Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
зед шпори.rtf
Скачиваний:
1
Добавлен:
19.09.2019
Размер:
706.16 Кб
Скачать

29.Антидемпінгові обмеження в зовнішній торгівлі

Демпінг - метод фінансової нетарифноі торгової політики, що полягає в просуванні товару на зовнішній ринок за рахунок зниження експортних цін більш субнормально рівня цін, існуючого в цих країнах Демпінг може здійснюватися як за рахунок ресурсів окремих фірм, прагнучих заволодіти зовнішнім ринком своєї продукції, так і за рахунок державних субсидій експортерам. Демпінг заборонений як міжнародними правилами в рамках ВТО, так і національними антидемпінговими законами багатьох країн. Для захисту від навмисного демпінгу країни використовують антидемпінгове мито. Антидемпінгове мито - тимчасовий збір в розмірі різниці між цінами продажу товару на внутрішньому і зовнішньому ринках, що вводиться імпортуючою країною з метою нейтралізації негативних наслідків нечесної цінової конкуренції на основі демпінгу.Ставку антидемпінгового мита звичайно визначають одним з наступних способів:* Як різницю в ціні, по якій товар реально продається на ринку експортуючої країни і на ринку що імпортує. * Як різницю в ціні, по якій товар повинен був би продаватися на ринку експортуючої країни, і ціни, по якій він реально продається на ринку імпортуючої країни.

30.Сертифікація товарів при імпорті.

Вимоги в сфері сертифікації Декретом КМУ "Про стандартизацію та сертифікацію" передбачено сертифікувати імпортовану продукцію, що переміщується через митний кордон У з метою її подальшого продажу або обміну.Відповідність продукції (товару), яка ввозиться і реалізується на території України, обов'язковим вимогам норм і стандартів, що діють в Україні, має підтверджуватися сертифікатом або свідоцтвом про визнання іноземного сертифіката, виданим або визнаним Державним комітетом України по стандартизації, метрології та сертифікації або уповноваженим (акредитованим) ним органом. Сертифікація продукції в Україні поділяється на обов'язкову та добровільну. Сертифікація продукції здийснюється уповноваженими на те органами з сертифікації підприємствами, установами і організаціями з метою: запобігання реалізації продукції, небезпечної для життя, здоров'я та майна громадян і навколишнього природного середовища; сприяння споживачеві в компетентному виборі продукції; створення умов для участі с.п.д. в міжнародномуспівробітництві та міжнародній торгівлі. Обов"язковій сертифікації не підлягають товари, що ввозяться: як дарунок; у режимі тимчасового ввезення; як гуманітарна і тхн допомога; як інвестиції до статутного фонду учасників господарської діяльності або на підставі дооворів про спільну інвест діяльність; для проведення виставок; у режимі реімпорту; на митні ліцензійні склади;у режимі імпорту для подальшого реекспорту.

Перелік товарів, що підлягають обов"язковій сертифікації визначений законами У "Про держ регул імпорту с/г продукції", "Про якість і безпеку харчових продуктів і продовольчої сировини", наказами Комітету та постановами КМУ.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]