Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Шпори аудит.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
589.31 Кб
Скачать

5.Аудиторська фірма як суб’єкт підприємництва.

Аудиторська фірма - це юр. особа, створена відповідно до закон-ва з питань діяльності госп. товариств, яка має право вести виключно ауд. ді-сть. Ауд.фірми можуть створюватись у будь - яких орг. правових формах, за винятком Ват Ауд. фірма може складатись: ген. Директор, бух-я, обслугов. Персонал, заступник ген. Директора, менеджер, старші аудитори, аудитори, спеціаліти по галузям народного госп-ва, асистенти, стажисти. Ауд. фірмі дозволяється вести ауд. ді-сть лише за умови, що в ній працює хоча б один аудитор, та після включ. її до нац. реєстру аудиторів та ауд. фірм. Кер-ком ауд. фірми може бути тільки аудитор.

6. Організація створення та реєстрації аудиторської фірми.

Аудиторська фірма - юр. особа, створена відповідно до законодавства з питань діяльності господарських товариств, яка має право вести виключно аудиторську діяльність. Аудиторські фірми можуть створюватись у будь-яких організаційно-правових формах, за винятком відкритих акціонерних товариств. Загальна частка засновників (учасників, акціонерів) ауд фірми, які не є аудиторами, у статутному капіталі не може перевищувати 30%. Ауд фірмі дозволяється вести ауд діяльність лише за умови, що в ній працює хоча б один аудитор, та після включення її до Національного реєстру аудиторів та ауд фірм. Керівником ауд фірми може бути тільки аудитор. Ауд фірми в Україні створюються на заг законодавчих умовах. Вони повинні пройти державну реєстрацію, відкрити рахунок, зареєструватись у місцевій податковій інспекції, органах соц страхування та ін установах, передбачених чинним зак-вом. Для того, щоб набути право займатись ауд д-стю, необх отримати спец дозвіл АПУ. Новостворені субєкти ауд д-сті для реєстрації подають до АПУ такі д-ти: Ауд фірми: 1) заяву встановленого зразка (вказується, що ауд фірма зобовязується здійснювати ауд д-сть відповідно до вимог чинного законодавства України, рішень АПУ, Нац нормативів аудиту та Кодексу проф етики аудиторів України); 2) реєстраційну картку; 3) нотаріально засвідчену копію Свідоцтва про держ реєстрацію; 4) нотаріально засвідчені копії установчих д-тів; 5) копії сертифікатів аудиторів-співзасновників фірми і директора фірми; 6) копію довідки органів статистики; 7) витяг з наказу про призначення керівником фірми сертифікованого аудитора, завірений власною печаткою; 8) відгук РВ АПУ (РВ САУ) на подані д-ти; 9) документ про оплату за включення до Реєстру; Аудитори - субєкти підпр д-сті: 1) заяву; 2) реєстраційну картку; 3) нотаріально засвідчену копію Свідоцтва про держ реєстрацію та виписку з труд книжки; 4) копію сертифіката аудитора; 5) відгук РВ АПУ (РВ САУ) на подані д-ти; 6) документ про оплату за включення до Реєстру. Свідоцтво про включення до Реєстру субєктів ауд д-сті в Україні видається терміном на 5 років.

7. Організаційно-правова структура аудиторської фірми.

На чолі ауд фірми стоїть генеральний директор, йому підкоряються бухгалтерія, заступник генерального директора, обслуговуючий персонал. Під керівництвом заступника ген директора знаходяться: менеджер, старші аудитори, аудитори, спеціалісти по галузях народного господарства, а також асистенти та стажисти.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]