — документ, близький до рекламаційного лис­та, але менш категоричний змістом. Цей лист радше тактовне нагадування чи коректне висловлення незадоволення, що має передувати категоричному накладанню штрафних санкцій і по- юву до арбітражного суду, які містить рекламаційний лист.

Контрольний лист — це специфічний документ-талон для ін­дивідуальної реєстрації документів, який містить резолюцію на конкретний документ і його стислий зміст.

Рекомендаційний лист — документ, близький до характеристи­ки, але не доконечний. Незважаючи на довільний виклад, у ньо­му слід зазначити термін роботи працівника в даній організації, установі, просування по службі, його ділові й моральні якості, коло зацікавлень тощо. Інформація має бути об’єктивною і ви­важеною, оскільки це справа честі й імені вашої організації та подальша доля рекомендованого.

Існує інший тип рекомендаційного листа, який заочно реко­мендує пред’явника й допомагає йому швидко заручитися під­тримкою за місцем перебування.

Зразок рекомендаційного листа:

м. Маріуполь 04.08.06