Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
відповіді на іспит.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
19.09.2019
Размер:
623.59 Кб
Скачать
  1. Стратегії використання товарних марок

Виробник споживчих товарів ,який пропонує на ринку марочніу продукцію може орієнтуватися на різні стратегії:

1.Стратегія групових марок – підприємство може випускати свою продукцію однією маркою

2.Стратегія багато марочного підходу – це коли для кожного нового товару розробляється індивідуальні марки .

3.Стратегія колективних мас з індивідуальною маркою товару – це підприємство дає назви окремим асортиментним групам товарів

4.Стратегія поєднання фірмового імені для окремих асортиментів груп товарів.

-це підприємство дає назву з індивідуальною маркою товару

  1. (Відповідь до білету №7)

Макросередовище включає в себе: економічні фактори, соціально-культурні, політично-правові, тезнологічні, демографічні та природно-географічні фактори.

Економічні фактори можуть відноситися як до позитивних ,так і негативних. Фаза економічного циклу в країні, рівень інфляції та безробіття може варіюватися дуже несподівано і тим самим завдавати підприємству збитки, або ж навпаки.

Щодо ссоціально-культурних, то на це питання не можна відповісти однозначно. Різні соціальні групи споживачів лише тісно поєднані з підприємством, купуючи продукцію. Це ,авжеж, позитивний вплив на підприємство, чтого не можна сказати про інші групи, або класи, які віддають перевагу продукції інших виробників.

Політично-правові фактори відносяться до того ж типу, що і економічні, проте, на мою думку, вони більше відносяться до тих, що негативно впливають. Підвищення корупції, повна нестабільність чинного законодавства та псевдо антимонопольні регулювання доповнюють картину на фоні податкового законодавства, що з кожним роком стає все більш корумпованішим та жорсткішим. А усе це може зашкодити не тільки самому підприємству ,але й усім працівникам.

Науково-технологічні фактори. Спершу здається, що вони впливають позитивно. Авжеш, Покращення технології виробництва, технічного рівня приладдя збільшують не тільки якість, але і зменшуют збитки підприємству. Проте, оскільки ми розглядаємо вітчизняне підприємство, яке дуже рідко замінює своє старе "сталінське" обладнання, то технологічні новинки можуть тільки зашкодити. Продукція залишається на незмінному рівні, коли зарубіжні компанії ідуть вперед за рахунок оновлення своєї фабрики.

Демографічні фактори ніяк не впливають на збут. Чи ти іноземеть, то ти жінка, чи дитина, усім громадянам нашої країни необхідний фільтр для води.

Щодо природно-географічних факторів, то тут теж можні сказати, що ці фактори здебільшого нейтральні. Вони суттєво вплинуть тільки коли затоплять, чи знищать саму фабрику, або станеться світова посуха і вода на планеті випарується. Хоча і кінець світу теж не дуже підвищить позначки продажу продукції.

3.(Відповідь до білету №21)

Закуповуючи холодильники, пральні машини та кухонні комбайни в інших виробників, компанія «Де дітрих» має на меті збільшення частки ринку. Адже виготовляючи свої мікрохвильові та інші пічі, вони можуть запропонувати потенційним споживачам більший асортимент товару, що сприяє покращенню їх місця на споживчому ринку. Таким чином, поєднуючи різні товари під однією маркою, - отримують від цього більший прибуток.

Білет №8,22

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]