Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Tehnika bespeky2011.doc
Скачиваний:
24
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
239.1 Кб
Скачать
  1. Вимоги до траси при експлуатації лінії електропередачі.

Траси ПЛ повинні періодично розчищуватися від кущів , дерев і утримуватися у відносному безпечному протипожежному стані; повинна підтримуватися встановлена ширина проміжків і проводитись обрізка дерев . Дерева , які створюють загрозу падіння на проводи і опори, повинні бути вирубані. На ділянках ПЛ, що знаходяться в зоні інтенсивного забруднення, повинна застосовуватися спеціальна чи підсилена ізоляція і при необхідності виконуватися її очистка, заміна забруднених ізоляторів. При експлуатації ПЛ повинні бути організовані їх періодичні огляди.

  1. Яке призначення захисного занулення ?

Занулення- це електричне з"єднання з нульовим захисним проводом металевих неструмопровідних частин , які можуть опинитись під напругою внаслідок замикання на корпус чи за інших причин.

Занулення призначено для усування небезпеки ураження електричним струмом у разі дотику до корпусу та інших неструмопровідних металевих частин електроустановки, яка опинилась під напругою внаслідок замикання на землю.

  1. Як зробити штучне дихання ?

Існує два способи штучного дихання : "з рота в ніс" та "з рота в рот".

Для проведення штучного дихання потерпілого слід покласти на спину , розстебнути одяг, що заважає диханню. Перед тим , як розпочати штучне дихання , необхідно в першу чергу забезпечити прохідність верхніх дихальних шляхів, які у непритомного потерпілого , що лежить на спині, завжди закриті запалим язиком. Якщо в порожнині рота знаходиться сторонній вміст, то його необхідно видалити пальцем, обгорнутим тканиною. Після цього той, хто надає допомогу (помічник), розташовується збоку від голови потерпілого, одну руку підсовує під його шию , а долонею другої руки надавлює на його лоб, максимально закидаючи голову назад. Помічник нахиляється до обличчя потерпілого, робить глибокий вдих ротом, щільно охоплює губами відкритий рот потерпілого і робить енергійний видих , з деяким зусиллям вдуваючи повітря в його рот ; одночасно він закриває ніс потерпілого щокою або пальцями руки , яка знаходиться на лобі.

При цьому обов’язково слід спостерігати за грудною кліткою потерпілого, яка повинна підніматися. Як тільки грудна клітка піднялася, вдування повітря припиняють, а той , хто надає допомогу , повертає своє обличчя вбік , при цьому відбувається пасивний видих потерпілого .

Якщо у потерпілого добре визначається пульс і необхідне тільки штучне дихання , то інтервал між штучними вдихами повинен складати 5с.

Білет №22

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]