Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Tehnika bespeky2011.doc
Скачиваний:
24
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
239.1 Кб
Скачать
  1. Індивідуальні захисні засоби ?

ЗЗ працюючих поділяються на колективні і індивідуальні.

Засоби індивід. Захисту(ЗІЗ) , призначені для захисту тіла , органів дихання , зору , слуху , голови , обличчя і рук від травм і дії несприятливих виробничих факторів.

До ЗІЗ відносяться спецодяг , спецвзуття , рукавиці , каски , респіратори , протигази , які викор. в умовах підвищеного пило- і газовиділення ; окуляри , маски і щитки – від дії інорідних частинок чи шкідливого випромінювання ; заглушки і антифони , навушники в умовах підвищеного шуму ; пасти і мазі для профілактики проф. Захворювань шкіри ; запобіжні пояси ; діелектричні килими.

Електрозахисні засоби (ЕЗЗ) призначені для захисту людей від ураження струмом , дії електродуги і електромагнітного поля.

ЕЗЗ діляться на основні і допоміжні . Ізоляція осн. ЕЗЗ витримує робочу напругу протягом тривалого часу , тому їх допомогою можна працювати під напругою , па яку вони розраховані

(в штампі вказується на ЗЗ). Допоміжні засоби являються додатковими до до основних заходів захисту , самі по собі вони не забезпечують захисту від ураження струмом.

Основні ЕЗЗ для роботи в електроустановках напругою вище 1 кВ: ізолюючі штанги , ізолюючі і електровимірювальні кліщі; вказівники напруги, втому числі і для фазування, ізолюючі пристрої і засоби для робіт на ПЕЛ з безпосереднім дотиком електромонтера до струмоведучих частин.

Допоміжні : діелектричні рукавиці ; ізолюючі підставки і накладки ; переносні заземлення ; огороджувальні пристрої ; плакати і знаки безпеки.

ЕЗЗ зберігаються в спеціально відведеному місці , ведуться спеціальні журнали по обліку їх і для відмітки результатів періодичної перевірки. ЕЗЗ періодично випробовуються підвищеною напругою і на них наноситься штамп , який вказує термін його придатності.

Білет №9

  1. Порядок пуску електродвигунів з холодного та гарячого стану і у випадку відключення їх основним захистом ?

ЕД з короткозамкнутим ротором дозволяється запускати з холодного стану 2 рази підряд, з гарячого 1 раз.

Повторне включення ЕД в випадку відключення їх основним захистом дозволяється після обстеження і проведення контрольних вимірювань опору ізоляції.

Для ЕД відповідальних механізмів, які не мають резерву повторне ввімкнення дозволяється після зовнішнього огляду двигуна.

  1. Переведення бригади на нове робоче місце ?

В електроустановках понад 1000 В, що експлуатуються місцевими оперативними працівниками, переведення бригади на інше робоче місце здійснюється допускачем. Це переведення може здійснювати працівник, який видав наряд, або керівник робіт, якщо про це є запис у рядку наряду “ Окремі вказівки ”.

Переведення на інше робоче місце оформлюється записом в таблиці 4 наряду.

В електроустановках до 1000 В на різних робочих місцях одного приєднання, а також на різних робочих місцях однієї ПЛ, ПЛЗ, КЛ будь-яких напруг переведення на інше робоче місце здійснюється керівником робіт без оформлення в наряді.

У випадках робіт в електроустановках без знаття напруги на струмопровідних частинах оформлення допуску на інше робоче місце визначається тільки в разі переведення бригади з ВРУ однієї напруги, або з одного приміщення ЗРУ в інше.

В усіх електроустановках під час виконання робіт за розпорядженням, оформлення переведення на інше робоче місце не вимагається.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]