Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
зед шпори.rtf
Скачиваний:
1
Добавлен:
19.09.2019
Размер:
706.16 Кб
Скачать

62. Зміст і структура 63. Формування ціни зовнішньоторговельного контракту.

Контрактні ціни у сфері з.-с. діяльності визначаються суб'єктами з.-е. діяльності на договірних засадах з урахуванням попиту та пропозиції, а також інших факторів, які діють на відповідних ринках на час укладення з.-е. контрактів. Міністерство екон. може запроваджувати індикативні ціни на товари: щодо експорту яких застосовано антидемпінгові заходи; щодо яких застосовуються спеціальні імпортні процедури; щодо експорту яких встановлено режим квотування, ліцензування; щодо експорту яких встановлено спеціальні режими; в інших випадках на виконання міжнародних зобов'язань Укр.. В цих випадках контрактні ціни у сфері з.-е. діяльності визначаються суб'єктами з.-е. діяльності відповідно до індикативних цін, запроваджуваних Міністерством еономіки. У контракті, вже підписаному сторонами угоди, ціну товару може бути зафіксовано в момент укладання угоди, ціну товару може бути зафіксовано в момент укладання угоди лише на строк її дії чи до моменту її виконання. Залежно від засобу фіксації розрізняють такі види цін: 1. тверда - встановлюється в момент підписання контракту і не підлягає зміні в процесі виконання угоди; 2. рухома - ціна, яку зафіксовано в контракті і яку може бути змінено в процесі його виконання; 3.змінна -може бути використана контрагентами угоди на поставку товарів тривалого виготовлення; 4. ціна з наступною фіксацією - встановлюється в процесі виконання контракту та потребує спеціального застереження в тексті контракту.

64. Підготовка і складання зовнішньоторговельного контракту.

Підготовка включає З етапи: 1.Вибір ринку та його вивчення. Вивчення ринку проводиться за програмою маркетингу Фактори, які вивчаються: політ, відносини з країною-контрагентом, ємкість товарного ринку, кон,юктура товарних ринків,торгово-політичні умови, транспортні умови, умови платежу та кредиту, правові питання, специфічні вимоги ринку, канали та методи збуту, джерела вивчення ринку 2. Вибір контоагенту.Якщо угода укладається з фірмою, потрібно ознайомитись з правовим становищем фірми, щоб знати, хто платитиме борги, кому надається право укладення угод, які межі повноважень.3.Проведення попередніх переговорів і укладання контракту

65. Реєстрація зовнішньоторговельних контрактів в Україні.

Для реєстрації зовнішньоекономічних договорів подаються такі документи:заява в довільній формі на офіційному бланку суб'єкта зовнішньоекономічної діяльності -заявника за підписом його керівника; інформаційна картка зовнішньоекономічного контракту установленої форми, оригінал зовнішньоекономічного договору (контракту) з усіма чинними на дату подання додатками, копія свідоцтва про державну реєстрацію с.п.д., витяг з реестра про реєстрацію іноземного с.п.д., документ про оплату послуг за реєстрацію зовнішньоекономічного договору. Документи на реєстрацію контрактів подаються до міністерства економікі україні в установленій час, і приймаються у спеціально визначеному приміщенні Міністерства фахівцями управління нетарифного регулювання та контрактного обліку. Датою подання документів на реєстрацію контрактів уважається день реєстрації заяви в Міністерстві економіки, що підтверджується відповідним записом у журналі реєстрації. Підтвердженням реєстрації зовнішньоекономічного договору (контракту) є картка реєстрації-обліку контракту, установленої форми.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]