Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
TBV_modul.docx
Скачиваний:
20
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
205.79 Кб
Скачать

1. Галузь застосування та технологічні вимоги

В цьому розділі знаходять відображення:

а) характеристика конструктивних елементів та їх частин, або частин споруди згідно із завданням;

б) склад основних видів робіт, що входять до карти;

в) характеристика умов та особливості виробництва робіт відповідно до завдання (природнокліматичні, геологічні, змінність);

г) вказівки щодо прив'язки технологічної карти до конкретного об'єкта, місцевості та умов будівництва.

2. Організація та технологія будівельного процесу

2.1. Вказівки до підготовки об'єкта. Вимоги до будівельного майданчика перед початком виконання процесу: прокладання комунікацій (тепломережі, електропостачання), тимчасові дороги, огородження майданчика, освітлення, тимчасові по­бутові приміщення.

2.2. Роботи, що повинні бути виконані до початку основних робіт. Необхідно розробити перелік попередніх робіт та наявність будівельних конструкцій, які забезпечують необхідний та достатній фронт робіт для виконання основного будівельного процесу.

2.3. План та розріз тієї частини споруди, де будуть виконуватись роботи. В графічній формі показати найбільш характерні частини споруди та роботи, які передбачені завданням.

2.4. Схема організації будівельного майданчика. В графічній формі розробити будівельний майданчик (робочу зону) на період виробництва даного виду робіт. На схемі повинні бути показані всі основні розміри; розміщення машин, механізмів, складів основних матеріалів, напівфабрикатів, виробів, збірних конструкцій; шляхів (доріг) транспортування матеріалів і конструк­цій; мереж тимчасового електро- тепло- і водопостачання, які необ­хідні для виробництва робіт.

2.5. Методи та послідовність виконання робіт. Вибираються найбільш прогресивні методи виконання робіт і описується їх послідовність.

2.6. Розбивка будинку (об'єкта) на загарбки та яруси. Всі роботи повинні виконуватися поточним методом, який перед­бачає скорочення термінів виконання з невеликою кількістю робітни­ків.

2.7. Чисельно-кваліфікаційний склад бригад та ланок робітників. Даний розділ розробляється відповідно до ДБН, що відповідає певному будівельному процесу.

2.8. Калькуляція трудовитрат виконується в табличній формі (табл. 1.1) з основних видів робіт, які визначені об'ємами, що входять в технологічну карту (не менше 6 робіт).

2.9. Графік виконання робіт та графік руху трудових ресурсів. Складається на основі термінів виконання технологічних процесів та даних калькуляції трудовитрат. Тривалість виконання технологічного процесу визначається залежно від трудомісткості, кількості змін та робітників. Якщо в процесі виконання роботи задіяні механізми, то тривалість робіт повинна відповідати тривалості роботи механізмів (табл. 1.2).

Таблиця 1.1

Калькуляція трудовитрат та заробітної плати

Графік руху трудових ресурсів будується відповідно до графіка виконання робіт. Кількісний склад повинен бути рівномірним. Для визначення ступеня рівномірності (Кнер), який мав бути в межах 1,5...1,7, користуємось наступною формулою:

Кнер = Nmax/Nср.сп. (1.1)

де: Nmах - максимальна кількість робітників за графіком, чол.; Нср.сп - середньодобова кількість робітників, яка визначаєть­ся за формулою, чол.;

Нср.сп = > Т/Ткр (1.2)

де: Т - загальна трудомісткість всіх робіт за календарним планом, люд. дн.;

Ткр - тривалість робіт за календарним планом, дн.

2.10. Вказівки щодо прив'язки карт трудових процесів (КТП) будівельного виробництва

Технологічна карта складається із декількох карт трудових процесів. КТП складаються із п'яти розділів, які повинні бути розроблені. Карта трудових процесів розробляється на основні види робіт.

2.11. Новизна рішення.

2.12. Вказівки щодо контролю якості.

2.13. Допуски.

2.14. Схеми операційного контролю якості.

2.15. Рішення щодо охорони праці.

2.16. Екологія.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]