Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт по Лотівка-Еліт.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
21.09.2019
Размер:
329.22 Кб
Скачать

Оргaнізaція мaркетингу нa підприємстві стов «лотівкa-еліт»

Мaркетинговa діяльність є об'єктивною необхідністю орієнтaції нaуково-технічної, виробничої і збутової діяльності підприємствa нa врaхувaння ринкового попиту, потреб і вимог споживaчів. Вонa спрямовaнa нa визнaчення конкретних цілей і шляхів їх досягнення. У сучaсному світі виробник повинен випускaти продукцію, що знaйде збут і принесе прибуток. Для цього необхідно вивчaти суспільні тa індивідуaльні потреби, зaпити ринку як умову і передумову виробництвa. Концепція "виробництво починaється зі споживaння, a не з обміну" знaйшлa своє втілення в мaркетингу.

Маркетингова діяльність підприємства складається з таких елементів, як організаційно-управлінський, дослідницький та контрольний. Організаційно-управлінський елемент повинен забезпечувати підприємство необхідною, своєчасною та повною інформацією та координувати роботу підприємства відповідно до вимог ринку. Саме він займається збором, обробкою та зберіганням інформації, підготовкою даних для прийняття управлінських рішень, формуванням попиту та стимулюванням збору продукції.

На моєму елітно-насіннєвому підприємстві «Лотівка-Еліт» немає маркетингового відділу, тому частину функцій маркетингу виконує директор, в особі Кляпа Івана Івановича. Відсутність маркетингового відділу пов’язана з тим, що підприємство є частиною корпорації, і основні функції маркетингу «Лотівки-Еліт» перекладені на плечі маркетингового відділу «Сварог Вест Груп».

Основні завдання, які виконуються відділом:

  • Розробка маркетингової стратегії

  • Аналіз положення корпорації на ринку, його фінансово-економічної діяльності, та ефективності управління корпорацій.

  • Розробка стратегії розвитку корпорації.

  • Розробка стратегії та виведення на ринок власних брендів корпорації.

  • Аналіз стану та виявлення ключових внутрішніх та зовнішніх проблем корпорації та розробка оптимальних засобів їх вирішення.

  • Аналіз споживчих властивостей продукції, що виробляються корпорацією, та вимог до неї з боку споживачів.

  • Організація реклами та стимулювання збуту.

  • Формування позитивного іміджу корпорації.

  • Налагодження системи благодійної підтримки соціальної сфери на території, де поширюється діяльність корпорації.

Управлінська діяльність поділяється на три рівні - стратегічний, тактичний і оперативний. На стратегічному рівні визначають довгострокові (на 5-10 років) цілі підприємства, визначаються ресурси, необхідні для досягнення цих цілей (фінансові, матеріальні та ін.), вибирається стратегія досягнення цілей. На тактичному рівні загальні цілі конкретизуються на більш короткий період (до 5 років). На їхній основі формулюються завдання і залучаються необхідні ресурси. На оперативному рівні вирішуються поточні завдання, висунуті кон'юнктурою ринку. Ці завдання не повинні суперечити довгостроковим стратегічним цілям підприємства. Цілі маркетингу як ринкової концепції управління підприємством завжди є відбитком довгострокових і короткострокових цілей підприємства.

Саме таку діяльність здійснює в корпорації маркетинговий відділ. Складність його завдання заклечається в тому, що забезпечення діяльності підприємства, виходячи з вивчення та урахування ринкового попиту, потреб і вимог споживачів до продукції, і в одержанні максимального прибутку треба здійснювати одразу для 21 підприємства окремо, так і для корпорації вцілому.