Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Шпори аудит.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
589.31 Кб
Скачать

59. Методика аудиту звіту про власний капітал.

Власний капітал – вартість активів під-ва, тобто мат-ні цінності, ГК тощо, які належать під-ву і використовуються в його д-ті. Завдання аудиту власного капіталу: 1) перевірка правильності формування та відображення в обліку власного капіталу 2) перевірка правильності відображення власного капіталу у фінансовій звітності. Джерела інформації при аудиті власного капіталу: 1. Установчі документи (установлений договір, статут, протоколи зборів заснов-ників, учасників, акціонерів). 2. Внутрішні нормативні документи (наказ про облікову політику, положення про організацію та оплату праці, про функці-онування окремих служб підприємства, в т. ч. обліково-економічної та інших, про використання прибутку тощо). 3. Документи по формуванню статутного капіталу (надходження коштів, матеріальних цінностей від засновників-учасників та інші первинні документи). 4. Бухгалтерські регістри обліку власного капіталу, (журнали, відомості, оборотні відомості, головна книга). 5. Документи фінансової звітності.

Аудиторські процедури при аудиті власного капіталу: 1. Дослідження уставних документів, оцінка відповідності їх змісту законодавчим вимогам. 2. Оцінка відповідності організації обліку власного капіталу (статутного, резервного, додаткового та інших нормативним вимогам). 3. Перевірка правильності формування статутного, пайового та резервного капіталу відповідно до установчих документів та нормативних вимог. 4. Перевірка правильності відображення в обліку величини статутного капіталу та її змін.

5. Перевірка формування статутного капіталу в іноземній валюті. 6. Перевірка правильності формування та відображення в обліку додаткового капіталу. 7. Перевірка правильності відображення в обліку неоплаченого та вилученого капіталу. 8. Перевірка відповідності аналітичного обліку, статутного, пайового та резервного капіталу первинним документам, синтетичному обліку, записам в головну книгу та оборотну відомість. 9. Перевірка правильності формування та відображення в обліку забезпечення майбутніх витрат і платежів (забезпечення виплат відпусток, додаткового пенсійного забезпечення, забезпечення гарантійних зобов’язань, забезпечення інших витрат і платежів). 10. Перевірка правильності формування та відображення в обліку цільового фінансування та цільових надходжень (субсидій, асигнування з бюджету та позабюджетних фондів, цільових внесків фізичних та юридичних осіб тощо). 11. Перевірка відповідності аналітичного, синтетичного обліку записам в головну книгу та оборотні відомості. 12. Перевірка правильності відображення інформації про власний капітал у фінансовій звітності та примітках до неї.

60.Організація і методика розгляду подій, що відбулися після дати складання балансу. ННА 20 встановлює відповідальність ауд-ра за рез-ти подій, які виникають після дати складення фін-вої звітності клієнтом, але до підписання ауд-кого висновку, або за результати подій, які виникли після підписання ауд-ого висновку але до дати оприлюднення фін-вої звітності клієнта, та подій, які виникли після оприлюднення фін-вої звітності під-ства. Аудитор повинен розглянути вплив подальших подій на фін-ву звітність під-ва і на ауд-кий висновок, для чого слід виконати процедури перевірки для отримання доказів того, що всі подальші події до дати підписання ауд-го висновку, які мали потрапити у звіт-ть під-ва, були своєчасно виявлені і проаналізовані. А-р повинен провести процедури розкриття подальших подій, які могли вплинути на бух-ий баланас.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]