Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт по Лотівка-Еліт.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
21.09.2019
Размер:
329.22 Кб
Скачать

Висновки та пропозиції

В результаті проходження виробничої практики на СТОВ «Лотівка-Еліт» мною були виконані практичні завдання, основа яких викладена в даному „Звіті про проходження практики".

В першу чергу, під час проходження практики я ознайомилась з особливостями роботи всіх підрозділів підприємства та повноваженнями керівників. Я намагалася оволодіти методами і формами виробничої та підприємницької організації підприємства, а також сферою його міжнародної економічної діяльності. Крім цього я також визначила, що саме стало причиною вибору цього виду діяльності підприємством та його позиція на ринку аналогічних товаровиробників.

Основну частину практики я проходила у відділі обліку та звітності. Ознайомившись з роботою цього підрозділу, на основі теоретичних знань я визначала спеціалізацію підприємства, ефективність використання трудових, земельних ресурсів та капіталу, визначила, чи ефективно проходить інтенсифікація, встановила точки беззбиткового обсягу виробництва. Також певний час я перебувала на практиці в корпорації «Сварог Вест Груп», де більш детально ознайомилася з маркетинговим відділом, з особливостями його функціонування, діяльністю, яку вони здійснюють. Також там я дізналася про зовнішньоекономічну діяльність, якою займається підприємство, про іноземних партнерів, з якими вони співпрацюють.

Для аналізу виробничо-господарської діяльності СТОВ «Лотівка-Еліт» необхідно було використати інформацію, зібрану під час проходження практики на всіх підрозділах підприємства. Прослідкувавши за роботою працівників різних щаблів управління підприємства, на основі набутих знань, я охарактеризувала застосування ними методів менеджменту та способи прийняття ними різних управлінських рішень. Крім того, я розкрила і виклала в „Звіті про практику" підходи до планування, організації, мотивації, контролю та регулювання на підприємстві; проаналізувала найважливіші економічні та технічні показники діяльності СТОВ «Лотівка-Еліт».

Важливим також було оцінити екологічний стан та охорону праці на даному підприємстві. Взагалі, варто відмітити, що цим питанням приділяє багато уваги.

На основі побаченого та почутого, я зробила певні висновки (позитивні і негативні) та пропозиції. По-перше, основною проблемою є те, що зовнішньоекономічна діяльність на даному підприємстві почала встановлюватись не так давно, а так як участь підприємства у міжнародних економічних зв'язках знаходиться на початкових етапах функціонування, то вона ще не є досконалою. На підприємстві відсутній власні відділ маркетингу, комерційний відділ та відділ зовнішньоекономічної діяльність. Тому я вважаю, що підприємству управлінню необхідно вдосконалити свою зовнішньоекономічну діяльність та більше звернути увагу саме на облік ЗЕД. Маркетинговій діяльності на даному підприємстві не приділяють належної уваги, хоча намагаються її проводити, але все ж слід удосконалювати цю галузь, що потребує значної фінансової підтримки.

Список використаної літератури

  1. Астахова / Маркетинг: Навч. посіб./Харківський національний економічний ун-т. - X.: Вид. ХНЕУ, 2006. - 208 с.

  2. Гаркавенко С.С. Маркетинг: Підручник для студ. екон. спец. вищ. навч. закл. - 4-е. вид., доп. - К.: Лібра, 2006 - 717 с.

  3. Гончарук Я.А., Павленко, А.Ф., Скибінський С.А Маркетинг Навч. посіб. у тестах/Київський національний економічний ун-т; Львівська комерційна академія. - К.: КНЕУ, 2002. — 314с.

  4. Заборовський В. П. Основи маркетингу/Подільська держ. аграрно-технічна академія. — Кам'янець-Подільський: Абетка, 2002. — 153 с.

  5. Заяць Т.А., Тарлопов 1,0., Пилипенко О.О. Управління маркетингом на підприємстві. — Донецьк: Юго-Восток, 2006. - 252 с.

  6. Кардаш В.Я., Антонченко М.Ю. Маркетингова товарна політика: Навч.-метод. посібник для самост. вивчення дисципліни/Київський національний економічний ун-т ім. Вадима Гетьмана — 3. вид., доп. та перероб. -К.: КНЕУ,2006.-248с.

  7. Котлер Ф. Маркетинг. Менеджмент: Перевод с английского. — СПб.: Питер. 2003.-800 с.

  8. Мельник Л.Г., Корінцева О./., Старченко Л. В. Маркетингова цінова політика: Навч. посіб. для студ. виш. навч. закл. — Суми: Університетська книга, 2007.-240 с.

  9. Парсяк В.И., Маркетинг: від теорії до практики: Навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. — К.: Наукова думка, 2007. - 256с.

  10. Примак Т.О. Маркетингові комунікації в системі управління підприємством. — К.: Експерт, 2001. — 384 с.

  11. Документація підприємства – фінансові звіти, форма 50-сг («Основні економічні показники сільськогосподарського підприємства»), положення про відділ маркетингу та управління персоналом на фірмі та ін