Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
метод вказ вки ДР.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
195.58 Кб
Скачать
      1. Вибір теми

Тему дипломної роботи студенти обирають самостійно із запропонованого кафедрою переліку. Теми, обрані студентами, затверджуються розпорядженням ректора Міжрегіональної Академії управління персоналом за 1 рік до захисту роботи і не можуть бути змінені. Після затвердження теми студент на настановчій лекції отримує індивідуальне завдання для підготовки дипломної роботи, підписане завідувачем кафедри, науковим керівником і студентом, затверджене деканом факультету. Індивідуальне завдання не є частиною дипломної роботи й тому до загальної нумерації сторінок не входить та в змісті не згадується. У готову дипломну роботу підписане індивідуальне завдання вкладається разом із відгуком та рецензією на виконане дослідження.

      1. Пошуки та вивчення літератури

Розпочинають підготовку дипломної роботи з відділів каталогів та залів періодики бібліотек міста. Це, передусім, включає бібліографічний пошук літератури за темою дипломної роботи, її вивчення, фіксування, узагальнення й використання. У дипломній роботі обов’язково треба проаналізувати законодавчі акти України, постанови Уряду України з відповідної тематики. Добір літературних джерел здійснюють на основі їх первинного огляду шляхом ознайомлення з анотацією, вступом, змістом та висновками.

Систематизація й узагальнення бібліографії здійснюється за окремими проблемними питаннями плану дипломної роботи. Перед реферуванням літературного джерела слід зробити його бібліографічний опис. Виписки, цитати, цифрові дані мають містити посилання: автор, назва твору, видавництво, рік і місце видання, кількість сторінок, що в подальшому дасть змогу правильно скласти список використаної літератури за темою дипломної роботи. Виписки конспективного характеру із літературних джерел повинні бути короткими, чітко сформульованими й точно передавати зміст.

Цінність опрацювання бібліографічних джерел полягає в тому, щоб осмислити вивчений матеріал, самостійно узагальнити, критично оцінити його та на основі цього зробити правильні висновки й пропозиції.

      1. Складання плану роботи

Після ознайомлення з літературою студент уже має сформовану думку про напрям свого дослідження й готовий до складання плану роботи. Дипломна робота обов’язково має складний план, що включає вступ, три розділи, які поділяються на кілька підрозділів (пунктів, підпунктів), висновки, список використаних джерел та, за потреби, додатки.

      1. Обсяг дипломних робіт та основні вимоги до їх друкування

Дипломна робота виконується українською мовою.

Рекомендований обсяг – 80–100 сторінок. В облікований обсяг роботи не включають список використаних джерел та додатки.

Дипломну роботу набирають на комп’ютері через 1,5 інтервали (29–30 рядків на сторінці) й друкують на принтері з одного боку аркуша білого паперу формату А4 (210х297 мм). Друкуючи роботу, залишають поля: ліве – 30 мм, праве – не менше 10 мм, верхнє та нижнє – 20 мм. Необхідно дотримуватися рівномірної щільності, контрастності й чіткості друку впродовж усієї дипломної роботи. Шрифт друку (Times New Roman, кегль 14 ) повинен бути чіткий, чорного кольору, середньої жирності.

Помилки, описки та графічні неточності можна виправити зафарбуванням білою фарбою з нанесенням на тому самому місці правильних знаків від руки. Виправлення повинні бути чорного кольору. Допускається не більше одного виправлення на одній сторінці.

Назви організацій та інші власні назви перекладають мовою дипломної роботи, додаючи ( під час першої згадки ) оригінальну назву.

Текст основної частини дипломної роботи поділяють на розділи, підрозділи, пункти й підпункти. Назви та заголовки структурних частин роботи: ЗМІСТ, ПЕРЕЛІК УМОВНИХ ПОЗНАЧЕНЬ, ВСТУП, РОЗДІЛ, ВИСНОВКИ, СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ, ДОДАТКИ друкують у змісті й самій роботі великими літерами. Кожну структурну частину роботи починають із нової сторінки, розміщують посередині рядка, крапку не ставлять.

Заголовки підрозділів, пунктів і підпунктів друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу. У кінці заголовка крапки не ставлять. Якщо заголовок складається з двох або більше речень, їх розділяють крапкою. Перенос слів у заголовку не допускається. Абзацний відступ повинен бути однаковим упродовж усієї роботи й дорівнювати п’яти знакам. Відстань між заголовком і подальшим чи попереднім текстом повинна становити два інтервали. Відстань між рядками заголовка та між двома заголовками має бути такою, як у тексті.