Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Tehnika bespeky2011.doc
Скачиваний:
24
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
239.1 Кб
Скачать

1. Вимоги до експлуатації конденсаторної установки.

Допускається експлуатація конденсаторного пристрою напругою 110% від її номінального значення. з перевантаженням по струму до 130% за рахунок підвищення напруги і вмісту вищих гармонік струму. Конденсаторна батарея повинна включатися при зменшенні напруги нижче від ном. і відмикають при напрузі 105-110% від номінального значення. Якщо напруга на виходах одиничного конденсатора перевищує 110% від номінального значення, то експлуатація такого конденсатора заборонена .

Якщо струми в фазах різняться більше ніж на 10% , то робота такого конденсаторного пристрою заборонена . При відключенні конденсаторного пристрою повторне його включення допускається не раніше ніж через 1 хв. після відключення .

Включення конденсаторного пристрою , що відключився внаслідок спрацювання релейного захисту , дозволяється після усунення неполадок .

Догляд конденсаторних батарей проводиться один раз на добу (при постійному чергуванні персоналу), один раз на місяць(при відсутності чергування персоналу).

2. Встановлення заземлень. Загальні вимоги.

а) Встановлювати заземлення на струмопровідні частини необхідно безпосередньо після перевірки відсутності напруги .

б) Переносні заземлення спочатку треба приєднати до заземлювального пристрою, а потім, після перевірки відсутності напруги , встановити на струмопровідні частини (спочатку до найближчої фази, потім – до віддаленішої, тощо).

Знімати переносне заземлення необхідно в зворотній послідовності: спочатку зняти його зі струмопровідних частин , а потім від заземлювального пристрою.

в) Встановлення і зняття переносних заземлень слід виконувати в діелектричних рукавицях з застосуванням в електричних установках понад 1000 В ізолюючої штанги .

Закріплювати затискачі переносних заземлень слід цією ж штангою або безпосередньо руками в діелектричних рукавицях

г) Забороняється користуватися для заземлення провідниками, не призначеними для цього , а також – приєднувати заземлення за допомогою скручування.

3. Який шлях струму крізь тіло людини є найбільш небезпечним ?

Найбільш небезпечним для людини є випадок , коли вона замикає електричне коло на себе навхрест, тобто доторкається до струмоведучої частини правою рукою і лівою ногою або навпаки. Тоді струм протікає через життєво важливі органи, що, як правило, веде до летального кінця або до дуже важких травм .

Білет№16

  1. Що таке захисне заземлення ?

Види заземлення:

захисне заземлення виконується з метою безпеки людей при порушенні ізоляції струмопровідних частин;

робоче заземлення виконують для нормальної роботи пристроїв;

заземлення для захисту від дії атмосферної електрики.

Захисним заземленням—називають зєднання з землею металічних частин обладнання, яке в звичайних умовах знаходиться не під напругою, але може бути під напругою внаслідок порушення ізоляції електроустановок.

Принцип дії: дія захисного заземлення заключається в тому ,що воно знижує напругу між корпусом обладнання, який виявився під напругою, і землею до безпечного значення. Наприклад, в мережі з ізольованою нейтраллю, корпус електричного обладнання заземлений, і він виявився в контакті з фазою, тоді дотик до такого корпусу особи означає його однофазне ввімкнення на землю. Якщо корпус заземлений, то потенціал корпусу відносно землі падає до безмежно малого значення.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]