Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Шпори аудит.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
589.31 Кб
Скачать

70. Аудиторські послуги та їх організація.

Аудиторська діяльність включає в себе організаційне і методичне забезпечення аудиту, практичне виконання аудиторських перевірок (аудит) та надання інших аудиторських послуг. Аудиторські послуги можуть надаватись у формі аудиторських перевірок (аудиту) та пов'язаних з ними експертиз, консультацій з питань бухгалтерського обліку, звітності, оподаткування, аналізу фінансово-господарської діяльності та інших видів економіко-правового забезпечення підприємницької діяльності фізичних та юридичних осіб. У відповідності з міжнародними нормативами до супутних аудиту послугам відносяться: 1) підготовка оглядів, пов’язаних з не фінансовою інформацією (про ефективність функціонування внутрішнього аудиту, комп’ютерного програмного забезпечення аудиту); 2) аналіз бухгалтерської (фінансової) звітності; 3) виконання узгоджених процедур по окремим рахункам БО, балансу (фінансовому звіту) або по бухгалтерській (фінансовій) звітності у цілому; ці процеси можуть торкатись також не фінансової інформації; 4) складання (підготовка) бухгалтерської (фінансової) звітності (повної або часткової), а також іншої фінансової і не фінансової інформації. Аудиторські послуги у вигляді консультацій можуть надаватися на підставі договору, письмового або усного звернення замовника до аудитора (аудиторської фірми). В договорі на проведення аудиту та надання інших аудиторських послуг передбачаються предмет і термін перевірки, обсяг аудиторських послуг, розмір і умови оплати, відповідальність сторін. Замовник має право вільного вибору аудитора (аудиторської фірми) з дотриманням вимог Закону “Про АД».

73. Організація послуги зі співставлення (компіляції) фінансової звітності. Мета аудиторської перевірки фінансових звітів полягає в наданні аудиторові можливості висловити думку стосовно того чи складені фін звіти в усіх аспектах згідно з визначеною концептуальною фін звітності.

74. Внутрішній аудит в системі управління

Служба внутрішнього аудиту створюється з метою за­безпечення ефективності діяльності апарату управління щодо за­хисту законних майнових інтересів підприємства, удосконалення системи бухгалтерського обліку і сприяння підвищенню ефекти­вності роботи, зміцнення його фінансового стану. У своїй прак­тичній роботі внутрішня служба керується чинним законодавст­вом України, положеннями, інструкціями, наказами Міністерства фінансів України, Державної податкової адміністрації України, статутом підприємства, наказами, розпорядженнями керівника підприємств та Положенням про організацію внутрішнього конт­ролю на підприємстві. Служба внутрішнього аудиту є самостійним структурним під­розділом і підпорядковується безпосередньо керівникові. На поса­ду керівника служби призначається висококваліфікований спеціа­ліст, що має вищу економічну освіту, досвід бухгалтерської роботи, сертифікат аудитора. Керівник служби внутрішнього аудиту при­значається і звільняється з посади керівником підприємства. Обов'язки працівників служби регламентуються посадовими інструкціями, які розробляються керівником служби внутрішньо­го аудиту, коригуються у разі зміни окремих функцій або обсягу і затверджуються керівником підприємства.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]