Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
зед шпори.rtf
Скачиваний:
1
Добавлен:
19.09.2019
Размер:
706.16 Кб
Скачать

44. Спільна господарська діяльність українських і іноземних партнерів на території України без створення юридичної особи.

Така діяльність відбувається на підставі договорів між суб’єктами підприємницької діяльності. Іноземні інвестори мають право укладати договори (контракти) про спільну інвестиційну діяльність (виробничу кооперацію, спільне виробництво тощо), не пов'язану Із створенням юридичної особи, відповідно до законодавства України. Така господарська діяльність регулюється законодавством України. Сторони за договорами (контрактами) повинні вести окремий бухгалтерський облік та складати звітність про операції, пов'язані з виконанням умов цих договорів (контрактів), та відкрити окремі рахунки в установах банків України для проведення розрахунків за цими договорами (контрактами). Договори (контракти) повинні бути зареєстровані у терміни та в порядку, що встановлюються Кабінетом Міністрів України. Майно (крім товарів для реалізації або власного споживання), що ввозиться в Україну іноземними інвесторами на строк не менше трьох років з метою інвестування на підставі зареєстрованих договорів (контрактів), звільняється від обкладення митом. При відчуженні такого майна раніше трьох років з часу зарахування його на баланс мито сплачується. Прибуток, одержаний від спільної інвестиційної діяльності за договорами (контрактами), оподатковується відповідно до законодавства України.

45. Інвестиційна діяльність українських підприємств за кордоном і її правова основа.

Іноземні інвестиції - цінності, що вкладаються іноземними інвесторами в об'єкти інвестиційної діяльності відповідно до законодавства України з метою отримання прибутку або досягнення соціального ефекту.Під інвестиціями звичайно розуміються довгострокові вкладення капіталу в підприємства різних галузей народного господарства, в інфраструктуру, в соціальні програми, в охорону навколишнього середовища. Інвестиції виражають усі види майнових та інтелектуальних цінностей, які вкладаються в об'єкти підприємницької та інших видів діяльності, у результаті якої формується прибуток (доход) або досягається соціальний ефект. Державні інвестиції можуть здійснюватись і з метою регулювання розвитку економіки. Основними цінностями інвестицій є:

• рухоме та нерухоме майно (будівлі, споруди, обладнання та інші матеріальні цінності);

• кошти, цільові банківські внески, кредити, акції та інші цінні папери;• майнові права, похідні від авторського права - ліцензії, "ноу-хау", досвід та інші інтелектуальні цінності;• право користування землею та іншими природними ресурсами, а також інші майнові права

46. Створення підприємств, філій представництв в Україні, економічний та юридичний аспекти.

В економіці України створюються та функціонують підприємства різних організаційно-правових форм, господарське зак-во визначає загальні та спеціальні умови їх створення. Загальні умови поширюються на всі форми під-в Вони визначені Законами Укр. Про під-ва в Укр., Про під-во, який регулює загальні умови створ. Юр. Особи, у т.ч. й під-ва. Спеціальні умови визначені - законами про їхні окремі види Як правове поняття створення включає: Визначення засновників, їх засновницької компетенції; порядок діяльності щодо створення під-в. Створення під-ва це затвердження . та одержання передбачений законом документів: рішення власника (власників) або уповноваженого органу про створення підприємств, статуту, якщо цього вимагає організаційна форма, посвідчення про держ. Реєстрацію, При необхідності для новоствореного під-ва земельної ділянки сюди входять також документи землекористування (землеволодіння), визначені земельним законодавством Укр. Під-ва мають право створювати в Укр. Свої відособлені підрозділи: філії, представництва, відділення з правом відкриття поточних та розрахункових рахунків. Відкриття відособлених підрозділів не потребує їх реєстрації. Під-во лише повідомляє про них реєстраційний орган шляхом внесення додаткової інформації. В екон. Розумінні під-во - це осн. ланка народного господарства, яка забезпечує виробництво основної маси товарів послуг, здійснює науково-дослідницьку діяльність з метою привласнення доходу (прибутку). На під-ві зосереджена певна сукупність продуктивних сил та відносин власності. В економічному розумінні створення під-ва - це вибір осн.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]