Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт по Лотівка-Еліт.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
21.09.2019
Размер:
329.22 Кб
Скачать

Система комунікаційних засобів підприємства

Маркетингова політика комунікацій - це комплекс заходів, які використовує фірма для інформування, переконання чи нагадування споживачам про свої товари (послуги). Сюди, крім реклами, слід віднеси участь в різноманітних заходах, сільськогосподарських виставках, соціальних проектах.

Так як підприємство виробляє зерно та сою, тому проведення масштабних рекламних акцій не має жодного сенсу, оскільки, по-перше, в світі зараз виникла продовольча криза, що викликало значний попит на продукцію рослинництва та тваринництва України. В результаті цього рівень товарності всіх товарів, вироблених на підприємстві знаходиться в межах від 93 до 100%. По-друге, конкуренція на ринку є порівняно незначна, так як по Україні діє десь близько 20 великих виробників подібної продукції, а кількість продукції, яку вони пропонують, значно менша, ніж потреба, яка існує на даний час. Тому, я згодна, що вкладання коштів в рекламу було б лише марним витрачанням коштів.

Проте підприємство в рамках корпорації «Сварог Вест Груп» є активним суспільним діячем. Ще на початку діяльності вони поставили перед собою високі стандарти соціальної відповідальності, як перед своїми працівниками, так і перед споживачами та державою.

Один з найважливіших аспектів соціальної відповідальності – діяльність, яку корпорація спрямовує на покращення життя у територіальній громаді. Таку діяльність корпорація вважає високоперспективним інвестуванням, яке сприятиме розвитку духовного та матеріального благополуччя суспільства в цілому та корпорації зокрема. За значний внесок у вирішення питань соціальної сфери та активну громадянську позицію корпорації «Сварог Вест Груп» за підсумками національного конкурсу «Благодійник року 2008» було присвоєно почесне звання «Благодійник року Хмельниччини».

Корпорація сприяє вирішенню найбільш актуальних питань у сфері освіти, медицини, духовності та благоустрою. На задоволення соціальних потреб жителів області цього року були виділені кошти в сумі близько 1,5млн. грн.

Отже, протягом останнього року благодійна допомога від корпорації «Сварог Вест Груп» була надана на:

  • Газифікацію сіл Шепетівського району (смт.Гриців, с.Лотівка, с.Городище): 700 тис. грн..

  • Освіту (близько 180 тис. грн.): підтримка дитячих садочків (придбання спортивного інвентарю, іграшок); надання приміщення під початкову школу в с.Хутір; забезпечення продуктами харчування школи Шепетівського району (Мокіївці, Орлинці, Коськів); надання грошової стипендії відмінникам старшокласникам; оформлення підписки шкільним бібліотекам; закупівля оргтехніки навчальним закладам; підтримка Грицівського ВПТУ та ін.

  • Спорт (близько 70 тис. грн.): надання спонсорської допомоги Шепетівській районній ДЮСШ; підтримка Чотирбоківської боксерської школи ( закупівля спортивного інвентаря.); спонсорська допомога в проведенні Всеукраїнського регіонального чемпіонату з боксу; облаштування спортивних майданчиків.

  • Сферу культури (близько 130 тис. грн.): надання спонсорської допомоги на проведення культурно-розважальних заходів; підтримка проектів громадських організацій; надання спонсорської допомоги народним ансамблям та мистецьким об'єднанням ("Калина", "Вербиченька" та ін.); закупівля звукопідсилюючого обладнання сільським клубам.

  • Медицину (близько 180 тис. грн.): придбання комп’ютера для Городищенської психіатричної лікарні; підтримка Шепетівської районної лікарні; підтримка ФАПів Шепетівського району (закупівля ліків); допомога в закупівлі спеціалізованого медичного обладнання (комп’ютерний томограф, апарат УЗД)

  • Адресну допомогу селянам (близько 80 тис. грн.): надання благодійної допомоги на лікування; надання благодійної допомоги внаслідок пожеж та ін.

  • Підтримку духовності (близько 140 тис. грн): надання благодійної допомоги церквам та монастирям Шепетівського району (реконструкція, будівництво, закупівля необхідних речей).

Таким чином, маючи активну соціальну позицію, надаючи благодійну допомогу всім сферам діяльності, корпорація постійно нагадує про своє існування та викликає довіру не лише місцевих жителів, а й постачальників, закупників та державних діячів.