Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
метод вказ вки ДР.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
195.58 Кб
Скачать
    1. Попередній захист дипломної роботи

Студент виконує роботу відповідно до індивідуального завдання для підготовки дипломної роботи, чітко дотримуючись термінів, указаних у ньому (див. додаток Е).

Відгук наукового керівника та його зауваження на сторінках тексту дипломної роботи є орієнтиром у підготовці до процедури попереднього захисту дипломної роботи.

Попередній захист дипломної роботи відбувається на засіданні відповідної випускаючої кафедри. На засідання кафедри кожен студент представляє не зшиту готову дипломну роботу з відгуком керівника, готує короткий виступ відповідно до теми своєї роботи, відповідає на запитання учасників засідання. Засідання кафедри протоколюється, і до захисту в Державній екзаменаційній комісії допускаються тільки ті роботи, які пройшли попередній захист. Студент, котрий не з’явився на попередній захист без поважних причин, до захисту дипломної роботи в Державній екзаменаційній комісії не допускається.

    1. Відгук наукового керівника

У відгуку науковий керівник характеризує дипломну роботу, відзначає її позитивні сторони й рівень самостійності роботи, аналізує недоліки роботи, оцінює структуру, зміст, форму та ступінь розкриття тих чи інших питань, використання статистичних і фактичних даних, оформлення дипломної роботи; дає конкретні рекомендації із зазначенням джерел для усунення зауважень та підготовки до попереднього захисту.

Завдання відгуку наукового керівника на дипломну роботу – надати допомогу студенту в завершенні дослідження, допомогти в розкритті складних питань дипломної роботи. На основі відгуку студент аналізує недоліки і помилки своєї роботи, виправляє їх і представляє роботу на попередній захист. Після проходження попереднього захисту дипломант має час виправити всі недоліки чи неточності й подати до захисту в Державній екзаменаційній комісії дипломну роботу, яка відповідає всім вимогам.

    1. Зовнішнє рецензування дипломної роботи

Кожна дипломна робота повинна пройти зовнішнє незалежне рецензування, яке здійснюється фахівцями профільних науково-дослідних інститутів, посадовцями-практиками, чия діяльність безпосередньо пов’язана з темою дипломної роботи. У рецензії на дипломну роботу мають бути відображені такі питання:

  • актуальність обраної теми й доцільність її розробки;

  • стисла характеристика дипломної роботи за розділами;

  • позитивні сторони роботи;

  • достовірність даних, на яких ґрунтується робота;

  • використання сучасних форм і методів досліджень;

  • практичне значення висновків та пропозицій, зроблених у роботі;

  • недоліки, які, на думку рецензента, має робота, ступінь їх впливу на роботу в цілому;

  • загальна оцінка підготовленості студента до самостійної роботи як фахівця зі спеціальності;

  • оцінка дипломної роботи («відмінно», «добре», «задовільно», «незадовільно»)

У рецензії зазначається місце роботи та посада рецензента, вчене звання, науковий ступінь, прізвище, ім’я, по батькові. Підпис обов’язково скріплюється печаткою організації, у якій працює рецензент, і засвідчується. У відділі кадрів, загальному відділі організації, де працює рецензент, роблять запис «Підпис рецензента_______ (ПІБ) засвідчую», ставлять дату і називають посаду та прізвище людини, яка підтверджує підпис рецензента.